Şimdi Ara

İlk PC modifiye denemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
11.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar cumartesi günü saat 13:00 da başlayıp pazar akşamı saat 20:00 de bitirdiğim ve bilgisayar başında oturmaktan daha çok zevk alıcağım bi çalışma yaptım.baya bi yoruldum hatta cumartesi gecesi dışarda soukta uğraşırken hastalandım..ve bu halde bu işi bitirdim..hafta içine sarkmamalıydu çünkü malum hafta içi iş var.

yan kapağı açmak için taşmotoru kullandım..kıvrımları verebilmek için baya uğraştım dremelim olmadığı için bu yüzdende matkap ucu zımparası kullandım..önce köşeleri çapraz kesip yuvarlatmam gerekti..pleksideki delikleri açmak için ise önce fan boyutunda yuvarlak çizip yuvarlağa belirli aralıklarla matkapla deldim...ve bu delik aralarını matkapla aşındırarak çıkardım..daha sonrada tekrar matkap ucu zımpara ile zımparaladım... yan taraftaki fan 8cm tam olara RAM'lerin üzerine denk geliyor..ön tarafta ise bilgisayarı açma düğmesinini arkasında birtane daha fan var 8cm .. işlemci üzerindeki fanda 8cm ile büyütüldü...arka egzoz fanı 12cm.. işlemci üzerindeki dışarıdan taze hava alma aparatını yine kullandımki işlemci dışarıdan taze ve soğuk havayı daha etkili kullanabilsin diye .. bu şekilde 3 saatlik bir oyundan sonra (Crysis + NFS Pro Street ve Call of Duty 4 ) test ettim ve işlemci sıcaklığı 41derecede kaldı (daha önce 58 dereceye kadar çıkıyordu) kasanın içindeki ortam sıcaklığı ise 34 dercede kaldı(daha önce 46 derecelerdeydi) ....son olarak yan kapakta KS108B GLCD LCD ekledim ... KOU Üni.elektronik mezunu olduğum için bu işi yapmam kolay oldu...internette bir iki forumu okuyup 1 saatte hazırladım.. sadece yapamadığım birşey var bu LCD Studioda CPU sıcaklıklarını ekliyemiyorum bende o değerler sıfır gözüküyor..ayrıca bir pluginmi eklemem lazımy oksa yazılımlamı oynamalıyım ? bu konuda bilgisi olanda yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar

birkaç eksik var şimdilik ışıa duyarlı olan kablolardan isimlerini bilmiyorum kusuruma bakmayın.. genelde Model araç ve 1/1 aracımın modifiyesiyle uğraşıyorum ama elimden gelmeyen iş yoktur..

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar (Resimler Cep telefonuyla çekildi kusuruma bakmayın)

Saygılar...

Ön kapağa aldığım bi öneri ile fan deliği açmayı düşünüyordum ve bunu gerçekleştirdim..

şuan işyerinde olduğum için elimde fazla resim yok bu akşam yapım aşamasında çektiğim resimleride paylaşıcam son halinin resimleri

Alttaki ızgarayı ve üzerindeki düğmeleri yukarıya taşıyıp uydurmak biraz zahmetli olsada sanırım bunu başardım

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 2 Ocak 2008; 15:13:04 >

• Dostum çok hoş görünüyor mavisi. böyle tek rengin tonlarını kullanıp yapılan mod lar hoş oluyor gerçekten. yeni revizyonlarını görmek isterim. bendede malzeme ( takım çantası olacaktı ki bişiler yapabileyim ama kaportacı kesmişti yan kapağı! şahsen çok başarılı yaptı.

modun çok güzel....
  • Teşekkür ederim arkadaşım yorumun için zaten senden başka yorum yapanda yok

dün akşam kapaktaki pleksi glasa ufak bi çalışma yaptım bakalım nasıl olmuş

orjinal resim :

İlk PC modifiye denemem

Pleksi üzerine çizdiğim resim : (Pleksiye yandan matkapla delik açıp içine iki adet kırmızı led yerleştirdim)

İlk PC modifiye denemem

kapaktaki pleksi üzerinde resmi çizdiğim alan :

İlk PC modifiye denemem

Kapağı PC üzerine takamadım pleksi üzerine resmi çizmem 2 3 saat kadar bi vakit aldı ve PC ye montaj için eve geldiğimde kardeşim PC nin olduğu odada uyumuştu ve bende rahatsız etmek iztemedim...nasıl yaptın diye soranlara ise 12V luk bir elektrik motoru ile bakır plaket delmek için küçük matkap ucu seti ile aşındırarak yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 4 Aralık 2007; 9:45:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zombi_80

Teşekkür ederim arkadaşım yorumun için zaten senden başka yorum yapanda yok

Ufak bir serzeniş hissettim bu cümlede ama... Sevgili kardeşim, herkesin bir anda bu konuya kilitlenip yorum yağmuruna tutmasını bekleme..Yavaş yavaş olur bu işler. Hatta yavaş olması daha güzel çünkü, gelen fikirlere göre birşeyler eklersin yaptığun işe..

Gelelim modifiyene..Yaptığın kesim, çok düzgün olmuş. Ayrıca değişik bir çalışma. Ama bana sorarsan, plexy üzerine yapılan resimleri hiç sevmiyorum. Keşke o resmi yapmasaydın hiç..
    Sağlıcakla kal...

• quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Ufak bir serzeniş hissettim bu cümlede ama... Sevgili kardeşim, herkesin bir anda bu konuya kilitlenip yorum yağmuruna tutmasını bekleme..Yavaş yavaş olur bu işler. Hatta yavaş olması daha güzel çünkü, gelen fikirlere göre birşeyler eklersin yaptığun işe..

Gelelim modifiyene..Yaptığın kesim, çok düzgün olmuş. Ayrıca değişik bir çalışma. Ama bana sorarsan, plexy üzerine yapılan resimleri hiç sevmiyorum. Keşke o resmi yapmasaydın hiç..
    Sağlıcakla kal...

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.mesajımdaki serzeniş olayına gelince kimsenin bu konuya kitlenmesini beklemedim açıkçası ama 60 kişi konuyu okumuş ve birtek yorum vardı 3 5 tane olmuştur diye bekliyordum

pleksiglas üzerindeki işleme gelince zevkler ve renkler tartışılmaz derlerya..kimi insana bu güzel kimi insana itici gelkebilir..benim şahsen hoşuma gitti ama birgün sıkılırsam pleksi alıp kesmek çokta zor bir işlem değil..

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 4 Aralık 2007; 9:51:40 >

• Güzel Olmuş Ellerine Sağlık
  • yan kapak kesimi gerçekten hoş plexy işleme de güzel + kişisel mesajını aldım ve yanıtladım everest ve eklenti olayını kısaca..
    moda başlangıç için çok iyi bi çıkış ama tabiiki ekstralar olmalı ki yeterince farklı olsun..
    plexy e işlediğin resme gelince katılıyorum zevk ve renk meselesi ve tabiiki kasayı milletin zevkine göre değil kendi zevkine göre tasarlmalasın.. tartışılması gereken konu teknik ve uygunluk..
    bunlar dışında eğer becerebiliyorsan öndek fanın, önden bakınca görünlebilecek tüm çevresini kesmen ama ortadaki anahtarı yerinde bırakman hoş gösterebilir.. hatta anahtar tam fanın ortasında kalması biras daha hoş olur..
    başarıların dewamını dilerim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir oyun yükleyeceğim ama..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam çok güzel olmus ellerine sağlıkk
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azad__Arda

Güzel Olmuş Ellerine Sağlık

quote:

Orjinalden alıntı: DR.KDRR

hocam çok güzel olmus ellerine sağlıkk

bunlar yorum mudur yaws??
    bu mudur yani yapabildiğiniz??
    helal olsun ne diyeyim..
    boş post kasmaktan başka bi işiniz yokmuş gibi düşünmeye başladım..
    insan bi der neden kırmızı yaptın öndeki blur kısım nedir felan diye yahu..

• quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

quote:

quote:

bunlar yorum mudur yaws??
    bu mudur yani yapabildiğiniz??
    helal olsun ne diyeyim..
    boş post kasmaktan başka bi işiniz yokmuş gibi düşünmeye başladım..
    insan bi der neden kırmızı yaptın öndeki blur kısım nedir felan diye yahu..

Neco Abi katılıyorm Sana Hepde aynı kişiler farkındaysan.

Bu arada çalışma temiz olmuş.Lcd nin duruğu yerde hoş bi yer Bakması kolay

Bu arada Plexiye çizmek istediğin resim Güzel hoşda durucağına eminim

• quote:

Yorum için teşekkür ederim arkadaşım

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

yan kapak kesimi gerçekten hoş plexy işleme de güzel + kişisel mesajını aldım ve yanıtladım everest ve eklenti olayını kısaca..
    moda başlangıç için çok iyi bi çıkış ama tabiiki ekstralar olmalı ki yeterince farklı olsun..
    plexy e işlediğin resme gelince katılıyorum zevk ve renk meselesi ve tabiiki kasayı milletin zevkine göre değil kendi zevkine göre tasarlmalasın.. tartışılması gereken konu teknik ve uygunluk..
    bunlar dışında eğer becerebiliyorsan öndek fanın, önden bakınca görünlebilecek tüm çevresini kesmen ama ortadaki anahtarı yerinde bırakman hoş gösterebilir.. hatta anahtar tam fanın ortasında kalması biras daha hoş olur..
    başarıların dewamını dilerim..

Yorum için PM için ve kasayla ilgili fikirlerin için çok teşekkür ederim..söylediklerini dikkate alıcam..MSN e ekledim uygun olduğunuz bi vakit konuşmak isterim..

quote:

Teşekkür ederim arkadaşım saol

quote:

Orjinalden alıntı: BuGrAx

Neco Abi katılıyorm Sana Hepde aynı kişiler farkındaysan.

Bu arada çalışma temiz olmuş.Lcd nin duruğu yerde hoş bi yer Bakması kolay

Bu arada Plexiye çizmek istediğin resim Güzel hoşda durucağına eminim

Pleksideki resmi çizdim zaten... o kırmızı olan çizilmiş Hali bir zamanların ateri salonlarında eskitemediğimiz The PUNISHER oyunu hatta 2 yıl önce filmide çıkmıştı DVD si kolleksiyonumda duruyor halen.. yorum için çok teşekkür ederim

• VE bitmiş hali arkadaşlar

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem
  • Hocam, bu kurukafa motifi hakkında birşey soracam. İnce matkap ucuyla aşındırarak yaptım demişsin ama doğru anladım mı diye emin olmak istedim.

Matkap ucuyla yüzeysel olarak bu deseni çiziyorsun ve normal ışık altında aşındırdığın yerler buzlu cam gibi oluyor, sonra bu plexy'ye delik açıp içine led koyunca aşındırdığın, normalde buzlu cam gibi olan yerler bu şekilde görünüyor. Doğru mu?

Eğer öyleyse benim de kafamda güzel şeyler var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Hocam, bu kurukafa motifi hakkında birşey soracam. İnce matkap ucuyla aşındırarak yaptım demişsin ama doğru anladım mı diye emin olmak istedim.

Matkap ucuyla yüzeysel olarak bu deseni çiziyorsun ve normal ışık altında aşındırdığın yerler buzlu cam gibi oluyor, sonra bu plexy'ye delik açıp içine led koyunca aşındırdığın, normalde buzlu cam gibi olan yerler bu şekilde görünüyor. Doğru mu?

Eğer öyleyse benim de kafamda güzel şeyler var

çok doğru anlamışsın...tam anladığın gibi oluyor

dün akşam arkadaşım için yaptğım bi çalışma mesela

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

İlk PC modifiye denemem

• O StreetGlow Yazısını Plexsiyi Kazarakmı Yaptın?,

@BuGrAx: neco zaten söledi sende ordan atlama herşeye taammmı senin sorunun deil postmu kasıyororum bir daha konuşurken daha dikkatli ol senin için iyi olmayabilir
  • quote:

O StreetGlow Yazısını Plexsiyi Kazarakmı Yaptın?,

evet arka taraftan kazıyarak 12v luk elektrik motoru ucuna bakır plaket delmek için kullanılan patkap kafası ve ucundan takarak...yalnız yapman gereken şey önce çiziceğin şekli bulup resim programında ayna ile ters çevirmek... ondan sonra kasanın dış tarafında kalan yüzeye bantla yapıştırıp, kasa içinde kalıcak taraftan çiziceksin... böylece dıştan düz gözükücek
  • Hocam, çok başarılı CNC freze gibi çalışmışın valla helal olsun Paylaşım için çok sağol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Hocam, çok başarılı CNC freze gibi çalışmışın valla helal olsun Paylaşım için çok sağol.

Teşekkür ederim dostum... bu arada benzetme güzelmiş
  • quote:

O StreetGlow Yazısını Plexsiyi Kazarakmı Yaptın?,

@BuGrAx: neco zaten söledi sende ordan atlama herşeye taammmı senin sorunun deil postmu kasıyororum bir daha konuşurken daha dikkatli ol senin için iyi olmayabilir

Azad__Arda sana cvp vermeyeceğim! Bana dikkatli ol demekle bişi anlamadım sadece güldüm o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 6 Aralık 2007; 17:43:58 >
  • Güzel.

Güle güle kullan !
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.