Şimdi Ara

İlk üç günde 4 milyondan fazla iPhone 4S satıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
9.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tobias

fakirler yine toplanmış iphone kötülüyor geleceğe dair o öyle olsa ah bu böyle olsa diye yazıp duruyorlar :) bu kadar enerjiyi çalışmaya harcasanız alacağınız parayla siz de bir iphone sahibi olur kedi ciğer ilişkisini arkanızda bırakabilirsiniz..

Ah şu fakirler! Aslında apple zamanında I Am Rich isimli uygulamayı kaldırmasaydı da zengin fakir tam belli olsaydı. Programı zanmanında 7 veya 8 kişi satın almıştı. Onların bu forumda olduklarından şüpheleniyorum.
  • apple'ın artık kendi kullanıcı kitlesi var ve bu rakamlar zaten distribütörlerin vesaire apple'dan aldıkları rakamlardır. hoş onlarında ellerinde durmayacaktır ama dünyayı hepten Türk insanı gibi görmeyin. fakiri ve orta hallisi kadar zenginide var.. şimdi telefon pahalı diye kötülemekte başka bir akıl ziyanı. esas fakirliğin akıl tarafında olanı kötü. konu para değil teknolojinin kendisi.. iktisat yada ekonomi forumu değil ki burası!!! herkes telefonun donanım yazılım işçilik kalite vesaire gibi teknolojik yönlerini değerlendirmektense söz iphone'a gelince nedense hep fiyatı ön planda tutuluyor ama konu galaxy s2 olunca donanım daha iyi deniyor. birinde pahalı deniyorken diğerinde donanım daha iyi, daha hızlı işlemci var deniyor. ama söz yine iphone'a gelince pahalı oluyor. yahu bırak parasını ne yapcan? ticaret mi? alım satım mı ? dağıtım mı? yada illede o paraya onu almak zorunda mısın? Hayır. Burada para ve iktisat politikası üretmiyoruz. galaxy s2 dendiğinde hızlı deniyor. iphone dendiğinde pahalı! nasıl bir önyargıdır? neyi tartışıyorusnuz burada? Teknoloji sitesimi ekonomi sitesimi? bırakın fiyatını bir kenara ne satın alcaz nede satcaz bizimki bu teknolojiyi konuşmak tartışmak değerlendirmek yoksa burada gördüğünüz her çıkan ürünü alıyormusunuz ki iş sadece iphone'a gelince çığrında çıkıyor? ekonomistmisin brokermısın arkadaşım bizim işimiz o değil yada burası o konunun tartışıldığı yer değil. Burası teknoloji sitesi varsa donanımından yazılımından yada diğer hertürlü özelliğinden bir kastın yaz.. tıpkı her bahsi açıldığında yada iphone dendiğinde galaxy s2nin hemen donanımından bahsedildiği gibi. para muhabbeti yada ürünlerin fiyatlarının tartışıldığı bir forum sitesi değil burası teknolojinin konuşulduğu haber olduğu tartışıldığı paylaşıldığı bir site.. kimde para vardır yoktur kimseyi ilgilendirmez yada kim alacaktır almayacaktır o da kimseyi ilgilendirmez. almak istersin sana pahalı gelir bir başkasını ilgilendirmez ama burası para mevzusunun tartışıldığı yer değil. artık her iphone haberinin altında bir teknoloji sitesinde ekonomistlerin forumu basması gına getirdi.. o kadar biliyorsanız ekonomist olun gidin ilgili başka sitelerde bunu tartışın. burası teknoloji sitesi..!!!

• kim ne derse desin eşşeğin .......
  • zamzungcular 4s konularında artık yorum yapamıyor ama yapılan yorumlara -eksi verip kacıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeevrim

Sesle komut alma özelliğinin bu kadar başarılı olacağını hiç düşünmemiştim.Kullanıcı 4S e İtalyan restoranı soruyor,4S anında çevresindeki İtalyan restoranlarını buluyor.Şu saate alarm kur diyor,4S pat diye o saate alarmını kuruyor.Böyle bir özellik NY,LA,DC.ve bunun gibi büyük amerikan şehirleri için düşünülmüş harika bir özellik,Ana dilim ingilizce olsa ve amerikada yaşasam Kesinlikle İ phone 4s alırım.Ama Ben bir Türk üm ve 4S e en yakın kebapçı nerede ? diye sorduğumda cevap veremeyecekse benim için Apple in devrim niteliğindeki özelliği tam bir fiyaskodur ve hemen donanım özellikleri gelişmiş olan SGS 2 LTE tercih edeceğim telefon olur ama ne zaman ki Bu sesle komut özelliğine Türkçe dil seçeneği gelir, O zaman vay Android in başına gelenler...

Yahu hocam Türkçe gelmese ne olur? Türkiye'de hepi topu senede 250.000 iPhone satılıyor. Siri Türkçe'yi desteklemedi diye hep sıfır satsa ne olur? Dünyada en çok saatığı ülkelerin dillerini destekliyor. İngilizce, Almanca ve Fransızca. Ayrıca bu milletlerden olmayıpda bu dilleri bilenleri de hesaba katarsak Türkiye devede kulaktaki bir tüy kadar bir şey. :))

• Sadece iphone mu operatörlere satıyor?

Samsung satmıyor sanki 30 milyonun çeyreği operatördür ama bahseden yok nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 17 Ekim 2011; 21:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcoRED

Onlarda tursusunu kuruyolar zaten dimi, hayatiniz camur be.

Evet hayatı çamur, sanane?!..

Senin hayatın çamur olmasa sektörde bu gibi hamleler ne işe yarar bunun önemi anlayında sonra millete muhalif olun. Daha ilk elden kullanıcıya satılmamış bir ürünü satılmış gibi gösterip popüleritesini arttırarak trend oluşturmaya çalışan hamlelere bizim gibi bilinçli insanlar kanacak değiller. Anca sizin gibi trend mania kesim "off IPhone 4S kötü çıktı diyorlardı ama bak üç günde 4 milyon sattı hemen alalım" diye atlayıp insanlar gerçekleri dile getirincede yaraları yüzünden gocunurlar. Önce kendi kafanızı temizleyin sonra başkalarına bok atın Elma tarikatcıları.
  • apple bu, taştan yapsalar bak artık çok sağlam deyip yine milyonlarca satarlar...
  • quote:

fakirler yine toplanmış iphone kötülüyor geleceğe dair o öyle olsa ah bu böyle olsa diye yazıp duruyorlar :) bu kadar enerjiyi çalışmaya harcasanız alacağınız parayla siz de bir iphone sahibi olur kedi ciğer ilişkisini arkanızda bırakabilirsiniz..

Bir iphone ve Apple kullanıcısı olarak sizi kınıyorum.İsterseniz dünyanın en zengin insanı olun yinede bu size insanları aşağılama yetkisi vermez. Zenginlik yada fakirlik akıllı telefonla bellirlenecek bir durum değil. Pek ala orta halli biriside gidip alabilir en kötü oparatör sözleşmeli alır. Alttarafı elektronik bir cihaz.
  • Çekemeyenler dolmuş yine :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

quote:

Onlarda tursusunu kuruyolar zaten dimi, hayatiniz camur be.

Evet hayatı çamur, sanane?!..

Senin hayatın çamur olmasa sektörde bu gibi hamleler ne işe yarar bunun önemi anlayında sonra millete muhalif olun. Daha ilk elden kullanıcıya satılmamış bir ürünü satılmış gibi gösterip popüleritesini arttırarak trend oluşturmaya çalışan hamlelere bizim gibi bilinçli insanlar kanacak değiller. Anca sizin gibi trend mania kesim "off IPhone 4S kötü çıktı diyorlardı ama bak üç günde 4 milyon sattı hemen alalım" diye atlayıp insanlar gerçekleri dile getirincede yaraları yüzünden gocunurlar. Önce kendi kafanızı temizleyin sonra başkalarına bok atın Elma tarikatcıları.

Hmm, bu ne kin delikanli. Az agir ol... Ticaretin t sini pazarlamanin p sini bilmeden sanal ortamda gelip ahkam kesmek kolay geldi heralde.
    Dunyadaki ureticilerin bir cogu urunlerinin pazarlamasini "sadece" aracilar vasitasi ile yaparlar. Geri kalan azinlik ise urun satislarinin buyuk cogunlugunu aracilar vasitasi ile gerceklestirirler. (bizim atolye seklindeki kobilerden bahsetmiyorum) ornek olarak eti gofret almak icin fabrikasina gidersen seni kapidan kovarlar veya yine kendilerine bagli pazarlama sirketine gonderirler. Benzer sekilde apple in veya samsungun veya baska bi elektronik firmasinin merkezi kendi magzalarina alin bunlari satin diye urunleri yigmaz. Tam tersine magaza mudurleri potansiyele gore firmanin merkezine siparis verir. Operatorlerde bu donguye dahildirler. İsin ozu butun buyuk firmalar, satis rakamlarini son kullaniciya gore degil, depolarindan sevk edilen urun miktarina gore hesaplarlar. Kisaca global capta isler, bakkal mantigiyla yurumemekte.

Simdi senin bu yazdiklarimi anlamani zaten beklemiyorum, ama konuyu okuyan diger sagduyulu arkadaslar icin aydinlatici olur dusuncesindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu baslik Apple basligi degilmi madem Smasung Galaxy cok iyi bir telefon ne diye bu galaxyciler burada parazit yapiyorlar? Bunu kac kere anlattik Samsung Applea rakip olamaz, hicbirzaman ne derecede kaliteli urun uretilsede Android asla iOSa rakip olamaz cunku biri Futbol ligi ise digeri basketbol ligi, ben bunu ANdroidi kucumsedigimden veya kötüledigimden demiyorum teknik acidan bakilinca iOSa rakip olarak gösterilebilecek tek sistem Windowsmobile7 dir. Cunku Android acik kaynak hicbir program denetimden gecmiyor ve bircok ivir zivir program telefonun bircok seyine mudahale edebiliyor bu bakimdan isterseler 8 cekirdekli islemci koysunlar asla 800mHz bir iOS veya 1GB Winmobile kadar akici takilmadan ve kaymak gibi calismayacaktir, bircok ücüncü part yazilim ramden inanilmaz derecede yer. Simdi kalite olarakta baktigimizda Smasung en iyi diye bize sundugu Plastik dolmasini yutturmaya calisiyorsa bu bakimdanda iPhonea rakip olamaz, iPhone demek herseyin olmasi demek degildir olanin adam gibi calismasi ve malzemedeki kalitedir. SImdi Galaxyci arkadaslardan ricam kendi basliklarinda takilsinlar, yani nerdeyse Samsungcular daha cok Apple basligi altinda takiliyor gibi geliyor, sirf bunlarin yuzunden yakinda imzam Herseye ragmen Apple olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

eeeee konu başlığıyla ne alakası var ? düşünce plastik kasası kırılmıyor diye zamzung mu alıcaz yani. e o zaman evdeki bardakları şişeleride plastik yapalım.

Sizin plastik dediğiniz şeyin yüksek teknoloji ürünü, tasarlanmış yapılı Carbon bileşiği olması.

KALİTE! denen İPhone4 ün aslında kolayca kırılabilecek malzemeden üretimiş olması.

Ve buna rağmen hala bazılarının Samsung gibi PLASTİK parçası alacağıma Apple dan kalite ürün alırım demesine dikkat çekmek istemiş arkadaş.

Plastik diye adlandırılan Carbon bileşiklerinin bazılarının çelikten defalarca daha sağlam olduğu noktasına da dikkat çekilmek istenmiş olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: NARNIA

Bir iphone ve Apple kullanıcısı olarak sizi kınıyorum.İsterseniz dünyanın en zengin insanı olun yinede bu size insanları aşağılama yetkisi vermez. Zenginlik yada fakirlik akıllı telefonla bellirlenecek bir durum değil. Pek ala orta halli biriside gidip alabilir en kötü oparatör sözleşmeli alır. Alttarafı elektronik bir cihaz.

Arkadaşı rahat bırakın. Kendisi İPhone un bu kadar çok satmasına sebep olan kitlenin büyük yüzdesinde duruyor.

Kısaca özenti grubu. Televizyonda Polat lar. Angelina ları, iş adamlarını İPhone kullanırken görüyorlar. Sonra İPhone alınca kendilerini de öyle olacak sanıyorlar. Ya da en azından başkalarının öyle sanmasını istiyorlar. Ve ya da zengindirler ama sonradan görme olduğu için. Bir deyime uyarlar. Görmemişin oğlu olmuş...

Bunu sadece apple yapmıyor. Diğerlei de yapıyor. Ama en iyi Apple kekliyor bu sazanları. Bir reklam yapıyor hoppp ağda.

Zamanında İPOD ile tuttu bu ve hala da işe yarıyor. Klasik AB firması. AB de kaybettiği savaşlar hakkında bile kazanmış gibi film yapardı. Bir kaçnı sorsanız şimdi çoğu kişi yok yav onlar kazandı der. Ben yakında savaşla Çanakkaleyi aldık diye film yapacaklar da bizimkiler buna kanacak diye korkuyorum.

Zaten Ermeniler Hollywood ile görüşme yapıyor. Soykırım üzerine film için. AB deki salaklar buradakinden çok. Avatar filmine girip hayata bakış açım değişti diye çıkan bir millet bunlar. Yani gerçek sanacaklar.

İPOD olayı da şu. İPod çıktığında satışları çok kötü değildi. Ama çok iyi de değildi. Sonra reklamlar, ünlülerin her yerde İPod ile görünmesi ve senin İPod un hangisi reklamları ile modaya dönüşmesi. İPhone da da bu pazarlamaya deva ediliyor. Sokakta anket yapılsa. 100 kişiden 70 i Mp3 çalar kavramının İpod ile başladığını, ondan önce cd ve kaset çalarlar olduğunu MP3 çaları Apple ın icad ettiğini söyler.

İPhone da da aynısı var. Sorsan sokakta. Kapasitif ekranı Apple icad etmiştir. Retina ekranı apple bulmuştur vb vb. Aha da görün yani. 3-5 yıl sonra İPhone 4 ilk 3G yi çıkaran cihaz olarak hatırlanır. Sesli tanıma özelliği sadece apple ile geldi sanacaklar.

Ama Siri için tebrikler. Ben önce google yapar sanıyordum.

Olay basit alında.

Cümleyi tanımak önce. Ki bunu Android çok iyi yapıyor. Gerisi ise kıyaslama.

Bana batı kıyısındaki italyan restorantlarını göster.

Restorant ve italyan. Bundan aranan şeyin bir mekan olduğu anlaşılır. Ardından neresi olduğu anlaşılır ( Bu yüzden Türkçe kısmı zor biraz. Çünki ingilizcede mekan belirtilirken başa geliyor ek. İn on vb. ). Ardından göster.

Tüm kelimelerin tanımlı olması gerekmez yani. Ama dediğim gibi iyi bir çalışma gerektiriyor ama önce google dan beklerdim. Yine de dediğim gibi Türkçeye uyarlaması çok kolay olmaz. Ek yapısından dolayı. Bunu google translate te de görebilirsiniz sanırım.

• iphone iyi telefondur ama kodaman kullanıcıları onu dandik yapar.
  • Bu iphone da olan siri özelligi android telefonlarda da uygulamalarla yapilmakta gene var olan bir teknolojiyi cok güzel bir ssekilde pazarladilar sadece olayi telefona fixlediler oldu bitti az birde donanim güncelleme ile zaten var olan iphone fanlariyla birkac günde bu rakamlara ulasmalari normal.

Son günlerde telefon alma cabasindayim iphone 4s mi yoksa sgs2 mi alsam diye düsünüyordum derken iphone siri özelligini gördüm gözüm ona kaydi sonra arastirdim sgs2de de bu tür özellik uygulama ile yapilabilmekte Galiba burada kullanicilara cekici gelen isin orta tusa entegre olup telefonda yapisik gelmesinde iphone siri de bu var gene ben buldum edalari :)
  • quote:

Hmm, bu ne kin delikanli. Az agir ol... Ticaretin t sini pazarlamanin p sini bilmeden sanal ortamda gelip ahkam kesmek kolay geldi heralde.

Yahu bırak bu ben çok şey biliyorum bak üslubum ne kadar düzgün sen kaba saba konuşuyorsun ayaklarını. Sen delikanlı tespiti yapan bir dedektör müsün? Ne alaka benim yaşım? Tanıyor musun beni? Ne yaşımı işimi bilirsin ne kişiliğimi hayatımı o yüzden bana ne insan ilişkileri konusunda ne ticaret konusunda akıl verecek bir kişi olamazsın.

Ben sana açık açık söyledim bu tür haberlerin trend yaratacağını, pazarlama taktiği olduğunu sense bunun tam tersi şekilde ürünün popüleritesine bağlı satış potansiyeline göre yapılan toptan satış stratejisinden bahsediyorsun, alakaya maydonoz. Haberi eleştiriyorum ben satış yöntemini değil önce muhalefet olduğunuz konuyu idrak edin. Zaten şu saatten sonraki mesajlarınızı beni muhattab olarak yazmayın benim yazdıklarım yeterince açık ve net.

• Koçlarım benim.Adamlar biliyorlar işi Aga,kim ne derse desin.Yapıyorlar bir telefon milyonlarca satıyor.Bizim Ahali Osmaniye'de almaya kalksan aylarca bekleyeceksin ya da Çin'de ki kız gibi bekaret vereceksin.iPhone ya da Ayfon değil bu yani düpedüz Afyon.Yuttukça yutasın geliyor.Fena bir alışkanlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

quote:

Yahu bırak bu ben çok şey biliyorum bak üslubum ne kadar düzgün sen kaba saba konuşuyorsun ayaklarını. Sen delikanlı tespiti yapan bir dedektör müsün? Ne alaka benim yaşım? Tanıyor musun beni? Ne yaşımı işimi bilirsin ne kişiliğimi hayatımı o yüzden bana ne insan ilişkileri konusunda ne ticaret konusunda akıl verecek bir kişi olamazsın.

Ben sana açık açık söyledim bu tür haberlerin trend yaratacağını, pazarlama taktiği olduğunu sense bunun tam tersi şekilde ürünün popüleritesine bağlı satış potansiyeline göre yapılan toptan satış stratejisinden bahsediyorsun, alakaya maydonoz. Haberi eleştiriyorum ben satış yöntemini değil önce muhalefet olduğunuz konuyu idrak edin. Zaten şu saatten sonraki mesajlarınızı beni muhattab olarak yazmayın benim yazdıklarım yeterince açık ve net.

Onceki mesajimda da soyledigim gibi, zaten anlayacagini dusunmemistim. :)

Yasin ve kisiligin uslubundan belli oluyor. Sahsi olarak tanimama gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

cep telefonuyla sinif atladigini sanan cakma zengin seni. 2bin lirayi bu devirde para zannediyor :) orta halli bir aile evinde az detayli tadilat yaptirsa rahat onun iki katini harciyor. dunyadan haberin yok.

hahaha bu da iyi.. kardeş ben pcye gider 6000 7000 tl veririm. 2 tane ssd sipariş ettim daha dün 256 gblık ikisi toplamda 2000 tl falan tutuyorlar. ipad çıkar ilk gün alırım iphone çıkar yine gider ilk gün alırım çünkü teknoloji delisiyim. bunu da gider peşin parayla yaparım. sen onu git 12 ay taksitle ucuzcu sitelerdan alanlara söyle (: paramı teknoloji üzerine harcamayı seviyorum.

gün itibariyle bankamdaki 550.000 tl ile çakma zengin oluyorsam haklısın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

eeeee konu başlığıyla ne alakası var ? düşünce plastik kasası kırılmıyor diye zamzung mu alıcaz yani. e o zaman evdeki bardakları şişeleride plastik yapalım.

Sizin plastik dediğiniz şeyin yüksek teknoloji ürünü, tasarlanmış yapılı Carbon bileşiği olması.

KALİTE! denen İPhone4 ün aslında kolayca kırılabilecek malzemeden üretimiş olması.

Ve buna rağmen hala bazılarının Samsung gibi PLASTİK parçası alacağıma Apple dan kalite ürün alırım demesine dikkat çekmek istemiş arkadaş.

Plastik diye adlandırılan Carbon bileşiklerinin bazılarının çelikten defalarca daha sağlam olduğu noktasına da dikkat çekilmek istenmiş olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: NARNIA

Arkadaşı rahat bırakın. Kendisi İPhone un bu kadar çok satmasına sebep olan kitlenin büyük yüzdesinde duruyor.

Kısaca özenti grubu. Televizyonda Polat lar. Angelina ları, iş adamlarını İPhone kullanırken görüyorlar. Sonra İPhone alınca kendilerini de öyle olacak sanıyorlar. Ya da en azından başkalarının öyle sanmasını istiyorlar. Ve ya da zengindirler ama sonradan görme olduğu için. Bir deyime uyarlar. Görmemişin oğlu olmuş...

Bunu sadece apple yapmıyor. Diğerlei de yapıyor. Ama en iyi Apple kekliyor bu sazanları. Bir reklam yapıyor hoppp ağda.

Zamanında İPOD ile tuttu bu ve hala da işe yarıyor. Klasik AB firması. AB de kaybettiği savaşlar hakkında bile kazanmış gibi film yapardı. Bir kaçnı sorsanız şimdi çoğu kişi yok yav onlar kazandı der. Ben yakında savaşla Çanakkaleyi aldık diye film yapacaklar da bizimkiler buna kanacak diye korkuyorum.

Zaten Ermeniler Hollywood ile görüşme yapıyor. Soykırım üzerine film için. AB deki salaklar buradakinden çok. Avatar filmine girip hayata bakış açım değişti diye çıkan bir millet bunlar. Yani gerçek sanacaklar.

İPOD olayı da şu. İPod çıktığında satışları çok kötü değildi. Ama çok iyi de değildi. Sonra reklamlar, ünlülerin her yerde İPod ile görünmesi ve senin İPod un hangisi reklamları ile modaya dönüşmesi. İPhone da da bu pazarlamaya deva ediliyor. Sokakta anket yapılsa. 100 kişiden 70 i Mp3 çalar kavramının İpod ile başladığını, ondan önce cd ve kaset çalarlar olduğunu MP3 çaları Apple ın icad ettiğini söyler.

İPhone da da aynısı var. Sorsan sokakta. Kapasitif ekranı Apple icad etmiştir. Retina ekranı apple bulmuştur vb vb. Aha da görün yani. 3-5 yıl sonra İPhone 4 ilk 3G yi çıkaran cihaz olarak hatırlanır. Sesli tanıma özelliği sadece apple ile geldi sanacaklar.

Ama Siri için tebrikler. Ben önce google yapar sanıyordum.

Olay basit alında.

Cümleyi tanımak önce. Ki bunu Android çok iyi yapıyor. Gerisi ise kıyaslama.

Bana batı kıyısındaki italyan restorantlarını göster.

Restorant ve italyan. Bundan aranan şeyin bir mekan olduğu anlaşılır. Ardından neresi olduğu anlaşılır ( Bu yüzden Türkçe kısmı zor biraz. Çünki ingilizcede mekan belirtilirken başa geliyor ek. İn on vb. ). Ardından göster.

Tüm kelimelerin tanımlı olması gerekmez yani. Ama dediğim gibi iyi bir çalışma gerektiriyor ama önce google dan beklerdim. Yine de dediğim gibi Türkçeye uyarlaması çok kolay olmaz. Ek yapısından dolayı. Bunu google translate te de görebilirsiniz sanırım.

Arkadaşım Apple'ın yaptığı teknolojiyi tüketici açısından kullanışlı hale getirmektir, trend haline getirmektir. Mesele ilk kimin bulduğu değil, onu insanların yaygın olarak kullandığı bir nesne haline kimin getirdiğidir. Mesela ilk akıllı telefonu Apple yapmadı ama bugün her yerde akıllı telefon görüyorsak, bir akım haline gelmişse bunu Apple'a borçluyuz. iPod örneği vermişsin, iPod'dan önce de MP3 çalar vardı ama bir tanesinin aklına o dönen tekerleği tuş olarak kullanmak gelmedi. İlk güç kablosunu da Apple bulmadı ama kişiler kabloya takılınca elektronik aygıtın da peşinden sürüklenip yere düşmemesini yani binlerce dolar verdiğiniz donanımın çöpe gitmemesini sağlayan ufacık ama zekice bir ayrıntıyı Apple standart haline getirdi. Ya da iki de bir nerede bu kumanda yahu demeyeceğiniz küçücük bir mıknatıslı alanı İmac'e entegre eden de yine Apple. Apple'ı Apple yapan felsefe bu işte. Kullanım kolaylığı, sırf tüketiciye odaklanmış bir tasarım, ergonomi, insanların yaşamını kolaylaştıracak küçük ayrıntılara verilen önem... Mesele 4 tekerleği ya da motoru icat etmek değil, mesele onu insanların kullanacağı bir otomobil haline getirmek. Mesele o otomobilin içine koltuğu ilk koymak değil, mesele kullanıcıların kendini daha rahat hissedeceği deri koltuğu koymak. Apple girdiği alanda her şeyin standardını bir adım ileriye taşıyan, onu tüketiciler için kullanılabilir bir hale getirip akımı başlatan ve bu yüzden yaşam tarzı haline gelen bir firma.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.