Şimdi Ara

İlk scooter olarak PCX mi yoksa Hero, Mondial gibi scooter mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiç motor kullanmadım. Ehliyete başvurdum, Ekimde sınav var. Sonrasında ekipman + scooter almak istiyorum. Normalde ilk alacağım scooterı dandik bir şey olsun diye düşünüyordum. Yani hero, mondial, asya gibi ucuz ama yine de orta dereceli kaliteli. Ve en önemlisi ilk defa kullanacağım için çarpma, sürtme ihtimalim yüksek. O yüzden çizilince içimin acımayacağı bir şey olsun istiyorum.

Fakat dün bi motorcu abiyle konuştum, bana PCX almalısın dedi. "Dandik motorları alınca yine o kadar masrafın olacak, pişman olacaksın, 4000 5000 Hero'ya vereceğine 8-9 bin PCX'e ver, altında sağlam bi motorun olsun" dedi. Ben PCX'i zaten araştırmıştım ve ileride asıl olarak alacağım scooter olarak belirlemiştim ama adam direk onunla başla dedi. Sizin fikriniz nedir ?

• Sıfır pcx 12400 lira oldu artık..ucuz scoterlerle aradaki fark çok açıldı..mondialde eli yüzü düzgün bazı modeller var 3-4 bin lira civarına..eğer paran varsa nakit alacakdan kesinlikle pcx yada yamaha nmax gibi scoter al..ama durumun yoksa borç-harç, kredi ile vs alacaksan bence o kadar kendini zorlama..artık çinlide olsa motorlar biraz olsın toparlandı..eskisi gibi aldığın gibi bozulan çöpler yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen bütçe meselesi. Ekipmana da ciddi para harcayacağını düşün. Kask mont eldiven vs ıvır zıvırı derken pişman olma sonra.
    2. el pcx de olur ekspertiz yaptırın mutlaka.
  • Scooter için harcayacağım total ücret en fazla 6000 diye düşünüyorum. İlk olarak ikinci el almayı düşünüyorum.
  • verdıgın paraya karsılık alacakların,acemılıktekı hasarlar ıcın servıs ve yedek parcanın cuzdanını uzmemesı acısından hero alınabılır ,sonucta elındekı parayla alacagın ekıpman ılk oncelık olmalı ayrıca hero , mondıla göre cok daha ıyı ve saglamdır.
  • Bu zamanda PCX'e o parayı veren adam net olarak hiçbir şeyden anlamıyordur. Bu Çin motorlarını sürekli masraf çıkaran motorlar olarak görenlerin hiçbir lafını ciddiye alma. Ben 125 cc Lifan Eagle scooter'ı bir yıldı kullanıyorum, 7000 km'yi geçti sadece bu ay karbüratöründe sorun çıktı ki aynısını ben sıfır CBF'te de yaşadım. 3500 TL'ye almıştım, parasının hakkını on kere vermiştir. Motor olarak Hint modellerini alabilirsin, hiçbir sorun çıkarmazlar, az yakarlar. Çin olarak RKS Cityblade fena değil, bugün gördüğüm Mondial'in Speedy diye enjeksiyonlu bir modeli alınabilir, yine Mondial'in Turkuaz'ını sürdüm, sıfır titreşimli çok güzel bir motor. Kendi motorumu da tavsiye ederim ama şu anda 4500 TL oldu. Son olarak da illa Japon olacaksa Active 125 al. Onu da sürdüm, benimkinden çok daha iyi ama 7400 TL oldu. En büyük avantajı, satarken hiç beklemezdim ve çok dayanıklıdır.

Sonuç olarak fiyatından dolayı sakın PCX veya Nmax alma parana yazık. Onların parasına 200 cc SYM al.

Not : Kendi motorum da satılıktır.

Sahibinden ilan no : 461927554

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 2 Ekim 2017; 20:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ohoo oda birşeymi benim 150hs 50bin km oldu 50bin 2006 model 2 sefer aptallımızdan motor kitledi , yağına bakmadık onun dışında halen çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paran varsa pcx almanda sakınca yok. Fiyatı yüksek olabilir fakat satmaya kalkarsan seni zarar ettirmez. Daha önce çin malı motosiklet kullandım , sürekli sıkıntı çıkaran aletler değil (bazıları hariç). Fakat kalite farkı çok fazla , ben sıfır rks titanic 150 aldım. Sıfır km motorun montaj hataları ve kalitesiz malzemeden yapılmasından dolayı bazen sıkıntı yaşadım. Ayrıca satarken de , satılması için japon motosiklerine göre daha fazla zarar ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.