Şimdi Ara

İlköğretim Matematik Ögretmenligi İsteyen yok mu ses verin?40K ile İMÖ Yanlış Tercih mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
3.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendisliklere ilgim yok.40bininci oldum stresi az ,görece rahat meslek, kursu ek dersi derken 5.5-6 olur özel derste olsa rahat geçinirim diye imö yazmayı düşünüyorum.Ancak ne bu forumda ne benim çevremde(lisemde iyi bir lise oldugu için)kimse imö düşünmüyor.Forumda da varsa yoksa Tıp,Ceng,Diş.Bu yüzden kendimi vahşi dogada yapayalnız hissediyorum var mı benim gibi 40-50k civarı olup imö yazacak?4yıl sonra atamalar nasıl olur sizce?Öğretmenlik itibarı yerle bir olmuş potansiyeli düşük bir meslek mi?40k ile imö yazmak puanı harcamak mı yoksa tam da dogru tercih mi?Devlete atanmak istiyorum sizce kumar mı oynuyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 29 Temmuz 2021; 8:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlköğretim Matematik Öğretmenliği İsteyenler: 40K ile İMÖ Yanlış Tercih mi?

Giriş

İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü, matematik alanında uzmanlaşmak ve ilkokullarda matematik öğretmeni olarak çalışmak isteyenler için popüler bir tercihtir. Ancak son yıllardaki atama puanları, bu tercihin doğruluğu konusunda bazı sorulara yol açmıştır. Bu metinde, İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarının zorluğu ve diğer seçenekler ele alınarak bu tercihin doğru olup olmadığı değerlendirilecektir.

Atama Zorluğu

Bilindiği üzere, öğretmen atamaları Türkiye'de merkezi bir sistemle yapılmakta ve atama puanı, tercih sıralaması ile kadro sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Son yıllarda, İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarında yüksek puanlar gözlemlenmiştir. Örneğin, 2022 yılında 40.000 KPSS puanı ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği ataması yapmak oldukça zorlaşmıştır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Önü Açık mı?

Atama zorluğuna rağmen, İlköğretim Matematik Öğretmenliği önü açık bir meslek olarak görülmektedir. Matematik, temel eğitimde önemli bir derstir ve matematik öğretmenlerine her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, ilkokul öğrencilerine matematik öğretmek, onların akademik gelişimleri için hayati öneme sahiptir.

Alternatif Seçenekler

İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamaları zor olduğu için, matematik öğretmenliği yapmak isteyenler alternatif seçenekleri de değerlendirebilirler. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

• Lise Matematik Öğretmenliği: Lise düzeyinde matematik öğretmenliği de popüler bir tercihtir ve atama puanları genellikle İlköğretim Matematik Öğretmenliğine göre daha düşüktür.
    • Özel Okullarda Öğretmenlik: Özel okullarda matematik öğretmeni olarak çalışmak da bir seçenektir ve atama puanı gerektirmez.
    • Eğitim Kurumlarında Öğretmenlik: Dershaneler, etüt merkezleri gibi eğitim kurumlarında da matematik öğretmenliği yapılabilir.

Sonuç

İlköğretim Matematik Öğretmenliği atamalarının zorluğu göz önüne alındığında, bu tercihin doğru olup olmadığı konusunda dikkatli bir değerlendirme yapmak gerekir. Atama zorluğuna rağmen, matematik öğretmenliğinin önü açık bir meslek olması nedeniyle alternatif seçenekler de incelenmelidir. Böylelikle, matematik öğretmenliği yapmak isteyenler, kendi hedeflerine ve koşullarına en uygun seçimi yapabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • forumdan biri vardı 5kdan kpssde dereceye girip atanmıştı ve yaşam koşulları baya iyiydi

ama cengi de düşünebilirsin

• normal matematik öğretmenliği daha iyi

• lan sonunu okumamıştım matematiği çok sevmiyorum ne yazma sakın. bi çocuğun hayatını karartıcaksın belki de

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

lan sonunu okumamıştım matematiği çok sevmiyorum ne yazma sakın. bi çocuğun hayatını karartıcaksın belki de

++++kesinlikle yazma o zaman

sevdiğin işi yap parasal mevzulara fazla kafaya takma yapacağın işinde başarılı olmaya çalış

bugün a mesleği daha iyi alırken yarın b mesleği alır bu gibi şeyler hep değişir sen de görüyorsun değiştiklerini

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Matematiği çok sevmiyorum yanlış bir cümleyle ifade etmişim düzelttim tabiki de matematigi seviyorum ama diğer derslerden fazla değil yani öyle matematige özel aşırı bir ilgim yok onu demek istedim.Mesela fen derslerini matematikten daha çok seviyorum.Ancak ilkogretim matematigin atamasi ve özel ders imkanı fenden daha iyi oldugu icin fen düşünmüyorum.Yine lise matematige göre ataması daha iyi oldugu icin ilkogretim düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam beni korkutan şu benim Tyt Matematigim 17.75net Ayt Matematigim 18net.Yani matematik netlerim düşük geldi baya.Sene içinde de fen derslerim hep matematikten daha iyiydi.Matematigi seviyorum ancak diger derslerden daha fazla ilgim veya yetenegim yok.Kimya Biyoloji neyse Matematikte o benim icin.Ancak Kimya ogretmenligine gore ilkogretim matematigin atamasi daha iyi özel ders imkani daha iyi oldugu icin bu bölumü düsünüyorum dedim.Yanlıs bir mantık mı?Matematik zekası dogustan süper olmayan biri bu bölümü okurken gelisip atanabilir mi ki?

• Up

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt
    mat öğretmenliğini süper matematik yapanlar tercih etmiyor zaten. kaldı ki ilköğretim matematik diyorsun. ileri matematik dersleri göreceksin ama meslek hayatında kullanacağın bilgilerin hepsini şu an biliyorsundur. yani matematiği çok sevmesen de bence okunup başarılı olunabilecek bir bölüm. ha diyorsan ki ben lise öğrencilerine de özel ders vermek istiyorum, belki o zaman biraz daha ilgili olmak gerekebilir

• Lise matematik atamaları zordur.İlerde de zor olacak. (mezun çok fazla lise seviyesinde okul sayıısı az.).Ama özelde çalışıp ayrıca özel derslerden güzel kazanabilirler..İlköğretim matematiğin atamaları güzel. İlerde de güzel olacak. (mezunu aç açığı fazla).Ayırca aileler çocuklarının iyi bir liseye gitmesi için ilköğretimde çok fazla masraf yaparlar çok fazla kurs aldırırlar.İmö özel derslerden çok güzel kazançlar sağlıyorlar öğrenciye kendini sevdirdikten sonra.

• UP Ya bu forumun seviyesi cok yüksek ya varsa yoksa Tıp,Diş,Ceng bıktım yaaa

• Jinbei48 J kullanıcısına yanıt

Hocam agzınızdan bal damlıyor ancak ilkogretim matematik icin atamalar azalacak gibi hissediyorum malum ziya selcuk doluluk oranimiz yuzde 93 dedi,TTK baskani bundan sonra sadece emekli olan kadar ogretmen alacaz dedi,Erdogan acik yok fazlalik var dedi siz neye dayanarak atamalar iyi devam eder diyorsunuz?

• Öğretmenlik harika meslek bence. Keşke hepsinin atamaları eskisi gibi iyi olsa da yazıp gitsem birini. Teyzem de eşi de devlette öğretmen ve 2 tane evleri+arabaları var. Özel derslerle falan iyi paralar kazanılabiliyor

• Bana da bu ilköğretim matematik öğretmenliği revançta gibi geliyor, arkadaşım endüstri mühendisliği okuyor o bile matematik özel dersi verip iyi paralar kazanıyor o bile derken bölümüne kıyasla dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs-lysz3 -- 29 Temmuz 2021; 23:49:8 >
  • patheticmuggle kullanıcısına yanıt

4Seneye imö atamaları nasıl our sence hocam?Özel ders imkanı olmasaydi da tercih edilebilir bir bölüm olarak görür muydünüz?

• Görmezdim açıkçası. Her sene önü daha da kapanıyor öğretmenliğin. Boğaziçi geliyordu size sanırım. Bogazici yazarsanız atanmayıp özel kurumlarda çalışarak da çok iyi gelirler elde edebilirsiniz bence. Bana bogazici gelseydi yazmayı düşünürdüm

• İlköğretim Matematik öğretmenliği için matematiğinin iyi olmasına gerek yok. Ders anlatma becerin var mı bu önemli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam bilmediğim için soruyorum

bu ilkokul matın sıralamaları neden böyle yüksek yani özelliği ne??

mühendisliği falan geçmiş artık, bildiğin öğretmen olmuyor musun neden böyle yüksek?

• Tahminimce 3sebebi var

İlki 4+4+4 sistemi ilk çiktigindan beri yani 2012den beri ciddi bir ilkogretim matematik açıgı oluştu bu yüzden 2012den beri Kpss de 70puan alan atanıyor bu bölümde özellikle son 2yılda baya iyi alımlar yapıldı bunu gören ögrenciler ataması iyi diye yazdılar.

İkinci sebep Diş ve Eczacılik kan kaybetmeye başladı.Artık eczane açabilmeye sınirlama getirilmesi sebebiyle eczacilik puani alan bir kisim ögrenci imö yazmaya basladı hatta dişteki mezun bollugundan dolayi yasanan sıkıntılı devlet atamaları durumu da bir kısım ögrenciyi imö ye yöneltti.

3.sebep özel ders imkanı.

Ama bence 4+4+4ün açikları 4yila kadar dolacak gibi sordugum ögretmenlerde karamsarlar.Özellikle gecen sene 2020de imö nun puanlari cok yukseldikten sonra art arda atamalari azaltmayla ilgili olumsuz aciklamalar yapildi ve pandemi etkisiyle midir bilinmez bu yil imö nün son 10yildaki en az atamasi yaildi 9090 kisiden 1260 ı yani yüzde 13ü atandı!Bundan sonra da böyle devam ederse eger mezunlarinin cogu issiz kalır.2020deki açiklamalar ve atama sayisi beni korkuttu açıkcası

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.