Şimdi Ara

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan??? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de ortaokul öğretmeniyim. Mesleğin hakkını verebiliyoruzdur inşallah.
  • Selam bende bu sene Türkçe Öğretmenliği kazandım.Size bir sorum olacaktı.İlk sene dersler zorlar mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenim 4. Sınıfa gidiyo öğretmeni yaramaz çocukları dövüyormuş ne yapmak lazım? Bir de kuzenime matematiği ve diğer dersleri nasıl sevdirebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa forumda hoca olan birine hocam diyorum gerçekten
    Hocam merak ettiğim bir konu var, iki çocuk kavga etse nasıl tepki verirsiniz? Döverek mi? Söverek mi? yoksa doğruyu yanlışı öğreterek mi? Doğruyu yanlışı öğrettiğiniz halde halen aynı tepkiyi veren öğrence nasıl davranırsınız? Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoboss

quote:

Orijinalden alıntı: Aspiratör

Çocuklaro ataturke düşman yetistirme yeter.
    Bide comar olmamaları icin elinden geleni yap.
    Biz yandik bari ileri ki nesil yanmasin.

Atamızı anlatmak anlamak boynumuzun borcudur.Mirastır.

Helal olsun Öğretmenim Türkiye Cumhuriyeti sizin gibi öğretmenlere daha fazla ihtiyacı var.

• Hocam aylık olarak harcamalarınızı ne kadar oluyor hani geride birikim yapabileceğiniz bir şeyler kalıyor mu?

• Bir veli olarak sormak istedim. İlkokul için özel okul mu, devlet okulu mu önerirsiniz?

İlkokulu özelde okumuş çocuk, orta öğrenim için devlet.e gidebilir mi sizce?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: umix353

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Adam ilkokul öğretmeni bırakta alsın o parayı... O çocuklarla uğraşması, zümre toplantısı yok bilmem ne toplantısı.. Yok veli toplantısı.. Sorunlu aileden bir çocuk gelir derste onla baş etmeye çalışırsın... Daha zilyon tane iş..

ücretli öğretmenlik yapmıştım bir dönem, ilk bir kaç ay o tenefüsteki çocuk sesleri akşam eve gidince uyurken nasıl baş ağrısı yapıyor anlatamam..

Valla ilkokulda öğretmenlik zor, eskiden kolay gelirdi ama işin içine girince öyle değil..

Zaten şöyle bir iddaam var öğretmenlik kolay diyeni şöyle öğretmen bir arkadaşla görüşüp böyle güzel bir sınıfta ders anlattırmak isterdim bakalım nasıl oluyormuş..

Ogretmenlik kolayliktan ziyade rahat meslek yilda yaklasik 180 gun calisiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

quote:

Orijinalden alıntı: umix353

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Adam ilkokul öğretmeni bırakta alsın o parayı... O çocuklarla uğraşması, zümre toplantısı yok bilmem ne toplantısı.. Yok veli toplantısı.. Sorunlu aileden bir çocuk gelir derste onla baş etmeye çalışırsın... Daha zilyon tane iş..

ücretli öğretmenlik yapmıştım bir dönem, ilk bir kaç ay o tenefüsteki çocuk sesleri akşam eve gidince uyurken nasıl baş ağrısı yapıyor anlatamam..

Valla ilkokulda öğretmenlik zor, eskiden kolay gelirdi ama işin içine girince öyle değil..

Zaten şöyle bir iddaam var öğretmenlik kolay diyeni şöyle öğretmen bir arkadaşla görüşüp böyle güzel bir sınıfta ders anlattırmak isterdim bakalım nasıl oluyormuş..

Ogretmenlik kolayliktan ziyade rahat meslek yilda yaklasik 180 gun calisiyorlar.

Bu mantığa da hayranım

• Bende hakkıyla öğretmenlik yapan %5 lik kesime.
  • Bazılarını adam etmeye 180 değil 1800 gün bile olsa nafile...
  • Alttan 4 dersim var zorlar osmanlica tam bir facia benim icin umarim benin yasadigim sorunlari yasamazsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zavallıcık

Hocam bi sinif ogretmenimiz vardi ilkokulda 3.sinifta butun gozde kiz ogrenciler hocanin kucagina otururdu falan.Hoca iyi adamdi (kismen) sapikligina asla sahit olmadim ama bu kucaga oturma meselesi cok sacma gelirdi.Kizlar kosardi bu arada hocanin kucagina.Oyle bi sey oluyor mu sizde de normal mi bu durum

bence o hocanın yaptığı yanlış.Erkek veya kız öğrenci ...Sarılırım yanaktan makas alırım saçını okşarım yanaklarını hafif sıkarım.Yeter ki bizden soğumasın ve çekinmesin.Bir öğrenci gözünde öğretmen onun saçına dokunması çok önemlidir.Ama sizin bahsettiğiniz hareketler hiç hoş değil ve şahit olmadım da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

Alttan 4 dersim var zorlar osmanlica tam bir facia benim icin umarim benin yasadigim sorunlari yasamazsiniz.

olmadığını nerden biliyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Yaşça biraz daha büyük öğretmenler iki bekar öğretmeni birbirine ayarlamaya falan çalışıyor değil mi ? İnsanımız böyle magazinsel olaylara bayılır

denk gelmedi.Bekarlar zaten kendi işlerini yapıyor.Evlenmek gayet doğal değil mi..
  • Hocam selam. Özel eğitimciyim. Sınıf okuyan öğrencilerin tamamına yakını bizim branşı istiyor. Saçma sapan sertifikaları alıp hop özel eğitimci olacaklarına inanıyorlar. Atanmış sınıfçılar yani öğretmenler de istiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Purenite

Üniversite son sınıf öğrencisiyim, şu güne kadar sadece 2 hocaya hayranlığım oluştu. Onun sebebide çok iyi anlatıcılardı, ÖĞRETMEN dediğimiz. Geri kalanı hiç bir halta yaramayan insanlardı. Büyüklerimde ve genel toplumda öğretmenlere anlamsız bir saygı gösterilir ama ben çoğu öğretmenlerden nefret ederim.

Öğrenciyle konuştuğunuz gibi veliye konuşmazsınız.
    Biraz daha fazla bir şey öğretecekken bundan kaçarsınız.
    Çocukları başbelası olarak görürsünüz.
    Belirli çalışma yaşamından sonra egolarınız yüksek boyuta gelir ve ölene kadar o egoyu kullanırsınız. (Sadece 1 tane bunu yapmayan gördüm.)

Çoğunuza ağıza gelinmeyecek laflar etmek çok isterim ama bunu yaptığımda herşey değişir mi bilemiyorum.

Umarım,
    Öğrencilerinize iyi davranırsınız.
    Atatürk'ü anlatırsınız.
    Eşitliğin ne olduğunu anlatırsınız.
    Birisinin hor görülmemesi gerektiğini anlatırsınız.
    Egonuzu hissettirmezsiniz.
    Öğrenciye ayrı veliye ayrı konuşmazsınız.
    Öğrenciye müfredat dışında olan bir şeyler verebilirsiniz.
    Onların sizi idol almasını sağlayabilirsiniz.(1-2 kişi değil TÜM sınıf)

Umarım iyi nesil yetiştirirsiniz. Aksi hali çocuklar sizi hatırladıkça sadece sövecek, gerçi kendi hocalarımı bulsam, sabun yapabilirim. O derece sevmiyorum.

şöyle ki....Salt bilgiye ben de karşıyım.Değerler Eğitimimiz var bizim.Vatana insanlara nasıl faydalı birey olması gerektiğinden bahsediyoruz.Dersler eskiden olduğu gibi değil oyunlaştırarak drama yaptırarak kendisini sürecin içine katarak yapmaya çalışıyoruz...Ben iyi bir öğretmen olmak için baya çabalıyorum.Her zaman daha nasıl faydalı olabilirim derdindeyim.Benim öğrencim atalarını iyi bilmesi gerekir.Hun da bizim göktürklerde bizim selçuklularda ve osmanlılardaa...Ataturk benim için olmazsa olmazdır.Hata yaparız ama önemli olan onu tekrar etmemek gerekir.Öğrencimden çok defa özür dilemişimdir.Bu ayıp mı ya da utanılacak asla değildir.Bir daha olsa aynısını yaparımEgoya gelince Ben bir öğretmenim ...öğreten...anlatan..Biz egoyla kibirle savaşıyoruz aslında.

• Bu arada, eskiden forumda öğretmenlere, maaşlarına, tatiline dil uzatan çok olurdu. Önceki sayfaları okumaya erindim. Varsa hala o tiplerden, çalışıyorsa hemen istifa etsin ygs lys hazırlanıp eğitim fakültesine yerleşsin. Sonra da kpss ile atansın kolayca (!) . Üniversite okuyorsa, hemen okulundan kaydını sildirsin, hop ygs lys hemen eğitim fakültesine. Ha lise ortaokul okuyorsa zaten otursun teoguna sbssine ygssine çalışsın. Fazla laga luga yapmasın. Kendisi de öğretmen olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: babasayfa

Nasıl dünya var sizin orada? Adresini versem gidip görüp savcılığa şikayet eder misin? İstanbul'da kurs vermeyen öğretmen yok denecek kadar az. 3 sene kursa gidip de devlet üniversitesi kazanan arkadaşlarım var, zengin öğretmen çocuğu olan. Zengin olmak kıçı devirip yatmak değil, değil mi?

ilkokullarda şuan yasal olarak yok.Teog ya da ortaöğretimde yetiştirme kursları elbette var.Ben bunları onaylıyorum zaten.Dershane yok kurs var ve beleş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kapıcılar Kralı

Bu arada, eskiden forumda öğretmenlere, maaşlarına, tatiline dil uzatan çok olurdu. Önceki sayfaları okumaya erindim. Varsa hala o tiplerden, çalışıyorsa hemen istifa etsin ygs lys hazırlanıp eğitim fakültesine yerleşsin. Sonra da kpss ile atansın kolayca (!) . Üniversite okuyorsa, hemen okulundan kaydını sildirsin, hop ygs lys hemen eğitim fakültesine. Ha lise ortaokul okuyorsa zaten otursun teoguna sbssine ygssine çalışsın. Fazla laga luga yapmasın. Kendisi de öğretmen olsun.

Şuanlık yok
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.