Şimdi Ara

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yere düşen metal kalem kutularını ne yapıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phoboss kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin hocam zor ama önemli bir işin var. Gelecekte Dünya ve Türkiye'yi daha iyi yerlere taşıyan gençler yetiştirmeniz dileği ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Adam ilkokul öğretmeni bırakta alsın o parayı... O çocuklarla uğraşması, zümre toplantısı yok bilmem ne toplantısı.. Yok veli toplantısı.. Sorunlu aileden bir çocuk gelir derste onla baş etmeye çalışırsın... Daha zilyon tane iş..

ücretli öğretmenlik yapmıştım bir dönem, ilk bir kaç ay o tenefüsteki çocuk sesleri akşam eve gidince uyurken nasıl baş ağrısı yapıyor anlatamam..

Valla ilkokulda öğretmenlik zor, eskiden kolay gelirdi ama işin içine girince öyle değil..

Zaten şöyle bir iddaam var öğretmenlik kolay diyeni şöyle öğretmen bir arkadaşla görüşüp böyle güzel bir sınıfta ders anlattırmak isterdim bakalım nasıl oluyormuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: phoboss

quote:

Orijinalden alıntı: Aspiratör

Çocuklaro ataturke düşman yetistirme yeter.
    Bide comar olmamaları icin elinden geleni yap.
    Biz yandik bari ileri ki nesil yanmasin.

Atamızı anlatmak anlamak boynumuzun borcudur.Mirastır.

Öğretmen ne kadar anlatsa boş hocam, ailede ne görürse o oluyor çocuk genelde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: clancularius

Havaya uçan öğrencileri ne yapıyorsunuz
    Benim ilk okul hocam çocuğu boğazından tutup havaya kaldırmıştı umarım şimdiki hocalar öyle değildir.

olur mu öyle şey....
  • Çocuğun çizdiği resimden psikolojik çıkarımlar yapabiliyor musunuz mesala kafayı büyük çizmiş kendini büyük görüyor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: innovativengineer

Yere düşen metal kalem kutularını ne yapıyorsunuz

kalemlik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auveir

Çocuğun çizdiği resimden psikolojik çıkarımlar yapabiliyor musunuz mesala kafayı büyük çizmiş kendini büyük görüyor gibi

bir öğrencim vardı.tabanca hastasıydı cocuk.1. sınıf idi.İyi de çiziyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numenorien

Kolay gelsin hocam zor ama önemli bir işin var. Gelecekte Dünya ve Türkiye'yi daha iyi yerlere taşıyan gençler yetiştirmeniz dileği ile.

iyi dilekleriniz için sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

gelin adayı yine bir öğretmen mi?

biz o işleri bitireli 5 yıl oldu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Ödevini unutan çocuklara kendini de unutsaydın diyor musunuz?

Evet...bir öğrencinin haftada 1 defa bile ödevini yapmıyor.Hiç oralı dahil değil.Biz de bak çocuğum ödev yap falan filan tatlı dille anlatıyor eline çikolata alıyor yeter ki odevini yapsın başarılı olsun.Yok yok.Olmuyor.Gönül ister ki başarılı ureten nesil olsun.

Oha be bizim zamanımızda hakaret ederdi çoğu hoca Bir keresinde Simit aldın diye dalga geçmişti.

Eli öpülesi hocalardansın hocam takdir ettim

• Bildiğim kadarı ile yok öyle bir dünya hocam. Öyle olsa en azından ben ve forumdaki öğretmen çocukları. İyi bir üniversite kazanmak için çalışmazlardı :D.

Çalışan dostlarıma başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Ödevini unutan çocuklara kendini de unutsaydın diyor musunuz?

Evet...bir öğrencinin haftada 1 defa bile ödevini yapmıyor.Hiç oralı dahil değil.Biz de bak çocuğum ödev yap falan filan tatlı dille anlatıyor eline çikolata alıyor yeter ki odevini yapsın başarılı olsun.Yok yok.Olmuyor.Gönül ister ki başarılı ureten nesil olsun.

Oha be bizim zamanımızda hakaret ederdi çoğu hoca Bir keresinde Simit aldın diye dalga geçmişti.

Eli öpülesi hocalardansın hocam takdir ettim

Öyle öğretmenler var ki ...offf diyorum .Ahmet Naç bunlardan biridir.Adam hakkını veriyor.

• Yaşça biraz daha büyük öğretmenler iki bekar öğretmeni birbirine ayarlamaya falan çalışıyor değil mi ? İnsanımız böyle magazinsel olaylara bayılır
  • phoboss kullanıcısına yanıt
    Evet hani hep yere düşer nukleer bomba patlamış gibi gibi ses çıkar. Öğretmen surekli tekrarlaninca sinirlenir sonra tebesirler havada uçar vs

• Üniversite son sınıf öğrencisiyim, şu güne kadar sadece 2 hocaya hayranlığım oluştu. Onun sebebide çok iyi anlatıcılardı, ÖĞRETMEN dediğimiz. Geri kalanı hiç bir halta yaramayan insanlardı. Büyüklerimde ve genel toplumda öğretmenlere anlamsız bir saygı gösterilir ama ben çoğu öğretmenlerden nefret ederim.

Öğrenciyle konuştuğunuz gibi veliye konuşmazsınız.
    Biraz daha fazla bir şey öğretecekken bundan kaçarsınız.
    Çocukları başbelası olarak görürsünüz.
    Belirli çalışma yaşamından sonra egolarınız yüksek boyuta gelir ve ölene kadar o egoyu kullanırsınız. (Sadece 1 tane bunu yapmayan gördüm.)

Çoğunuza ağıza gelinmeyecek laflar etmek çok isterim ama bunu yaptığımda herşey değişir mi bilemiyorum.

Umarım,
    Öğrencilerinize iyi davranırsınız.
    Atatürk'ü anlatırsınız.
    Eşitliğin ne olduğunu anlatırsınız.
    Birisinin hor görülmemesi gerektiğini anlatırsınız.
    Egonuzu hissettirmezsiniz.
    Öğrenciye ayrı veliye ayrı konuşmazsınız.
    Öğrenciye müfredat dışında olan bir şeyler verebilirsiniz.
    Onların sizi idol almasını sağlayabilirsiniz.(1-2 kişi değil TÜM sınıf)

Umarım iyi nesil yetiştirirsiniz. Aksi hali çocuklar sizi hatırladıkça sadece sövecek, gerçi kendi hocalarımı bulsam, sabun yapabilirim. O derece sevmiyorum.

• Numenorien kullanıcısına yanıt
    Nasıl dünya var sizin orada? Adresini versem gidip görüp savcılığa şikayet eder misin? İstanbul'da kurs vermeyen öğretmen yok denecek kadar az. 3 sene kursa gidip de devlet üniversitesi kazanan arkadaşlarım var, zengin öğretmen çocuğu olan. Zengin olmak kıçı devirip yatmak değil, değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat ablam öğretmen sormama gerek varmı..

• Size sonsuz saygıları vardır hocam lütfen iyi insan olmayı anlatın ki akıllarına yerleşsin.

• Soru sormayacağım ama şunu söyleyeceğim; ilk okul öğretmenleri çok kıymetlidir, bir insanın ne olacağını en iyi onlar bilir, çünkü o yaşlarda insan karakterini saklamaz&saklamaya uğraşmaz.

Öyle ki ilkokul hocamın sınıf arkadaşlarım hakkında söylediklerine bakınca bir bir doğru çıktığını gördüm...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.