Mühendisliklere ilgim yok.40bininci oldum stresi az ,görece rahat meslek, kursu ek dersi derken 5.5-6 olur özel derste olsa rahat geçinirim diye imö yazmayı düşünüyorum.Ancak ne bu forumda ne benim çevremde(lisemde iyi bir lise oldugu için)kimse imö düşünmüyor.Forumda da varsa yoksa Tıp,Ceng,Diş.Bu yüzden kendimi vahşi dogada yapayalnız hissediyorum var mı benim gibi 40-50k civarı olup imö yazacak?4yıl sonra atamalar nasıl olur sizce?Öğretmenlik itibarı yerle bir olmuş potansiyeli düşük bir meslek mi?40k ile imö yazmak puanı harcamak mı yoksa tam da dogru tercih mi?Devlete atanmak istiyorum sizce kumar mı oynuyorum? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 29 Temmuz 2021; 8:58:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlköğretim Matematik Öğretmenliği İsteyenler: 40K ile İMÖ Yanlış Tercih mi?
Giriş
İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü, matematik alanında uzmanlaşmak ve ilkokullarda matematik öğretmeni olarak çalışmak isteyenler için popüler bir tercihtir. Ancak son yıllardaki atama puanları, bu tercihin doğruluğu konusunda bazı sorulara yol açmıştır. Bu metinde, İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarının zorluğu ve diğer seçenekler ele alınarak bu tercihin doğru olup olmadığı değerlendirilecektir.
Atama Zorluğu
Bilindiği üzere, öğretmen atamaları Türkiye'de merkezi bir sistemle yapılmakta ve atama puanı, tercih sıralaması ile kadro sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Son yıllarda, İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarında yüksek puanlar gözlemlenmiştir. Örneğin, 2022 yılında 40.000 KPSS puanı ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği ataması yapmak oldukça zorlaşmıştır.
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Önü Açık mı?
Atama zorluğuna rağmen, İlköğretim Matematik Öğretmenliği önü açık bir meslek olarak görülmektedir. Matematik, temel eğitimde önemli bir derstir ve matematik öğretmenlerine her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, ilkokul öğrencilerine matematik öğretmek, onların akademik gelişimleri için hayati öneme sahiptir.
Alternatif Seçenekler
İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamaları zor olduğu için, matematik öğretmenliği yapmak isteyenler alternatif seçenekleri de değerlendirebilirler. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Lise Matematik Öğretmenliği: Lise düzeyinde matematik öğretmenliği de popüler bir tercihtir ve atama puanları genellikle İlköğretim Matematik Öğretmenliğine göre daha düşüktür.
- Özel Okullarda Öğretmenlik: Özel okullarda matematik öğretmeni olarak çalışmak da bir seçenektir ve atama puanı gerektirmez.
- Eğitim Kurumlarında Öğretmenlik: Dershaneler, etüt merkezleri gibi eğitim kurumlarında da matematik öğretmenliği yapılabilir.
Sonuç
İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarının zorluğu göz önüne alındığında, bu tercihin doğru olup olmadığı konusunda dikkatli bir değerlendirme yapmak gerekir. Atama zorluğuna rağmen, matematik öğretmenliğinin önü açık bir meslek olması nedeniyle alternatif seçenekler de incelenmelidir. Böylelikle, matematik öğretmenliği yapmak isteyenler, kendi hedeflerine ve koşullarına en uygun seçimi yapabilirler.