Şimdi Ara

ilkokul 1.sınıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.. sizin düşüncelerinizi almak isterim.

Benim 7 yaşında bir oğlum var... gecen yıl Anaokulu olarak özel bir koleje vermiştim.. eğitiminden de çok olmasada memnundum sonucta her türlü activite oluyordu.. her ay bir gösterileri vardı... Neyse Ailecek düşünüp İlkokulda Koleje gerek yok diyip İlkokul 1 için Devlet okuluna yazdırdık... Neyse okullar açıldı toplam 4 tane 1 sınıf oluşturulmuş... 1 tanesi okulun kadrolu öğretmeninin olduğu sınıf diğerleri yeni gelen öğretmenler için ayrılmış... neyse bizim oğlan yeni gelen bir öğretmenın sınıfına düşmüş gerçi sonradan anladık kı zaten öyle ayarlanıyormuş.. Yani okula yeni kayıt yapılırken bir bağış veriliyor ya o bağışta en yüksekde en alçağı dogru verenlerin bir sıralamasını yapıyorlarmıs en yüksek bağış yapanları zenginler olarak sınıflandırıp o öğrencileri okulun kadrolu öğretmeninin sınıfına veriyorlarmış bunu biz tabiki çok sonra öğrendik ve acayipte uzulduk... gerçi biz öğretmenimizden memnunduk ama böyle bir uygulama acayip saçma geldi çünkü ilerki zamanlarda sınıf için bir şeyler alınması gerekse para toplanacak ama bütün alt gelirliler bir sınıfa toplandığı için para toplanamıyor yada o sınıfda hali vakti yerinde olanlardan biraz daha fazla toplanıyor.... dolaysıyla bir şeyler yaptırmak yada aldırmak çok zor oluyor... neyse okulun ikinci döneminde soğlumun olduğu sınıfa bir iki çoçuk daha geliyor bunlarda gene okulun kadrolu öğretmenin sınıfında bulunan ve ilk dönemde yaramazlıkları ve kavgacılıkların dolaysıyla kadrolu hoca sınıfında böyleleri istemediğinden o öğrencileride diğer sınıfa gönderiyor... gelenlerden biri benim oglumun sınıfnda ciddi manada kavgacı bir tip.... neyse hadi buda tesaduftur dedik... en son olayda ise artık iyi sinirlendik... 23 nisan için gösteri yapılması planladı elbiseler sipariş edildi.. çalışmalara her sınıf kendı içinde başladı ..... bizde oğlumu 23 nisanda gösteri yapacak diye heveslendik.... gectigim hafta bir haber geldi Sadece oklun kadrolu öğretmeninin olduğu sınıf 23 nisan gösterisi yapacakmış... Eşim bunu duyunca Mudurle biraz tartışmış.. bizim sınıf öğretmeni kızmış kavga etmiş hatta demişler butun sınıflar çalıştılar hiç olmazsa her sınıftan 10 ar öğrenci alarak yapılsın denmiş ama değişen bir şey yok....

bugun yeniden eşim konuşmuş Müdürle... Müdürün dediği 23 nisan o sınıf gösteri yapacak sizler onları izlemeye gidersınız sizin cocuklarınıda 25 nisan okulda kendı aralarında gösterilerini yaparlar demiş....

sizce bu yapılanlara ne demeli.... ne yapmalı .. inanın çok üzücü bir durum.. ya 2. sınıf başlangıcında yardım parasını fazla verip Müdüre rica edip oglanı kadrolu öğretmenin bulundugu sınıfa gecirmek yada özel okula vermek.....

derdimi paylaşmak istedim kafanızı ütüledim ise affedin..

not: Okulunu adını vermek istemedim..

• Hocam amaç çocuğun aktif bir öğrenci olması ise kişisel görüşüm başka türlü aktivitelere yönlendirebilirsiniz. Müdür beyin sunmuş olduğu 25 Nisan teklifini değerlendirin derim . Eğer yapılan haksız müameleye ise tepkiniz okul aile birliği ile toplanıp , ortak bir karar alıp bunu öğretmene yansıtmanız doğru olur .
  • Öğretmenin bilgisi var yapılan bu haksızlık ve terbiyesizlikten zaten onun habire olmama gibi bir şansı olmadı gibi zaten durumun tam içinde.... yukarda yazılanlar sizce haksız bir muamele değil mi? sırf aktif olarak benim oğlum bir şeyler yapısın diyerek yapılanlara duyarsızmı kalmak gerekiyor acaba ?

25 nisan teklifinede sıcak bakmıyorum. göndermeyide düşünmüyorum acıkcası..
  • Hocam çok sağlam bir soruşturma açmak gerekiyor ama;
    İt İti ısırmaz diye bir laf vardır. Amirinden bakanına bakar aynı zihniyetin ürünü.
    Badem bıyıklılar tarafından işgal edilmiş okullardan başka bir şey beklemek anlamsız.

Hocam. düşüncelerinizi ve duygularınızı paylaşıyorum. Çocuklarımız orta okulda da, lisede de, mezun oldugunda da aynı çileleri çekecekler.
    Bizler Sosyal güvenlik yasasına karşı aylarca mücadele ettik; ama yapacaklarını yaptılar.
    Çocuklarımızın geleceğini yaktılar.
    Çocukluğunu da yakıyorlar.

Sabırlı olmalıyız.
    Güçlü olmalıyız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Hocam çok sağlam bir soruşturma açmak gerekiyor ama;
    İt İti ısırmaz diye bir laf vardır. Amirinden bakanına bakar aynı zihniyetin ürünü.
    Badem bıyıklılar tarafından işgal edilmiş okullardan başka bir şey beklemek anlamsız.

Hocam. düşüncelerinizi ve duygularınızı paylaşıyorum. Çocuklarımız orta okulda da, lisede de, mezun oldugunda da aynı çileleri çekecekler.
    Bizler Sosyal güvenlik yasasına karşı aylarca mücadele ettik; ama yapacaklarını yaptılar.
    Çocuklarımızın geleceğini yaktılar.
    Çocukluğunu da yakıyorlar.

Sabırlı olmalıyız.
    Güçlü olmalıyız.

Konumuz meyvenin olgunlaşma süreci değil , bademi çağlayı karıştırmayın..

Eğitim sistemimiz günden güne kötüye gitmekte ,bunuda en iyi biçimde sizin gibi ön yargılı insanlara referans olmakla kanıtlamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 21 Nisan 2008; 11:36:46 >

• Özel okullarda da aynı şeyler var. Onlarda bir sınıfla katılacaklar. Her okul öğrenci sayısının 1/10 u oranında bir sayıyla katılır merkezi törenlere.

Bu sorun tüm okullarda var. Aslında bunu sorun haline getiren velilerdir. Keza seçkin sınıf oluşturulmasıda da sorumlu onlardır. Ayrıcalığı kendileri isterler. Okul idaresinin kaynak sorununu kolay halletmesi(hatta bazı uyanık okul yöneticilerini ihya etmesi!) nedeni ile bu oyuna ortak olur.

Bu tür yapay sorunların olabildiğince dışında kalmak, özellikle çocuğu yanında konuşmayarak mutlaka bu işin dışında tutmak gerekir. Çocuğun eğitimiyle ilgilenmek gerekir. Kendimizin(eşimizin) de bu hastalıktan uzak durmasını sağlamak gerek.

Çocuğun gelişimine bakın. Okuma yazmaya geçtiyse, algıda seçiciliği iyi ise endişelenecek hiç bir şey yok. Eksikler varsa, yapabiliyorsanız siz, yapamıyorsanız uzman yada bilgisayar desteği ile eksikleri tamamlayın. 23 Nisan törenine aktör olarak katılamamak dünyanın sonu değil. Öğrenim yaşamı süresince mutlaka bir kez katılacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8.sınıf devamsızlık kalma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.