Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
465.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meeb

bu konu bildiğim panelin pasif aktif türünden kaynaklı.

sizdeki gibi ekranda sadece gözlüğü takınız uyarısı geliyorsa 3d görüntü panel de oluşuyor ve pasif gözlük gerekiyor.

eğer bluetoot veya irda wireless neyse bununla tv ye eşleşen türde pilli gözlük varsa görüntü ekranda değil pilli gözlükte oluşuyor.

yani özetle sanırsam sizin tv nin paneli pasif 3d gözlük destekli

ama şöyle bir durumda var yazılımsal olarak açmış olmanız o tv nin %100 3d görüntü vereceği anlamına gelmiyor bildiğim ayrıca 3d destekli olup da vestel tarafından yazılımsal olarak kapatılmış vestel modeli çok çok ender gördüm .Şöyle ki 3d destekli panelin maliyeti normal panellere göre maliyetli olduğundan üreticinin tv destekli ise bu özelliği kapaması saçma olur.

tabii hiç yazılımsal olarak kapanmış model oldumu bu forumda oldu özellikle seg tarafında görüldü diye hatırlıyorum.

varsa komşudan lg yada vestel pasif pilliz gözlük ile deneyin.

Teşekkürler hocam. %100 3D görüntü alamayacağım konusunda sizinle hemfikirim. En kısa zamanda pasif gözlükle deneyip sonucu yazarım.

• mustimman M kullanıcısına yanıt
    valla bir deneyin hocam belli olmaz risk alırım derseniz netten alın olmadı iade edersiniz .

yadahttp://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/vestel-cifte-ekran-cifte-eglence-gozlukleri-277694823

alın hocam yaa 20 lira nereye gitmemiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 24 Nisan 2017; 14:35:49 >
  • Merhaba arkadaşlar.. Vestel TV'lerde sonradan modlama ile açılmış 3D görüntüyü alabilen arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekleriz.. Bana göre yazılımsal olarak açılmış 3D özellik eğer gözlüksüz bir şekilde ekran görüntüsünü değiştiriyorsa vardır birşeyler....Muhtemelen gözlükle de çalışması gerekir.. Ben kendim LG pasif gözlüklerle denedim olmadı.. 3D pasif karton gözlükler denedim yine olmadı.. çalıştıranlar, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyoruz.. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 24 Nisan 2017; 18:20:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hkn40

Merhaba arkadaşlar.. Vestel TV'lerde sonradan modlama ile açılmış 3D görüntüyü alabilen arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekleriz.. Bana göre yazılımsal olarak açılmış 3D özellik eğer gözlüksüz bir şekilde ekran görüntüsünü değiştiriyorsa vardır birşeyler....Muhtemelen gözlükle de çalışması gerekir.. Ben kendim LG pasif gözlüklerle denedim olmadı.. 3D pasif karton gözlükler denedim yine olmadı.. çalıştıranlar, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyoruz.. Teşekkürler.

Hocam selamlar. Dediğiniz gibi ekran görüntüsü değişiyor ama gözlük takınca 3D efekti alamadım.

4 farklı tipte aktif samsung gözlük ve 1 tip pasif gözlük (sinemada verilenlerden) denedim, olmadı maalesef.

Kalan tek yöntem Vestel marka gözlük kullanmak galiba.

Forumdaki arkadaşlardan test için verebilecek olan varsa çok memnun olurum. Ankara'dayım.

• mustimman M kullanıcısına yanıt
    Bende hem vestelin 3d(pasif) gözlüklerinden hem de sinemalarda verilen 3d(pasif) gözlüklerden var.İkisi de pasif olduğu için bir şey fark etmez.Panelin 3d olması gerekiyor.
  • tellys T kullanıcısına yanıt
    Vestel' in gerçek 3d TV si olan arkadaşlar gözlüksüz olarak TV de oluşan görüntüleri paylaşırlarsa o zaman neyin ne olduğu anlaşılabilir.. Ne tip gözlük kullandıkları ve ayrıca panel tiplerinin menü 4725 den resimlerini upload edebilirlerse daha da iyi olur.. Bekliyoruz arkadaşlardan.. Paylaşım olmadıktan sonra neye yarar bu konular.. Umarız bir ses çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum_m

Arkadaşl ar merhaba bu video chaster programı gerçekten çok iyi uygulama kesinlikle şarj tüketmiyor fakat şöyle bir sorun var bazı videoları desteklemediğinden açılamayacağı uyarısı alıyo rum sürekli özellikle m3u8 profil editlemede böyle bir video çözünürlüğü göremedim ama var mı bir seçenek

Halen arayış içersindeyim tüm video çözünürlükleri işaretlesem mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkn40

Vestel' in gerçek 3d TV si olan arkadaşlar gözlüksüz olarak TV de oluşan görüntüleri paylaşırlarsa o zaman neyin ne olduğu anlaşılabilir.. Ne tip gözlük kullandıkları ve ayrıca panel tiplerinin menü 4725 den resimlerini upload edebilirlerse daha da iyi olur.. Bekliyoruz arkadaşlardan.. Paylaşım olmadıktan sonra neye yarar bu konular.. Umarız bir ses çıkar..

Hocam yarın gün içlerinde atarım fakat normal yayını 3D yapma konusunda pek izlenim elde edemezsiniz internetten 3D film ya da video indirip denemenizi tavsiye ederim

• forum_m F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.. Normal TV yayınlarında denemedim.. Daha önceden yukarda bahsettiğim üzere pasif gözlüklerle deneme açısından netten kısa metrajlı 3D sample filmler indirip izlemiştim ama değişen bir şey olmamıştı.. Yanyana, üstüste gibi 3D görüntü opsiyonlarının hepsini denemiştim, sonuç alamamıştım.. O zaman şöyle bir düşünce akla geliyor.. Menüde paneller aynı bile görünse de 3D TV lerde görüntüyü 3D ye çevirebilen bir çip ya da birkaç ekleme elektronik devreler gibi şeyler olabilir..
  • Merhaba;

50UB8300 modeli televizyonum var, ftp üzerinden tvye bağlandım. Sorum şu ki bu tvnin işletim sistemi linux, kodi kuramaz mıyız?
    vstlsvra da ftp üzerinden eriştim fakat bu bilgiyi napayım bilmiyorum, büyük ihtimal güncelleme sunucusu :D
    Asıl saçmalık güncel sürüm sunucularında yok. Puhutv vs olan sürüm varmış. Güncel sürümü nereden bulabilirim ve nasıl yüklerim.
    Şimdiden teşekkürler.
  • veysel90 V kullanıcısına yanıt
    İyi günler
    İlk sorunuzun cevabı ile ilgili bilgim yok
    Ama puhu tv güncelleme yapınca geldi
    menu 4725 yapın
    Service menüden yazılım sürümünüze göre

https://forum.donanimhaber.com/vestel-mb82-kurtarma-mb9x-mb100-mb110-ve-mb120-cekirdek-yazilim-konusudur--120847911#120847911
    Bu linkten güncel versiyonu indirip kurun
    (Mb 120 anakarta 2.40 versiyonu kurunca puhu tv geldi)
    Yazılımın nasıl yüklenecegi aynı linkte yaziyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgin için teşekkürler. indirip deniyorum şimdi.
  • arkadaşlar harici hdd den mkv film izliyorum srt uzantılı altyazı dosyasındaki italik yazılar düz çıkıyor ayrıca ekranın üstünde görünmesi gereken yazılar altta oluyor bunu düzeltme şansımız var mı acaba
  • O konuyu tam olarak bilmiyorum, bilen arkadaşlar vardır illaki. Önerim cevap gelene kadar converter programları ile altyazıyı gömüp izlemendir.

Bu profil yükleme olayını direk ftpden atsak olur mu?
    Ftpnin içine dosya atabiliyorum, eğer böyle mümkünse çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel90

Merhaba;

50UB8300 modeli televizyonum var, ftp üzerinden tvye bağlandım. Sorum şu ki bu tvnin işletim sistemi linux, kodi kuramaz mıyız?
    vstlsvra da ftp üzerinden eriştim fakat bu bilgiyi napayım bilmiyorum, büyük ihtimal güncelleme sunucusu :D
    Asıl saçmalık güncel sürüm sunucularında yok. Puhutv vs olan sürüm varmış. Güncel sürümü nereden bulabilirim ve nasıl yüklerim.
    Şimdiden teşekkürler.

Ftp üzerinden nasıl bağlandınız

• modem ile tv aynı ağ üzerine bağlı Tommy'nin Vestel Toolbox'ı ile enable telnet/ftp kısmından tvnin ip adresini giriyosun alttaki enable ftp yi seçince ftpye açılıyor tv.
  • Flood olacak ama kusura bakmayın. PVR özelliğini bir türlü açamadım.PVR hep deaktif. Vestel 50UB8300 modeli var profil düzenleyip kaydedip atıyorum fakat bir türlü açılmıyor PVR. Yazılım sürümü en güncel sürüm 2.40 . Ayrıca ftpden birşeyler yapabiliyor muyuz?

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel90 -- 5 Mayıs 2017; 2:11:44 >

• impossible4242 İ kullanıcısına yanıt
    TV marka modelinizi bilmiyorum ama TV nin media player kısmındaki ayarlar bölümünde altyazıyı üstte veya altta göster kısmı olması lâzım.. O kısımdan ayarlayabilirsiniz.. italik yazıların düz çıkmasının sebebi sanırım konverter programınızdan kaynaklanmaktadır ancak o bahsettiğim ayarlar kısmında altyazılı dili seçeneklerinde Türkçe seçeneği de var.. Oradan deneyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 5 Mayıs 2017; 21:57:50 >
  • tv finlux pc de altyazılar gayet iyi tv de dediğim gibi italikler düz ayrıca pvr özelliğini yapamadım kayıt tuşuna basınca zaman bilgisi bulunamadı diye uyarı veriyo kayıt yapmıyo

• impossible4242 İ kullanıcısına yanıt
    Flash bellek ya da HDD mutlaka Fat32 formatında olmalı.. Zaman bilgisi bulunamadı şeklindeki uyarı ekrana gelse de uydu yayınlarındaki (uydu alıcısının tepki süresi) zamanlama ile ilgili olup TV açıldıktan bir müddet sonra normale dönmektedir.. Şayet dönmezse TV yi tekrar kapatıp açmakta fayda vardır.. Bende de zaman zaman bu durum oluşuyor, ancak yukarda belirttiğim gibi düzeltilebiliyor.. Uydu zamanlama olmazsa PVR kaydı gerçekleşemez.. o gerekiyor yani..
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.