Şimdi Ara

İlk muayene neden 3 yildan once?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun ruhsati incelerken birsey dikkatimi cekti.
    Aracimizi sifir olarak 02.08.2011 tarihinde aldik. Ancak ruhsatta yazan muayene gecerlilik tarihi 06.04.2014. Yani olmasi gerekenden yaklasik 4 ay daha once. Gumrukle ilgili bir degisiklik mi oldu ya da baska bir degisiklik mi oldu bilginiz var mi?

• yanlış yazılmıştır diyeceğim ama neden 4 ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 28 Kasım 2011; 9:42:29 >
  • Üretim tarihini baz almışlardır belki ama üretildiği tarih ruhsatta yazmıyor aracın üzerindeki stickerda yazar.
  • Ya uretim ya da gumrukle ilgili birsey diye dusunuyorum ama emin degilim. Yenilerde sifir arac alan arkadaslar ruhsatlarina bir bakabilir mi?
  • Gümrükte girdiği tarihi baz alıyorlar diye biliyorum.

Sanırım yasa değişikliği oldu.

Benim araçta da öyle bir durum var.
  • ben civic aldım ama benimkinde gümrük olayı yok burda üretiliyor sanırım. forumda yakın zamanda insignia ve passat alan abilerimiz bir baksınlar.
  • ben aracımı 20.11.2008 de almıştım ruhsata muayene geçerlilik tarihi olarak 20.11.2010 yazmışlar trafik çevirmsinde polis farketti fakat bende ona aracın trafiğe çıkış tarihini gösterince yanlış yazılmış olduğunu farkedip düzelttirmiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz peder beye sıfır araç almıştık lpg li. o da ilk muayene 2 seneydi. sorduğumuzdasıfır lpg li araçların böyle olduğu söylendi.
  • Ben de aracı yeni aldım. Bu durumu bayiye sorduğumda: "Artık fabrikadan çıkış tarihi esas alınıyor." dendi bana.
  • Model yılında da değişiklik oldu ya.

Herhalde aynı gerekçeyle bir müdahale söz konusu.
  • yazıyı okuyunca bende baktım tescil tarihi 29-09-2011 muayene 27-07-2014 diyor? arada 2 ay kaynıyor, yani şimdi benim araç ben almadan 2 ay önce mi üretildi? yada 2 ay önce mi Türkiyeye giriş yaptı acaba onu mu baz alıyor?
  • Muhtemelen aracınız bayi tarafından daha önce kendi adlarına fatura kesilerek stoklara alınmıştır. Dolayısıyla geçici plaka ile bile olsa tescil kaydı başlamış oluyor. Yani siz almadan 4 ay önce mutlaka fatura düzenlenmiştir o araca ve muayene süresi olan 3 yıl başlamıştır.
  • nisan başında aldığım toyota corollanında muayene tarihi 3 yıldan önce bitiyor ama sebebini anlamış deilim ya bayi üzerine alıp sattı yada araçların ithalat tarihleriyle beraber muayene süreleri başlıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 17 Mayıs 2012; 20:23:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.