Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
468.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi xperia z kablosuz görüntü aktarımını desteklemekte.Benim amacım telefonun ekranını tv ye aktarmak.Özellikle film izlemek için yardimci oşabilirmisiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pvr ve fallow me ayarlari icin 2 defa bozulan tvnin yenisi bugun geldi yeni gelen tv yazilimi 2.2.4t fallow tv ve pvr acik yeni kumandasi daha iyi yumusak ve 3d kisa yol tusu falan gelmis eski kumanda gibi zorla basmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Key

Arkadaşlar bildiğiniz gibi xperia z kablosuz görüntü aktarımını desteklemekte.Benim amacım telefonun ekranını tv ye aktarmak.Özellikle film izlemek için yardimci oşabilirmisiniz acaba?

Vestelin kendi programı var.Android cihazlar için olanı.xperia z androidse BUNU kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesentr78

quote:

Orijinalden alıntı: Key

Arkadaşlar bildiğiniz gibi xperia z kablosuz görüntü aktarımını desteklemekte.Benim amacım telefonun ekranını tv ye aktarmak.Özellikle film izlemek için yardimci oşabilirmisiniz acaba?

Vestelin kendi programı var.Android cihazlar için olanı.xperia z androidse BUNU kullanabilirsiniz.

Cok tşkler umarim işe yarar ekran yansitmada olmuyor xperiaz kullaniyoruz ama tvde özellik yoksa telefon ne yapsin

Edit...olmadi malesef yinede tşkler ilginiz için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 23 Ocak 2014; 2:27:40 >

• telefondaki görüntüyü tv ye atmak için DLNA özelliğini kullanacaksınız.

nedir derseniz,
    internette kurulumu var, araştırın.

ancak sadece foto ve ses mp3 için geçerli diye biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

telefondaki görüntüyü tv ye atmak için DLNA özelliğini kullanacaksınız.

nedir derseniz,
    internette kurulumu var, araştırın.

ancak sadece foto ve ses mp3 için geçerli diye biliyorum

Hocam ben birebir ekranin yansitilmasşni kast ediyorum oyundan tutunda browrerşme kada online filmleri bile telefonumdan açtigimda yansştabilmem gerekir vestele konu hakkinda yazdim güncellemelerşn gelmesş gerek artik bircok kişi şikayetçi bence sizindediginizi biliyorum ama ben direk yansitmayi diyorum wps veya dşrect wşfş kullanarak veya yansitma kullanarak tel görüntüsünü ekrana vermeyi diyorum

• 42pf9060 'ın paneli 60hz
    www.panelook.com
    LG Display LC420EUN-FEF1 Overview - Panelook.com
    http://www.panelook.com/LC420EUN-FEF1_LG%20Display_42_LCM_overview_16477.html
    . 47pf9060 a göre panel frekansı,kontrası ,aydınlatma gücü vss.. düşük. Diğer markalarda nasıldır ama aynı modelin farklı boyutları arasında boyut dışında farklılık olmaması lazım. Ama Vestel bildiğin toplama OEM üreticisi olduğu için şaşmamak lazım.O an ellerine ne gelirse onu monte edip veriyorlar piyasaya. Standart yok.
    Aldık bir kere kullanıcaz ama almak isteyenler için bir daha söylüyorum uzak durun,nerden tutsanız elinizde kalıyor Vestel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

42pf9060 'ın paneli 60hzhttp://www.panelook.com/LC420EUN-FEF1_LG%20Display_42_LCM_overview_16477.html . 47pf9060 a göre panel frekansı,kontrası ,aydınlatma gücü vss.. düşük. Diğer markalarda nasıldır ama aynı modelin farklı boyutları arasında boyut dışında farklılık olmaması lazım. Ama Vestel bildiğin toplama OEM üreticisi olduğu için şaşmamak lazım.O an ellerine ne gelirse onu monte edip veriyorlar piyasaya. Standart yok.
    Aldık bir kere kullanıcaz ama almak isteyenler için bir daha söylüyorum uzak durun,nerden tutsanız elinizde kalıyor Vestel.

47pf9060

panel daha iyi demişsiniz. ama yukarıdaki görüntüde oda 60 hz demiş bir arkadaş.
    Gerçi 120 hz panel olanda varmış. sizin tv paneli hangisi ?

• bendeki FEF1 panel. Diyorum ya standart yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

42pf9060 'ın paneli 60hzhttp://www.panelook.com/LC420EUN-FEF1_LG%20Display_42_LCM_overview_16477.html . 47pf9060 a göre panel frekansı,kontrası ,aydınlatma gücü vss.. düşük. Diğer markalarda nasıldır ama aynı modelin farklı boyutları arasında boyut dışında farklılık olmaması lazım. Ama Vestel bildiğin toplama OEM üreticisi olduğu için şaşmamak lazım.O an ellerine ne gelirse onu monte edip veriyorlar piyasaya. Standart yok.

Bence boyutla alakali Biri 47 " biri 42" hz farkliligi ondandir

• sapla samanı karıştırıyorsunuz.

dünyada tüm tv ler 50hz-pal veya 60hz-ntsc dir,
    çünkü dünyadaki tüm görüntü yayın protokolü budur.

şimdi,
    tv lerde gördüğünüz 120, 200, 400 vs.... hz ler tv tarafından gelen 50-60hz lerin işlenmesiyle oluşturulur,
    bu da görüntünün daha akıcı olması için ve 3d tvlerde iki görüntü oluşturulması içindir.
    gelen 50hz görüntü 3d tv de en az 50x2=100hz olmalıdırki iki görüntü oluşturabilsin.
    ancak bu değişik isimler alan yükseltme bazen ters teper,
    akıcılık sağlayalım derken, bazen flu görüntülerede sebep olur.
    örnek; maç yayınlarında top arkasında bir iz bırakarak ilerler,
    ben maçlarda bu iyileştirmeyi kapatıyorum, 50/60hz lik görüntü yeter de artar.

gelelim led aydınlatma, kontrast vs.
    42" tv ile 47" tv nin bu özellikleri elbette farklı olacak,
    çünkü işleme tabi tutulan yüzey alanı farklı,
    bunun için eleştiri yapmak biraz haksızlık.

ayrıca,
    sürekli ve çok miktarda üretim yapma aşamalarında bazı nedenlerle,
    panel seri nolarının değişmesi doğaldır,
    önemli olan panel kalitesinin tutarlılığıdır,
    ayrıca,
    yine uzun süreçli üretimlerde,
    yine yasal veya teknik zorunluluklar,
    bazı yazılımların değişmesine ve sınırlamalar konmasına sebep olabilir.
    bu nedenle alacağınız cihazın özelliklerini önceden bilerek ve tespit ederek almanızda yarar var.

örnek;
    yeni civic sedan 2012 aldım, yıl 2013 olduğunda honda bu araçta 6 adet aksesuarı çıkardı ve satışa sundu,
    eğer 2013 aldıktan bir süre sonra, 2012 de olan özellikleri görüp iade etmeye kalkarsanız size gülerler.
    çünkü, aracı bilerek ve görerek aldımız.
    tv. alırkende yayınlanmış özelliklerini bilerek aldığınız kabul edilir, eğer elinizde delil varsa bu yayınların hatalı olduğuna dair,
    sadece iade etmekle kalmaz, o firma ceza da alır.

durum budur arkadaşlar,
    size satılan tv nin kutusunda broşüründe pvr ibaresi yoksa bir hak iddia edemezsiniz,
    varsa sonuna kadar haklısınız, iade edebilirsinzi.

iyi forumlar

ek;
    pal sistemi avrupa ve bazı asya ülkeleri,
    ntsc, amerika ve japonya,
    secam ise fransa ve bazı afrika ülkeleri yayın standardıdır.

bu nedenle bir US web sayfasında göreceğiniz tv özellikleri 60hz dir,
    şimdilerde tüm tv ler pal ve ntsc bir arada üretilir, otomatik gelen yayına göre kendini adapte eder.

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 22 Ocak 2014; 11:47:03 >

• Simdi basit bir soru sorayim istedim.

Televizyon bakiyordum 1500-2000 civari. Once Lg nin 620 si ya da Philips in benzer giris modellerini dusunuyordum, dogrusu vestele pek fazla guvenmiyordum ama bu modelden cok ovgu ile bahsediliyor.

Gecen bakmaya mm a gittim ve giris seviyesi philips ile 1-1.5 fazlasi ust model philipse yan yana baktim cok buyuk fark vardi, dogrusu giris seviyesinin hd bile oldugundan suphe duyuyorsunuz, gercekten bu kadar fark var mi yoksa dukkanda goruntuyu cogaltirken mi sorun yasiyorlar bilmiyorum. Ama eger varsa ve eger vestel giris seviyesi fiyatina orta - ust seviye goruntu kalitesi veriyorsa tabi ki tercihim o olacak.

Gercekten lg 620 gibi bir modele kiyasla kalitesi nasil bu 9060 serisinin?

Malzeme kalitesi ?

Bu panelin gercek refresh rate i nedir ? 60hz mi 120 mi ? Ben eger 120 ise tabiki bunu tercih ederim Lg nin 100hzlikleri 3000 tlye yaklasiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedLabel

Simdi basit bir soru sorayim istedim.

Televizyon bakiyordum 1500-2000 civari. Once Lg nin 620 si ya da Philips in benzer giris modellerini dusunuyordum, dogrusu vestele pek fazla guvenmiyordum ama bu modelden cok ovgu ile bahsediliyor.

Gecen bakmaya mm a gittim ve giris seviyesi philips ile 1-1.5 fazlasi ust model philipse yan yana baktim cok buyuk fark vardi, dogrusu giris seviyesinin hd bile oldugundan suphe duyuyorsunuz, gercekten bu kadar fark var mi yoksa dukkanda goruntuyu cogaltirken mi sorun yasiyorlar bilmiyorum. Ama eger varsa ve eger vestel giris seviyesi fiyatina orta - ust seviye goruntu kalitesi veriyorsa tabi ki tercihim o olacak.

Malzeme kalitesi ?

Bu panelin gercek refresh rate i nedir ? 60hz mi 120 mi ? Ben eger 120 ise tabiki bunu tercih ederim Lg nin 100hzlikleri 3000 tlye yaklasiyor?

yuh be arkadaşım,

bir üstteki yazıyı okumadınmı?

60hz ve 120hz olayını yazmışım,

hala,
    60hz mi 120 mi ? diye soruyorsun.

bıktım usandım, okumadan direk soranlardan.......

yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: RedLabel

Simdi basit bir soru sorayim istedim.

Malzeme kalitesi ?

yuh be arkadaşım,

bir üstteki yazıyı okumadınmı?

60hz ve 120hz olayını yazmışım,

hala,
    60hz mi 120 mi ? diye soruyorsun.

bıktım usandım, okumadan direk soranlardan.......

yazık.

Oncelikle biraz saygili olursan daha iyi edersin, senin o anlattiklarindan epey daha fazlasini biliyorum. O senin anlattigin pal ntsc muhabbeti tuplu televizyonlar icin gecerliydi , yuksek cozunurluklu digital yayinda sadece framerate belirliyor o standartler birisi 25fps digeri 30 fps ye sahip o kadar.

Yuksek refresh rate ne isine yarar diye soruyorsan tut ki oyun oynuyorum, 60hz lik monitorlerde 60fps nin uzeri gosterilmiyor oysa ben 90fps aliyorum ve bunun farkina varabilmek istiyorum belki ? Ya da yuksek fps ye sahip film izleyecegim ? Televizyon yayininin kalitesinin hicbir alakasi yok bu durumlarla.

Herneyse, sorularima cevap verebilecek, tartisma yaratmayacak birileri varsa sevinirim.

• vestelin sitesinden almış bulunuyorum.

canlı inceleme fırsatım olmadı. burdaki yorumlara bakarak aldım.

inşallah doğru bir tercih yapmışımdır.
  • bu da benim panel bilgileri hızlı aldan almıştım. 42pf9060
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi
  • Bu panelin kaç hz olduğuna bakmaya gerek var mı ki ? Yarın tv geliyorda onun için soruyorum

• İyi forumlar. Terranova 42pf8231 modeli tip ve özellik olarak 42pf9060 a benzemekte aynı özellik farklı isim mi acaba

• 9060 ile 9090 arasında kaldım. fiyat farkına değer mi acaba?

• hala oyunları 90 fps oynamaktan bahsediyor,
    ntsc ve pal için tüplü tv diyor,

allah akıl fikir versin.

neyse,
    konumuza dönelim.

ARKADAŞLAR,
    120-200-400-600 hz lere aldırmayın,
    gelen sinyaliniz 50hz,
    bunu 120-200-400-600 yapsanız ne olur,
    bu sadece 3d için gereken sinyaller,
    görüntü iyileşmesi için araya ek resim koyarak bu tazeleme hızını arttırıyorlar,
    ancak bu her zaman olumlu olmuyor,
    yazmıştım.

BAKACAĞINIZ,
    tv deki gerçek siyahlar ve gerçek beyazları görmek,
    (siyah bir ceketteki dokuyu görmek, beyaz karda parlamadan elde edilen saf beyaz)
    sd yayınlarda pixelleşme olmaması,
    (40 bazen 42" e kadar)
    renklerin plastik durmaması,
    (samsunglarda çok rastlanır)
    desensiz ve dokusuz tek renk renge sahip geniş alanda harelenme olmaması.
    (plazmalarda pek rastlanmaz)
    kameranın hızlı hareketlenmelerinde resmin bu hıza uymadan bulanıklaşması kesilmesi,
    (futbol maçlarında yakın çekimlerde arka seyircilerin durumu)

bunlara dikkat edin,
    diğer aksesuar ve özellikler size kalmış,
    kullanmayacağınız şeylere para vermeyin.

iyi seyirler.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.