Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
465.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iyi bir özellik gibi ve anladığım kadarıyla çalışsaydı film algılayıcı özellik otomatikman devreye girecekti.. o arkadaşın HW ve SW profillerini görebilme şansımız olsaydı biraz olsun anlayabilirdik belki de ve editleme şansımız olabilirdi.. gerçi tommy arkadaşımız aynı özelliklere sahip, aynı panele sahip moviesense açık 55 inç tv den profilleri alıp 48 de denemiş ama olmamış.. HW editlenir ama nasıl olacak..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 9 Mart 2017; 15:8:29 >
  • Teşekkürler. çok iyi bir rehber olmuş. Tv nin yazılımını güncelledim.
    Usb den film izlerken donuyor ve fişi çıkarmak zorunda kalıyorum.
  • hkn40 H kullanıcısına yanıt
    Sw profil flashlamıştım ama başarılı olmamıştım. Aynı şekilde menüde beliriyor ama devreye girmiyordu.

Ha ama hw profili denemedim açık konuşmak gerekirse. Elinde 55 inç'lik VA panelli, MovieSense özelliği aktif olan bir 9300/9550 sahibi babayiğit çıkar da prfil dosyalarını çekip foruma atarsa, yeni denemelerde bulunabiliriz belki.

İlgili forumlara yazıp sormak lazım.

• widi yi aktif edeli bir kaç gün oldu .. arkadaşlar wireless display de iki sorunla karşılaştım .
    1.ilk resimde görüldüğü gibi tv ekranındaki eşleme numarası PC. de görünmüyor , tekrar denemede eşleme istemeden PC masaüstü tv ekranına geliyor
    2.bu kez ikinci resimdeki adapter name ve adapter ıd yazısı , kelebek konmuş gibi ekrandan hiç kaybolmuyor
    öneri ve yorumlarınızı beklyorum

• mudem kullanıcısına yanıt
    Keşke aynı seviyeye gelebilsek bir çözüm arardık şimdilik ben widi yi aktif edemedim bu günde dışardayım tv yi kurcalayamadım fakat profil dosyalarında bir yerde bu ekranda yazan yazı vardır yani buraya bu yazıyı yazabilmek için tv işletim sistemi bir yerden okuma yapıyor o değeri değiştirebilirseniz düzelebilir fakat risk var bu sefer tv o değerle wifi adaptör ararsa bulamayabilir. Biraz sesli düşundüm fikir bunlar hocalardan ilgilenen olsa beyin fırtınasından kıymetli birşeyler çıkabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudem

widi yi aktif edeli bir kaç gün oldu .. arkadaşlar wireless display de iki sorunla karşılaştım .
    1.ilk resimde görüldüğü gibi tv ekranındaki eşleme numarası PC. de görünmüyor , tekrar denemede eşleme istemeden PC masaüstü tv ekranına geliyor
    2.bu kez ikinci resimdeki adapter name ve adapter ıd yazısı , kelebek konmuş gibi ekrandan hiç kaybolmuyor
    öneri ve yorumlarınızı beklyorum

Değerli yorumlarınızı bekliyorum . Dün internetten Uzay yolcuları filmini izledim , o yazı hiç kaybolmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Bende 55 ua 9300 ips panel de profil den aktif ettim ama çalışmadı önceki tv mde 55 ca 9550 bu özellik vardı hareketli görüntü farkedilecek kadar iyi idi 9300 gözleri çok yoruyor film zevki kalmıyor 9550 hareketli görüntü lerde 1saniye kadar titrek veya bulanık gösterip 5-6 saniye akıcı görüntü veriyodu zannedersem o 1 saniye lik zaman da görüntü yü işliyor du bizim panel lerde bu özelliğin kaldırılması ve profil den açılamaması panel kalitesinden kaynaklı olabilir ayrıca incelediğim 55ub9650 kullanici kılavuzu nda da film algılayıcı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfyln42 -- 10 Mart 2017; 11:9:16 >
  • TV de hangi panel kullanılmış, Menü 4725 yapıp arayüzü buraya koyma şansınız var mı..?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında o "1 sn titrek, 5sn akıcı oynatıyor" demenizden, TV'nin görüntü işlemeye yetişemediği sonucu çıkıyor.

Yine de olumlu sonuçlar verdiği durumlar mutlaka olacaktır.

55 ca 9550 profil dosyaları mb100 anakart
    yadi.sk
    mb100_hwprofile.bin — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/kCh0Izyp3FUJ2j
    yadi.sk
    mb100_swprofile.bin — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/Mus-LAvU3FUJ32

• quote:

Orijinalden alıntı: arslan.yal@hotmail.com

55 ca 9550 profil dosyaları mb100 anakart https://yadi.sk/d/kCh0Izyp3FUJ2j https://yadi.sk/d/Mus-LAvU3FUJ32

Dosya için teşekkür ederim.
    Rica ederim Sonuç olumlu olursa bende mb120 dosyasını araştırayım ayrıca hareketli görüntü bozulması ekran büyüdükçe farkedilmeye başlıyor aynı görüntü 40 inç tv de idare edilebilirken 55 ve 65 te çok belirgin rahatsız ediyor

• Hello everybody,

I've updated my vestel toolbox a little - you can download it here:

Basicly i just added a little root exploit to enable telnet and ftp access on your TV.

Could some of you guys please use it ?!
    For further analysis I badly need different versions of /vendor/aurora.elf

So - please use my little toolbox to enable ftp access on your TV and use your favourite
    ftp program to download /vendor/aurora.elf
    Finaly please upload aurora.elf somewhere together with some basic information (tv/board-version)
    Thank you!

Some words to the more advanced users:
    Enabling telnet gives you full root access to your TV. So basicly you are limited by your own knowledge only!
    Take care - secure boot is enabled on most vestel TV's. Modifications on the filesystem may brick your TV!

Cheers
    TommyData

• Herkese iyi günler. Benim bir 39' Hi-Level marka Televizyonum var. Tv'ye Bilgisayarımı HDMI yoluyla bağlayıp kullanıyorum. Fakat bios menüsü tam ekran olmuyor. Bunu yaşayan ve çözüm bulabilen bir arkadaş var mıdır diye burada sorma gereği duydum. TV'min menülerini de resim olarak ekliyorum.

• TommyD T kullanıcısına yanıt
    Hi,

Ftp server is works like a charm. I hope some new developments will be possible via this way.

Here is my aurora.elf file. Board is MB100, from Vestel 48UA9300.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 12 Mart 2017; 1:0:39 >

• mustafanedim M kullanıcısına yanıt
    Pc nin görüntüsü iyi gibi görünüyor sadece açılışta bios ekranı nı soruyorsan bios ekran çözünürlüğü genelde düşük olduğundan tam ekran görünmez ama senin tv de zannedersem zoom modu nu tam ekran yaparsan düzelebilir

• HWprofile atınca da değişen bir şey olmadı.

Yalnız bu Tommy FTP server'ı aktif hale getirmiş. TV'nin içerisindeki bütün dosyaları görmek ve müdahele etmek mümkün şu durumda. Buradan doğru yeni gelişmeler yaşanabilir diye düşünüyorum.

Biraz kod ve Linux bilgisi olan arkadaşlara düşüyor tabi iş.
    TV yi modeme bağlayarak giriyoruz değil mi ?

• Benim düşüncem tamamen panel le alakalı bi durum tv donanım yeterli olduğu halde movie sense kapatmak saçma ki bu modeller üst segmente giriyor

• 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.