Şimdi Ara

ilk notebook umu almak için yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yukarıda da yazdığım üzere emektar pcmi bir kenara itip:) kaliteli bir notebook almayı düşünüyorum . ve en az 3 sene yenisiyle değiştirmek istemiyorum .bunun için kolay arıza yapmayan çok fazla ısınma yapmayan teknik servisi iyi olan bir marka istiyorum
    yaklaşık 1 hafta süren internet ve mağaza araştırmalarımdan dolayı şu modellerde karar kıldım

1-toshiba A300-20f (core 2 duo t6400 2.0 ghz, 4 gb ram, 1024 mb a kadar paylaşımsız ekran kartı,hdmi... fiyat yaklaşık 1700tl)
    2-lenovo y530 59-019715 (core 2 duo t6400 2.0 ghz , 3gb ram, 512 mb 9600m gs paylaşımsız ekran kartı.... fiyatyaklaşık 1520 tl)
    3-hpdv5 1230et (core 2 duo t6400 2.ghz , 3gb ram 512 mb 9600 gt ekran kartı.....fiyat yaklaşık 1700 tl)

ben fiyatı ve muhteşem ekran kalitesini göz önüne alarak lenovoyu 1 adım önde tutuyorum ama onunda marka olarak toshiba ve hp den daha kötü olduğunu söyleyenler az değil ya neyse fikirlerinizi almak istiyorum not: bu arada öyle çok kapsamlı oyunları çok yüksek çözünürlüklerde oynatsın diye bir derdim yok gta san andreas yada abartayım olursa gta4 ü düşük çöznürlüktede olsa kasmadan oynatsın yeter:)

• bu arada hemen düzelteyim toshibanın ekran kartı paylaşımlı olacaktı
  • Tercihlerin arasina Casper ide ekle. CPU, RAM HDD den yana cok daha avantajli olursun ve Teknik Servis yonunden urunun en gec 2 hafta icerisinde elinde olacagi garantisi ile beraber aliyorsun. Bence listende bulunsun. Asagidaki linki sadece urunu taniman icin veriyorum. Daha avantajli yerler vardir.

http://www.hepsiburada.com/casper-nirvana-cpe-p860-4k95-core-2-duo-p8600-2.4ghz-4gb-320gb-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd93593

• ilgilendiğin için sağol evet belki özellik olarak benim seçtiklerimden çok daha iyi ama ben casper, exper, datron... almayı düşünmüyorum .
  • asus n50vn
    http://forum.donanimhaber.com/m_30758038/tm.htm

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35088

yada acerin 6930g modellerine bi bak istersen..teknosada hd4650 ekran kartlı olanları vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 11 Nisan 2009; 19:27:01 >
  • lenovo ve toshiba arasında kararsız kaldım.toshibanın kalitesi malum toshiba için olumsuz bir düşünce duymadım şimdiye kadar ama lenovonun çok da iyi olmadığını söyleyenler var forumda. yine bu forumda hp için yüzde 40 ı arıza çıkarır diyenlerin sayısı az değil gerçekten çok kararsız kaldım bu seçtiğim toshiba a300f nın tek kötü yanı ekran kartının paylaşımlı olması . yoksa gözü kapalı alırdım. en azından pes, nba ve gta yı kasmadan çalıştırabilecek bir bilgisayar olsun yeter
  • lenovoda toshibada iyi ürünler çıkarıyor...
    acer ile özelikle dell de listene katabilrsin.onlarında ürünleri iyidir...

bence fiyatta işin içine girince dell ve de özelikle toshiba pahalı oluyor...

acer ile lenovolardan birini seç bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 11 Nisan 2009; 22:36:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciler biraz düşük. T9400 seviyesinde birşeylere bak. Ekran kartları ideal. Ram konusunda tavsiyem 4GB olanlardan yana olsun. 3GB alırım sonra üzerine 1 daha eklerim diye düşünme. Çünkü kendinden 4gb gelenlerde aynı ramlerden 2GBx2 oldugundan uyum vs. sorunu yok. Ama sonradan aldıgın ramler uyum vs. gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Hatta dual kit 4GB ram alsan bile performansta yine orjinaldeki kaliteyi yakalayamaya biliyorsun. Daha önce bunu bana birisi söylese olurmu dual kit aldıktan sonra birşey olmaz derdim ama bazı tecrübelere şahit olunca bende şaşırdım. (M51 topigine bak) 2044 de sanırım bimekste Asus M51Va var. Ona bir bak derim.
  • toshiba, hp ve lenovo bu seçtiğim 3 model üzerinde yoğunlaşıyorum. lütfen fikirlerinizi bu 3 model üzerinde verirseniz benim için daha yararlı olur. beni 3 sene götürebilecek, kolay arıza yapmayacak, wireless ı iyi çeken, ekran kalitesi ve ses kalitesi tatmin edici bir laptop istiyorum, öyle oyun hastası birisi değilim ama gta ve pes e de yok demem hani:) bunları kasmadan çalıştırsın yeter. aslında toshibayıda lenovoyuda mağazada biraz inceledim lenovo y530 un kasa ve ekran kalitesine aşık oldum ama marka olarak kalitesi bende soru işareti bırakıyor en azından toshibaya göre hp yii ise çok fazla övenlerde var sakın bulaşma diyenlerinde sayısı az denemeyecek ölçüde hangisini alacağımı bilmiyorum ama böyle giderse bu cumaya kadar gidip lenovo y530 u alacam en sonunda?
  • Casper'ın servisiyile ilgili çok fazla olumlu yorumlar okudum. Ve Gurcellonline 'ın dediği gibi çok şahane üürndür o.
  • Casper tavsiye ederim bende. anakonumuza bekleriz
  • ben senin yerinde olsam arkadaşım, eğer çok da acelen yoksa kampanyaları takip ederim..200-300 tl oynayabiliyor..Sen kriterlerini belirle, zaten bir sürü kampanya oluyor..Mavi bilgisayarın haftasonu fırsatları, Bimeks.in günlük fırsatları çok cazip fiyatlara güzel ürünleri sunuyor..Senin belirlediin bilgisayarlar hakkında bir fikrim yok fakat kampanya falan beklemem diyorsan, benim tavsiyem de pcdepo yada eksende ikisinden birinde tam hatırlamıyorum 2.5 işlemcili 256 mb ekran kartlı 1600 küsürdü fiyatı, eğer kullandığım aceri almasaydım seçeneklerimden birisiydi, onu tavsiye ediyorum..
  • galiba en mantıklısı dediğin gibi kampanyaları beklemek . bimekste her gün bir notebookta kampanya oluyor hangi marka iyi oranda indirime girmişse onu almak en doğrusu. sonuçta forumu iyice araştırdım her markayı övende çok kötüleyende .hatta notebookların kralı olarak bildiğim toshiba yı bile yerin dibine sokanlar var. ben toshiba, hp, lenovo, asus,acer dan herhangi biri kampanyalı olursa onu alacağım.

şu an bimekste lenovo y530 ( core 2 duo t6400, 3gb ram, 512 mb 9600 ekran kartı, 250 gb hd) 1.520 liraya 12 taksitle satılıyor. 1 haftaya kadar süper kampanyalı:) herhangi bir notebook bulamazsam tercihim bu olacak. bu fiyata değermi bu notebook ?
  • vatanda packerd bell ml-65 1550 tl (core 2 duo p8600, 3gb ram, 256 mb ati 3480 ekran kartı)
    bu nasıl arkadaşlar diğerlerine göre işlemcisi çok iyi ekran kartını bilemiyorum pb üst seviyede bir markamı, teknik serviisi nasıl bilen varmı
  • ben de kesinlikle casperi tavsiye ederim çok seviyorum laptopumu 2 aydır kullanıyorum 1 kez bile sorun çıkarmadı driverleri vs herşeyi tam yerinde ben casper nirvana serisini öneririm
  • Secim yine senin ama yerli firmalar icin on yargili olmana gerek yok. Ayni ozellikteki bir urunu Casper 1700e verirken Asus 2300 Toshiba ve HP 2400 gibi bir fiyat veriyor. Zenginler icin kucuk bir mebla olabilir ama bu donemde bence cok para. Servis acisindan sorun yasamayacagini daha once soylemistim zaten. Ve isin komik tarafi yerli firmalar yabanci makalar uzerindeki etiketleri degistirip satiyorlar yani yine export urun kullanmis oluyorsun :)
    Ayrica Lenovo marka notebooklar bizim yillardir bildigimiz IBM dir. Packard Bell kaliteli urunler sunsada gerek performans gerekse teknik servis yonunden pekde ihtiyaca karislik verdigi soylenemez. Sana tavsiye edebilecegim 3 marka var bunlar sirasiyla Asus, Toshiba ve cok zor durumda kalirsan HP.
    Asus pahalidir ama ihtiyaclarina karsilik verebilecek en iyi notebook markasidir diyebilirim (suan icin piyasada bulunan urunleri)
    Toshiba da pahalidir ama tek sorun yasayacagin sey teknik servis olur. Sansliysan hic gitmez degilsen notebookunu bir daha goremezsin.
    HP nin tum urunleri genelde sadece goze hitap eder. Kasalari cogunlukla internet kullanimi icin yapildigindan oyunlarda yada grafik calismalarinda cok isindigi biliniyor. Bu sorunu astigi tek model ise HDX serisi.

Kendim IT sektorunde calistigim icin neredeyse her marka notebook elimden geciyor. Dolayisiyla gerek marka gerekse teknik servis yonunden bircok markayi ve modeli taniyorum diyebilirim. Ilk kez aliyorsan bence cok daha fazla arastirma yapman gerekir. Ve sunuda soylemeliyimki ANCAK ilk alisverisini yaptiktan sonra ihtiyaclarin ve kullanma seklin net olarak ortaya cikar. Ve sana neyin gerektigini ozaman anlarsin. Bir nevi ilk notebook aliminda hata yapma oranin fazla olur ve bu sana bir rehber gibi yol gosterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GurcellOnline -- 13 Nisan 2009; 16:15:07 >

• Lenovonun arkasında ibm var. Yani sizin toshiba,acer,casper,asus bu piyasada yokken ibm bilgisayar üretiyordu.

Sikayetvar.com da toshiba hp den sonra en fazla şikayet edilen firma casperde ilk 5 içinde lenovo ise çok aşağılarda.

http://www.sikayetvar.com/index.php?ix=x&loc=categories&c=1&tree=252,434&level=3&id=434
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.