Şimdi Ara

İlk Türk astronot 2011'de uzayda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bununla birlikte 2 Mart 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, sahip olduğu teknolojik altyapı ve bu yöndeki kararlılığı ile ulusumuzun uzay konusundaki çalışmalarını yönetecek Türk Uzay Kurumu'nun (TUK) kurulması ve Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerini ortaya koyacak "Milli Uzay Politikası"nın oluşturulması çalışmalarına öncülük etmektedir.
    Astronot yetiştirilmesi konusu, uzay çalışmaları kapsamında belirlenmiş hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Günümüzde kendi imkânlarıyla uzaya insanlı uçuş gerçekleştirebilen ülkelerin sayısı oldukça sınırlıdır. Bu bakımdan, başlangıçta dost ve müttefik ülkelerle birlikte onların imkânlarının kullanılması vasıtasıyla, örneğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2011'de böyle bir hedefin gerçekleştirilebilmesinin havacılık tarihimiz açısından çok anlamlı olabileceğini düşünüyorum. Diğer yandan, ülkemize bu imkânı sağlayacak teknolojilerin kazanılmasına yönelik programların oluşturulması konusunda verilen desteğin devam etmesinin önemli olduğunu değerlendiriyorum.

Sonuç itibarıyla, bugün tüm dünyada "hava" ve "uzay", hava kuvvetlerinin faaliyet göstereceği tek ve kesintisiz ortam olarak algılanmakta ve uzayın başlı başına harekât icra edilecek bir ortam olacağı öngörülmektedir. Bu algılama, dünyadaki tüm modern hava kuvvetleri gibi Türk Hava Kuvvetleri'ne de yeni görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Gelişen bu durum karşısında, uzayda milli varlığımızın garanti altına alınmasına ve uzayın bize sunduğu imkânlardan etkin olarak istifade edilebilmesine yönelik yetenekleri geliştirme azim ve gayreti içerisindeyiz."

Bu konuda düşünceleriniz nedir arkadaşlar?

• bu haberin kaynağını ve tarihini verirsen sevinirim,

11.11.2005 E -Kolay

quote:

Türkiye, uzay çalışmaları programı çerçevesinde 2020’ye doğru uzaya bir Türk astronot gönderilmesini içeren tarihi anlaşmayı ABD ile imzaladı.

Ankara’da ve Genelkurmay Karargahı’nda temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Peter Flory ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in önceki gün imzaladıkları Türkiye - ABD uzay çalışmalarında işbirliği çerçeve anlaşmasına göre NASA, Türkiye’nin uzay çalışmalarına eğitim ve teknoloji desteği verecek.

İki ülke, uzay konusunda ortak projeler üretecek, insan gücü eğitimine öncelik verecek. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uzay Dairesi uzmanları, NASA’da eğitim görecek. Eğitim programı, 2008’den itibaren astronot yetiştirmeyi hedefliyor.

TÜRK PİLOTLAR NASA’YA
    İlk Türk astronotunun yetiştirilmesi için NASA’ya pilot subaylar gönderilecek. Eğitim sonunda aralarından seçim yapılacak. 2015’den itibaren de bir Türk astronot, ABD’nin uzay programına dahil edilecek. Bu Türk astronotun, 2020’ye doğru ABD ekibiyle uzaya gönderilmesi öngörülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 17 Ekim 2006; 12:47:47 >

• Buyrun burdan detaylı bir şekilde bakabilirsin tarih:10/09/2006

http://www.moralhaber.net/haber_detay.php?haber_id=1891
  • evet haberi için çok teşekkürler; orjinal sayfasını buldum:

http://www.milliyet.com/2006/09/10/yazar/bila.html
  • Ben tşkederim umarım söylenen zamanda türkiye uzaya ayak basarBundan bir türk olarak gurur duyucam.
  • güzel bi gelişme.ama batı bundan 50 yıl önce uzaya çıktı da casus uydularını yerleştridi bile .yani biz batıdan 50 yıl gerideyiz.offf neden bizde bu tip çalışmalara önem verilmiyor.yada önemi sonradan anlaşılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hurricane__ -- 17 Ekim 2006; 15:34:45 >
  • Halen öyle değilmi USA 50yıl sonrasını görebiliyor ama hızlanmanın zamanı geldi diye düşünüyorum böyle projeler hayata geçtikçe TR bence çoğu ülkeden ileri seviyeye gelicek.Bazı kesimler halen bizim 2ci dünya ülkesi olduğumuzu düşünüyor ki yanılıyolar yanıldıklarınıda en kısa zamanda görücekler
  • Türk Dil Kurumu tarafından türk astronotlara verilecek olan isim de bilirlenmiştir: Gökmen
  • Gökmen gök adamı mı demek :) Bence fezanot densin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Gökmen gök adamı mı demek :) Bence fezanot densin.

Yanılmıyorsam göğün hakimiyetinde, göğe hükmeden anlamına geliyor bu Gökmen kelimesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 22 Ekim 2006; 22:36:20 >
  • astronot astronottur. bir türk astronotuna gökmen demenin ne manası var? o halde televizyona izlengeç, radyoya dinlengeç diyelim. işin detaylarıyla uğraşmaya çok meraklı bir meilletiz. astronot desek milli şuurumuzdan çok mu şey kaybedeceğiz yani?

git nasada eğitimden geç, ama adın gökmen olsun
  • USA Bu konuda nekadar yardım eder tartışılır geçen tv de bu konuyla ilgili bir haber daha çıktı Amerika uzay savunma konularında hiç bir ülkeye yardım söz konusu olamıcağını belirtmiş.Hiç şaşırmadım bu konuda rusyanında yardım ediceğini hiç sanmıyorum bizim kendi yağımızda pişmemiz lazım diye düşünüyorum arkadaşlar.
  • Uzaya giden ilk Türk zaten var arkadaşlar aramanıza gerek yok, hatta kendisine PTT’nin düzenlediği “2000 Yılına Mektup” kampanyasında Bayram Kaya’nın ilk Türk astronotuna hitaben 1987’de yazdığı mektup bile verilmiştir.

Toktar Aubakirov, 27 Temmuz 1946’da Kazakistan’da doğdu. Aubakirov, MIR yörünge kompleksinde, 2–10 Ekim 1991 tarihlerinde, ilk uzay uçuşunu yaptı. Uzay uçuşu; 7 gün, 22 saat, 12 dakika, 39 saniye sürdü.

ayrıntılar aşağıdaki linktedir.

http://arsiv.zaman.com.tr/2002/02/15/haberler/h18.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

astronot astronottur. bir türk astronotuna gökmen demenin ne manası var? o halde televizyona izlengeç, radyoya dinlengeç diyelim. işin detaylarıyla uğraşmaya çok meraklı bir meilletiz. astronot desek milli şuurumuzdan çok mu şey kaybedeceğiz yani?

git nasada eğitimden geç, ama adın gökmen olsun

Aslında gökmen gayet güzel bir isim,astronot astronottur evet ancak bu bir bakıma bir gelenek gibi bir durum,Ruslar kendi astronotlarına Kozmonot,Çinliler ise Taykonot adını vermişlerdir,yani bu alışılmadık bir durum değil,milli şuurlar,detaylarla bir ilgisi yok...
  • Bence biz astronota "Göktürk" diyelim, en güzeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SMoKeWaY

Ben tşkederim umarım söylenen zamanda türkiye uzaya ayak basarBundan bir türk olarak gurur duyucam.

dostum bu mukemmel olur hatta ben gitsem super olur o heycanı o adrenalini yasamak buyuk zevk werir bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: JanbO

quote:

Orjinalden alıntı: SMoKeWaY

Ben tşkederim umarım söylenen zamanda türkiye uzaya ayak basarBundan bir türk olarak gurur duyucam.

dostum bu mukemmel olur hatta ben gitsem super olur o heycanı o adrenalini yasamak buyuk zevk werir bana

Ahmet, Mehmet, Ali farketmez sen git kardeş yeterki gidelim , başaralım seninle gurur duyalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.