Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
468.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mimleon

hala oyunları 90 fps oynamaktan bahsediyor,
    ntsc ve pal için tüplü tv diyor,

allah akıl fikir versin.

neyse,
    konumuza dönelim.

ARKADAŞLAR,
    120-200-400-600 hz lere aldırmayın,
    gelen sinyaliniz 50hz,
    bunu 120-200-400-600 yapsanız ne olur,
    bu sadece 3d için gereken sinyaller,
    görüntü iyileşmesi için araya ek resim koyarak bu tazeleme hızını arttırıyorlar,
    ancak bu her zaman olumlu olmuyor,
    yazmıştım.

BAKACAĞINIZ,
    tv deki gerçek siyahlar ve gerçek beyazları görmek,
    (siyah bir ceketteki dokuyu görmek, beyaz karda parlamadan elde edilen saf beyaz)
    sd yayınlarda pixelleşme olmaması,
    (40 bazen 42" e kadar)
    renklerin plastik durmaması,
    (samsunglarda çok rastlanır)
    desensiz ve dokusuz tek renk renge sahip geniş alanda harelenme olmaması.
    (plazmalarda pek rastlanmaz)
    kameranın hızlı hareketlenmelerinde resmin bu hıza uymadan bulanıklaşması kesilmesi,
    (futbol maçlarında yakın çekimlerde arka seyircilerin durumu)

bunlara dikkat edin,
    diğer aksesuar ve özellikler size kalmış,
    kullanmayacağınız şeylere para vermeyin.

iyi seyirler.

Ne güzel anlatmissin hocam bu kadar basit.Acaba ilerde 100 hz 200hz ilk sinyaller olurmu¿

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mimleon kullanıcısına yanıt
    bunlarla birlikte tavsiyen nedir hocam yani bu tv alınırmı lg nin200 hz lık aynı fiyattaki tvlerine karsı yada bunu alacagınıza mesela 200 hz su tv yi alın daha iyi dermisiniz yani bu tv fiyatındaki tavsiyeniz nedir benim 1700-1800 liralık bi bütcem var tv bakıyorum da ve bu işten hiç anlamıyorum tamamen sizlerin tavsiyeleriyle alcam :)
  • arkadaşım hala hz peşindesin,
    yahu benim yazıyı okuduysan,
    bunlarla gidip bir tv seçemiyorsan,
    ben ne dersem boş.

benim lafımla tv mi alınır?
    anlatıklarım ışığında git izle ve beğenirsen al.
    yan yana tv leri kıyasla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel.com dan alinan 9060 in garantisinin başlaması için servis gelmek zorunda mi yoksa fatura ile direk basliyor mu ?bilgisi olan?

• servis gelmek zorunda garantinin başlaması için,
    benim fatura muhasebedeydi,
    onu bile aramadılar,
    seri nosu ile el cihazından giriş yaptılar.
  • Benim tv geldi servisi aradım hemen akşama kuracaklar inşallah

• hayırlı olsun,

hemen pvr ve follow özelliklerine bakın,
    ayrıca güncel yazılımı sorgulayın.
  • Benim pvr ve foolw me özelliği için yazılım yüklemeye çalıştılar,olmadı.Şimdi anakartı değiştireceklermiş...Bendekide ne şanş ya...3 defa panel değişti.Tv değişimi yapıldı.Şimdide anakartını değiştireceklermiş...Yok böyle bir şanş.
    Teşekkürler. Akşama dediler şimdi kurdular televizyon şimdiden hoşuma gitti sizin dediklerinize hemen bakıyım interneti bağlayıp :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 23 Ocak 2014; 14:38:55 >
  • Denedim ama bende follow me tv filan yok yazılım v.2.2.4.t yazıyor ayrıca kusura bakmayında pvr özelliğini nasıl yapacağız bu arada bir usb bellek taktım 32 gb içinde foto müzik ve filmde vardı hiçbir dosyayı göremiyorum neden acaba ? Yazılım da yüklenmiyor yeni yazılım bulunamadı diyor

• kutunuz duruyorsa üzerinde pvr yazıyormu?

veya menüden özelliklere girip pvr varmı yokmu bir bakın derim.

usb için uzaktan kumndada medya (orta tuş) basıp video-ses-foto-kayıt içinde bulabilirsiniz.

Kutunu üstünde yazmıyor göremedim ama menuden ayarlara girdik daha sonra nereye giricez ? Bide şu follow me tv işi nasıl olacak hoüzeri

Ekleme : Eski zamanlı sayfaları okudumda bunu yazılımla halledenler var internet üzerindende yazilim bulunamadi diyo servise de sordum en son yazilimi yukludur dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 23 Ocak 2014; 17:11:50 >
  • bende teslim aldım ürünü:)
    kutunun üzerinde pvr ready yazıyor (ready kısmı flash belleğimi kastediyor?)
    servisi bekliyoruz bakalım yarın kurabiliriz dediler
  • blade1713 B kullanıcısına yanıt
    Kutunun altında falan mı yazıyor yoksa bu özelliklerinin yazdığı tarafta mı yazıyor ? Bana farklı mı gönderdiler acaba

Ekleme : google dan baktım o pvr ready benim kutuda yazmıyor hemen vestele mesaj çaktım bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 23 Ocak 2014; 16:12:41 >
    tsk ederim ilgin için tmm hz olayına cok takılmayacagım onu anlamıs oldum :) peki 1700 1800 tl civarında bana tavsiye edecegin gidip görmek adına 3-5 marka model varmı sana göre en iyi sırayla :) lg veya samsung düşünüyodum ama vestelde burdaki yorumlar okuyunca aklıma yatmadı degil o yuzden bana bi kaç model tavsiye edersen gidip görmek istiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

hala oyunları 90 fps oynamaktan bahsediyor,
    ntsc ve pal için tüplü tv diyor,

allah akıl fikir versin.

neyse,
    konumuza dönelim.

ARKADAŞLAR,
    120-200-400-600 hz lere aldırmayın,
    gelen sinyaliniz 50hz,
    bunu 120-200-400-600 yapsanız ne olur,
    bu sadece 3d için gereken sinyaller,
    görüntü iyileşmesi için araya ek resim koyarak bu tazeleme hızını arttırıyorlar,
    ancak bu her zaman olumlu olmuyor,
    yazmıştım.

BAKACAĞINIZ,
    tv deki gerçek siyahlar ve gerçek beyazları görmek,
    (siyah bir ceketteki dokuyu görmek, beyaz karda parlamadan elde edilen saf beyaz)
    sd yayınlarda pixelleşme olmaması,
    (40 bazen 42" e kadar)
    renklerin plastik durmaması,
    (samsunglarda çok rastlanır)
    desensiz ve dokusuz tek renk renge sahip geniş alanda harelenme olmaması.
    (plazmalarda pek rastlanmaz)
    kameranın hızlı hareketlenmelerinde resmin bu hıza uymadan bulanıklaşması kesilmesi,
    (futbol maçlarında yakın çekimlerde arka seyircilerin durumu)

bunlara dikkat edin,
    diğer aksesuar ve özellikler size kalmış,
    kullanmayacağınız şeylere para vermeyin.

iyi seyirler.

Bak arkadasim, forumlarda kendini kaptirip tartismak kolay, bunun yerine ben sana ne anlattigimi ve neden burada kullandigim 50/60hz yayin sinyali kavraminin yanlis oldugunu anlatacagim.

Eger arastirirsan PAL ve NTSC nin 60/50hz olayinin ANALOG sd yayinlar icin oldugunun ve gunumuzdeki dijital hd yayinlarda bu acidan bir anlam ifade etmedigini de gorursun. Dahasi 50/60hz havadan alinan analog sinyalin degil ELEKTRIK SEBEKESININ frekansidir(Evet yanlis okumadin, ulkemiz de dahil olmak uzere dunyada 50Hz frekansi ile elektrik gonderen ulkelerin standarti PAL, elektrigi 60Hz olanlarinki NTSC).

Neden dersen eski tuplu televizyonlarin calismasini biliyorsundur belki, bir tupten cikan isin senin monitorunu satir satir tarar (bir satiri tarar sonra asagidakine gecer, ayni murekkepli printerin baskisi gibi) ve bu isinin yerini dogru kalibre edebilmek icin Elektrik Sebekesinin frekansi kullanilir. Bu yuzden eski tuplu tvler icin sebeke frekansi, tarama icin cok onemlidir ve ayni nedenden dolayi yayinlar bu iki standarta ayrilmistir(yine benzer nedended dolayi eski tuplu tvleri bilgisayar monitoru olarak verimli kullanamiyordun neyse isin teknik tarafina yeterince girdik).

Su anda bizim televizyonlarimiz ve bilgisayar monitorleri ise dijital sinyal alirlar ve bunu islerler, orjinal sinyal nereden gelirse gelsin bir cevirici bunu dijital veriye donusturur(hd receiver, modeminiz vs). Sinyaller buyuklukleri sinirli degerden birisini alan pulselardir ve giden verinin MIKTARINA gore frekansi belirlenir. 60hz lik 1920x1080 lik bir goruntuyu digital ortamda gonderebilmek icin bir HDMI (dvi da olur)kablosundan 165Mhz civari hizda pulselar gecer. Yine dedigim gibi kablodan dijital veri aktarildigi icin "gelen sinyaliniz 50hz" dir gibi bir cikarim yanlistir. Yine belirtelim digital veri aktarimi bu, ayni bilgisayarinizda verileri aktardiginiz gibi. Eski LCDlerdeki analog giris bile iceride bir cevirici ile once dijitale ceviriliyordu.

Peki bugun bu standartlar tamamen anlamsiz mi dersen degil ama artik o frekans ifadeleri anlamsiz. Fakat bu standartlar pixel olculeri, renk formati ve gonderilen yayindaki saniyedeki kare sayisini belirtiyor. Pal 25, NTSC 30 FPS ile geliyor ve bir LCD LED vs monitorun en azindan her kareyi 2 kere yenilemesi gerekiyor ki bu da 25fps icin 50hz 30 icin en azindan 60hz lik panel gerektigi anlamina geliyor.

Yani gelen yayin icin gerekli minimum yenileme hizinin 50hz oldugu dogru ama gelen sinyal 50hz tarafi yanlis(gelen bildiginiz dijital data).

Daha teknik tarafina girmeyecegim, WIKI de herseyi bulursun zaten.

Son olarak buraya yazi yazarken ben de herkes gibi bilmedigim bir konuda bilgi almak icin yaziyorum. Bu sirada senin belki deger vermedigin ama benim icin onemli bir ozellik olabilir, bu gibi seyleri anlayisla karsilamak daha iyidir. Sonucta ben de goruntu kalitesinden ancak tvnin basina gectigimde hmm bak bu daha iyi gozuktu gozume diyecek kadar anlarim, yine bu nedenle soruyorum baskalarina nasil buldunuz diye. Spor programlarinda golgelenme vs var mi, renkler canli mi , keskinlik, kontrast nasil vs...

100/120hz muhabbeti de aslinda basit bir mantik, 100hz lik paneller daha maliyetli bu yuzden eger panel 100/120 hzlik ise buyuk ihtimal daha kaliteli bir paneldir gibi bir onyargi ile yaklasiyorum, ha bu yanlis bir yaklasim olabilir bilemem, ama yine de daha olculu bir tepki gormek istiyorum.

Bugun buyuk ihtimalle 47pf4060 alacagim umarim duzgun sorunsuz bir alet cikar.

Hadi iyi forumlar...

• redlabel,
    nickin gibiysen çok içmişsin diyeceğim,
    sen bu bilgiyle devam et.

neyse gelelim konuya,

tv tavsiyesi isteyenler;
    tv alma amcınız ne olursa olsun,
    (uydu, kablo, oyun konsolu, 3d, usb film, internet, smart tv)
    birinci öncelik panel kalitesidir.
    şimdi bu kadar yıldır adindiğim tecrübeyle,
    LG ... 7 ve 8 serisi,
    samsung 7 ve üzeri,
    vestel 90 serisi ve üstü,
    panasonic plazmaları (led değil)
    hepsi alınacak tv lerdir.

yukarda yazdım,
    cebinize ve amacınıza göre seçimi siz yapın,
    ama mutlaka özelliklerini iyi okuyun,
    detayları atlamayın,
    forumlarda o model tv ile açılmış konuları okuyun.

buradan kişilerden tv adı/modeli istemeyin,
    herkesin görüşü farklı olabilir.

ek;
    farkettiyseniz sadece LG SAMSUNG PANASONİC örnekleri verdim,
    çünkü bunlar PDP panel üreticileri olup, (plasma display panel, genel tanım)
    diğer markalara (philips, sony vs) kendilerinden üstün panel satmazlar.
    onlar yazılım ve görsel olarak atılım yaparak kaliteyi yükseltirler,
    vestel ise 90 serisi ile LGnin 7 serisi veya 8 serisi ayarında panel kullanıyor,
    bu nedenle vestelide yazdım.
    benim görüşüm bu, isteyen kabul eder isteyen etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 23 Ocak 2014; 18:14:33 >

• ÜZÜCÜ BİR BİLGİ;

ben hem 42"pf9060 hemde 47"pf9060 led tv leri aldığımda,
    PVR özellikleri vestelin sayfasında bu modellerde yer alıyordu.

bir kaç haftadır pvr ve follow özellikleri olmayan tv ler konuşulunca,
    yine vestelin sayfasına gidip bu modellerin özelliklerine baktım.
    üzülerek yazıyorum ki,
    bu son modellerde kayıt(pvr) özelliği kalkmış,
    follow özelliğine ise rastlamadım.

şimdi 90 serisi tv alan arkadaşlar menüde yer alan özellikler bölümüne bakıp bu ibarelerin yer alıp almadığına bakabilirmi?

buna şöyle ulaşıyoruz.
    uzaktan kumandada,
    menü,
    info (İ) tuşuna basın.
    kayar menüde inceleyin.

bundan sonra vestel alacak arkadaşlara yardımcı olalım.

Sana en basindan beri hicbirsey soylemedim, durduk yere laf attin, hala devam ediyorsun, bender bu kadar anlayana sivri sinek saz hesabi.

Simdi benim su baltalanmadan onceki sorularima donersek lgnin 660s i vb kadar iyi midir bu panel ? Bir de 47 inclik modelin fiyati ne kadar piyasada ? 2bin tl civarina bulabilecegim gibi gorunuyor iyi midir bu fiyat ?

Bir de anlasilan adamlar satis artinca panelleri degistirmeye baslamis kalite farki var mi ? Yeniler hep adi panel mi geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49D503640 -- 23 Ocak 2014; 19:12:13 >
    Resimleri ekledim telefondan deniyim bir oldu mu
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

Ekleme : Şimdi çektim fotoğrafları gördüğünüz gibi pvr ve follow tv için opsiyonel yazıyor bunu nasıl aktifleştirecez hala anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 23 Ocak 2014; 20:09:13 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.