Şimdi Ara

İlk yerli otomobil elektrikli olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yerli otomobil konusundaki tartışmalar basınla resmi bilgilerin paylaşılmasından bu yana yoğun bir şekilde devam ediyor. Tübitak özelinde süren çalışmalar olduğunu daha önceki açıklamalardan biliyorduk ancak bir türlü gelinen noktaya dair bir detay paylaşılmadı. Haliyle de şu anda neler yapıldı veya ne yönde bir gelişme elde edildi bilmiyoruz ancak bakandan ilgi uyandıran bir açıklama geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tesla’nın elektrikli araçlar konusunda ABD’de yakaladığı başarıyı örnek gösterdi ve yüz yıllık markalarla mücadelesinde nasıl öne çıktığına dikkat çekti. Buradan hareketle otomotiv pazarının bir dönüşüm içinde olduğunu ifade eden bakan, yerli otomobilde Türkiye’nin de önceliğinin elektrikli model olacağını belirtti.

Faruk Özlü’nün açıklaması şöyle: 

“Dünya otomotivinde yaşanan dönüşüm bu pazara girmek için en iyi zamanın şimdi olduğunu gösteriyor. Yerli otomobilde bizim de ilk önceliğimiz elektrikli olacak. Yakında piyasaya çıkacak yerli otomobilin ilk versiyonu elektrikli olacak.”

İlk yerli otomobil elektrikli olacak 

Yerli Üretim Otonom Uçaklar ve Türk Astronot

Faruk Özlü’nün geleceğe dönük projelerle ilgili açıklamalarında otonom savaş uçakları da yer aldı. Şu anda üretim bandından indirilen uçakların insanlı olarak üretilmiş son nesil savaş uçakları olduğunu belirten bakan, Türkiye’nin de bu odakta çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor.

Ayrıca daha önce de açıklanan Antarktika’da 2018 yılında bir Türk üssü kurulacağını bir kez daha yineleyen bakan, yakın zamanda Türk astronotların yetiştirilmesi için bir dizi girişimin hayata geçirileceğini de müjdeledi.

• Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 10 Temmuz 2017; 14:8:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lafla peynir gemisi yurumuyor. Bu aciklamalarin hep secime yonelik oldugunu biliyoruz.

Is yapacak olan yapar. Bknz. Gunsel kktc

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah da sizi güldürsün

• Kaç mühendis görev yapıyor bu projede?

• Sene 2023: "İlk yerli otomobil borlu olacak"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ooo oturduğu yerden bir taraflarını büyüten ergenler toplanmış hemen taşlamaya yakında seçim falan da yok ayrıca

• bu işler çok hızlı ilerlemese bile, bakanlarımızın artık bu tür konuları konuşması bile umut verici bir gelişme. umuyorum ki sadece konuşmakla kalmayıp, geliştirme ve üretimde de ilerlemeler görürüz.

• Bolum ile alakasiz , konu veya mesaj atilinca ceza veriyorsunuz ama Haberler bolumunde trolluk yapan ve siyaset yapmaya calisan veletleri engellemiyorsunuz.Kac defa diyecegim bunu Anasayfa haberleri bolumun de trolluk yapanlara ceza verin diye.!

İlla Ekran karti bolunde Siyasi konumu acmalari lazim .?

Yapacaginiz bir uyari gostermek iplemeden trolluk yapani ucurmak.!

Siyaset yapilacaksa konu Siyaset bolunde acilir tartisilir.!

Uc bes yorum fazla atilsin hit felan olsun diyecek kadar kucuk dusunuyorsaniz zaten bana yazik bosa kurek cekiyorum !

Konuya gelecek olursak , ilk etap da duzgun bir elektrikli arac cikacagini dusunmek salaklik olur , en fazla montajcilik ile bir seviye de uretim olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 10 Temmuz 2017; 14:22:50 >

• Elektrikli otomobil , otonom savaş uçağı => Tübitak

Yan yana yazarken bile komik oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gangsta5959

gülmeye üşendim
    seninkini paylaşmak daha kolayıma geldi :)

• TübitAK olmasa inanırdım

• Yine seçim zamanına denk getirip propagandalarını yaparlar.
  • Önceliğin içten yanmalı motorlara değilde elektrikli motorlara verilmesine gerçekten çok sevindim. Doğru bir karar.

• Çok doğru bir karar.

Dizel ve benzinli otomobillerin üretimi önümüzdeki yıllarda çoğu firma tarafından yapılmayacak.

Selam ve dua ile

• Yav he he.Her zamanki göz boyama bu yorumu yaptım diye ak gezen maaşlı troller alıntı yapacaksa boşuna yapmasın nefesimi sizin gibi mahluklara yoramam.

• Jet Fadıl'ın arabası imza vardı niye onu saymıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

prim yapmayı bekleyen velet solcuların sürekli pusuda beklediği konu başlıklarına örnek olacak bir konu.

Velet sagcilar da var mi?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.