Şimdi Ara

İLLERE GÖRE LPG İNDİRİM VE ZAMLARI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.481
Cevap
24
Favori
213.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: damonbounce

1,90mı olmuş? ohaaaaa neresi orası?
    ya lanet olsun bunlara yani bu kadar olmaz. keşke birileri çıksa şu petrol fiyatlarını protesto etse, fiyatlar inene kadar kimse arabaya binmese,hayat felç olsa ozaman görürüm onları.avrupada böyle zam yapmaya kalkmışlardı da herkes ayaklanmıştı indirmişlerdi petrol fiyatlarını. yok abi yok bizde birlik beraberlik yok bu tip konularda
    ben hep keşif turuna çıkıyorum.ucuz lpg istasyonlarını bulup paylaşıyorum.3 kuruş 3 kuruştur.daha ucuz satan yerden alıyorum

izmirde ama 1,90 yapan tek bir yer gördüm(PO) neden öyle saçmalamışlar anlam veremedim açıkçası diğer yerlerde 1,79 civarı...

• önümüzdeki yaza kadar 2.50 lira olur...Kesin...
  • Dün gebze yenimahalle Shell' den 1.66' ya aldım. M oil memnun etmedi. Bakalım Shell nasıl gidecek...
  • ZAM GELMEDEN ÖNCE SAKARYADA 1420 TL İDİ
    ŞİMDİ
    SAKARYA GÜNDOĞAR PETROLDE ZAMDAN SONRA 1390 TL OLDU
    VATANDAŞ COK GEZSİN DİYE HİZMET BU İŞDE
  • Herkes zam üzerine veya başka konularda tabiki görüşünü yazacak ama;
    Bu ülke hepimizin ve bu devlette bizim devletimiz.
    Bu kadar kızgın olmak (haklı olunsa bile) çok doğru değil.
    Bazı arkadaşlarımız bela türünden birşeyler okuyorlar
    Pek tavsiye etmem çünki andığınız şey bir gün gelip (Kesinlikle böyle bir şeyin düşmanımın bile başına gelmesini ve acı yaşamasını istemem) sizi bulabilir.
    Biraz daha hoşgörülü olmaya çalışalım (Her ne kadar hepimizin cebi aynı anda ve aynı oranda boşanmaya başlasa da)
    Biraz ekonomik kullanım kurallarına riayet ederek gelen zammı tolere etmeye çalışabiliriz.
  • böyle diye diye bu hallere düşmedik mi zaten ? cok uzaga gitmeye gerek yok 4-5 yıl öncesine kadar lpg nin litre fiyatını bilen akadaslar, ö gunden bugune ne değişti ? dolarmı 5 kat arttı yoksa bu gazın köküne kıran mı girdi ? evet sonuna kadar haklısınız bu devlet bizim, bu vatan hepimizin.o nedenle artık tepkimizi ortaya koymanın zamanı geldi de geciyor bile. sata sata satılacak kurum da kalmadı, deve yukuyle borç devam hala ediyor ama, ona ne demeli ?? sosyal devlet ve adaletten dem vurulurken işin kolayına kaçmaksa yöneticilik, bunu herkes yapar... dolaylı ve dolaysız vergiler artırılarak, halkın zorunlu giderleri üzerine zam yapılarak acık kapatılmaz dost. adalet herkese eşit şekilde tecelli etmeli. kaçırılan, tahsil edilemeyen vergilerin cezasını sen ben cekmemeli...bela konusunda kesinlikle haklısın, dinimizde dahi " bela ve lanet" kelimeleri yasaklıdır. ne koşulda olunursa olunsun kesinlikle kullanmamak salık verilir din alimlerince de.
    gelelim hoşgörü olayına, ekşi sözlük derki ; " hoşgörüde nâhoş fiil, tamamen irâde hâricidir. müsamaha ile hoşgörünün farkı şuradadır: müsamahayı icap ettiren durumda bir kimse kural dışı fiili irâdi olarak, bilerek icra etmiştir. ama bunun için mazur görülecek bir sebebi vardır. " der. buradan varmak istediğim nokta şudur ki ; gidişat, bırakın hoşgörülü olmayı, müsamaha sınırlarını bile fazlasıyla aşmıştır artık. rahatsızlık verdiysem tüm dostlardan affola...

saygı,sevgi...

• Rahatsızlık ne kelime çok güzel anlatmışsınız içinde bulunduğumuz durumu. Eline sağlık alikemal80
    arkadas. Güzel yazı olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tez_otogaz_sakarya

ZAM GELMEDEN ÖNCE SAKARYADA 1420 TL İDİ
    ŞİMDİ
    SAKARYA GÜNDOĞAR PETROLDE ZAMDAN SONRA 1390 TL OLDU
    VATANDAŞ COK GEZSİN DİYE HİZMET BU İŞDE

vallamı ben geçen oraya gelip 1,42den almıştım şimdi 1,39 yaptılar ha. gözünü seveyim gündoğar petrolün
  • @alikemal80 yazdıklarından da hiçbişey anlamadım ha
    mef ulü mefailü kefalifü feülün, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan
  • bak anlamışsın işte... tam olarak onu demeye calışmıştım ben...aferin..:)

saygı,sevgi...
  • @ cetera ;

tskkurler

quote:

Orijinalden alıntı: cetera

Rahatsızlık ne kelime çok güzel anlatmışsınız içinde bulunduğumuz durumu. Eline sağlık alikemal80
    arkadas. Güzel yazı olmuş...
  • Sivasta daha lpg almaya gitmediğim için değerleri yazmıyorum ama bu zamdan önce PO ofisleri 1.80 e satıyordu,diğerleri 1.75 civarında idi.Herhalde PO ların ülke genelinde bir fiyat üstünlüğü var yada lpg satışlarını durdurmak istiyorlar.
  • bizim yenimahalledeki mogaz 1,54tü hala bu gün.. inş zam mam yapmazlar
    yani kardeşim bi araba zevkimiz var be şu dünyada onu bile çok görüyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyis61

Herkes zam üzerine veya başka konularda tabiki görüşünü yazacak ama;
    Bu ülke hepimizin ve bu devlette bizim devletimiz.
    Bu kadar kızgın olmak (haklı olunsa bile) çok doğru değil.
    Bazı arkadaşlarımız bela türünden birşeyler okuyorlar
    Pek tavsiye etmem çünki andığınız şey bir gün gelip (Kesinlikle böyle bir şeyin düşmanımın bile başına gelmesini ve acı yaşamasını istemem) sizi bulabilir.
    Biraz daha hoşgörülü olmaya çalışalım (Her ne kadar hepimizin cebi aynı anda ve aynı oranda boşanmaya başlasa da)
    Biraz ekonomik kullanım kurallarına riayet ederek gelen zammı tolere etmeye çalışabiliriz.

Peki ya ben napayım?Arabayı kullanımımda en ufak benzini israf etmemek adına elimden gelen her şeyi yapan,hatta arka cam radyatörünü bile açmayan ben cebimi düşünüyorum,devletim düşünüyor mu?Ekonomideki beceriksizliklerini teğet geçti deyip teğet geçeni bizim bir tarafımıza afedersiniz oturtuyorlar.Vergi zammıyla gelen bu zam çok tehlikeli.Daha ne alıyorlar anlamadım,bu anayasaya aykırı bir zam değil mi?Benzinden ve petrol ürünlerinden %200 vergi alıyorlar belki daha fazla.Bu ne üçkağıttır hangi yasaya sığar bu?hangi vicdana veya?1,78 oldu be LPG bu be petrolün artığı artık!Yan ürünü! Yabancı birçok ülkede benzinin kendisi bundan çok daha ucuz.

TR de benzine veya petrole gelen hiçbir zam veya bu zammı yapanlar haklılıkla savunulamaz bu zamların hiçbiri de hoşgörülemez.Tamamen beceriksizliğimizi halka nasıl yığarız zammı bunlar.Memura %2 zam yapıp hayatı her yıl %5-10 pahalandıran hükümette savunulacak bir yan göremiyorum.Siyasi konuşmuyorum,umrumda bile değil,ama maddi yönden kesinlikle ülke kötüye gidiyor.Hadi ben ayda 40-50 liralık petrol kullandım,bana koymadı.Peki her allahın günü müşteri bulacağım diye gecenin bir yarısı fink atan taksici garipler napsın?Petrolün zammı kısa vadeli kar getirir,uzun vadede o dengeler oturduktan sonra ülkeye zarar verir,verir ama dinleyen bu ülkenin gerçekten geleceğini düşünen kim.Ne konuşuyoruz allasen,boşverin gitsin,bazı şemsiyeler açılmaz.

• bu devletinde zamlarında savunulacak bir tarafı yok bela okumasak bile bu işin bir şekilde çözülmesi gerekiyor en düşük maaşı alarak en yüksek fiyata yakıt almak kadar saçma bir olay olamaz
  • arkadaşlar bir şekilde ortak bir dil ortak bir yöntem kullanarak tepkimizi ortaya koyabilmeliyiz, biz halkız, biz tüketiciyiz, biz almazsak kime ne satacaklar ? ya da daha marjinal bişey ?? aklına başka yöntem gelen var mı ?

saygı,sevgi...
  • herkes aynı istasyondan gaz alsın bence.diğerleri hiç satamayınca seve seve indirime gideceklerdir.belki son gelen zammı böyle tölere edebiliriz
  • Öncelikle zamların baş sorumlusu hükümettir, devletimiz değil. Devletin yönetimi bakanlar kurulunun, yani hükümetin yetki ve sorumluluğundadır. AMA bir konuya değinmeden de geçemiyeceğim. Ülkemizde bir ilacın fiyatı belirlenirken, Avrupa'da aynı ilacın en ucuz olduğu 3 (veya 5) ülkedeki fiyatlarının ortalaması alınıp, bu ortlamanın da %80'i o ilacın ülkemizdeki FİYATI olarak belirleniyor. Güzel bir uygulama, hiç kimsenin itirazı yok, olmamalı da.
    AYNI ŞEYİ AKARYAKITTA DA YAPSALAR YA Hiç değilse LPG ve ticaret sektörünün daha bağımlı olduğu mazot için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 6 Kasım 2009; 14:23:32 >
  • Bir çok ülkede bizim lpg aldığımız fiyatın altında benzin satılmaktadır.Bu ülkeler petrol ihraç eden ülkere bizden daha uzaktadırlar ve tabiiki nakliye ücretleri bize nazaran daha masraflıdır.Bizim siyasiler halen yakıt ve tekel ürünlerini+yol ve köprü ücretlerini sürekli artırarak ülkeyi yönetmedeki beceriksizliklerini ortaya koyup gerekli tedbirleri alamamaktadırlar.Bu acizliklerini de millete yıkmakta olup,%2 zamlarla biz işciyi,emekliyi,memuru enflasyonun altında bırakmadık gibi agızlarını yayarak tv kanallarında ve basında söz söylemektedirler.Maaşıma gelen zam ortalama 20-25 tl arasında olurken,piyasada elektriğe ve gaza yapılan zamlar benim cebimden bir önceki aya nazaran 80-100 tl fazla çıkartmaktadır.Bu mu enflasyonun altında kalmamak.Benim maaşıma zam yapılmasın ama piyasaya zam yapılarak cebimden de hırsızlık yapılmasın,vatandaşın cebinden yapılan hırsızlığı kınıyorum,bu acıkça DOLANDIRICILIK ve ADİ HIRSIZLIKTIR. TCK ya göre bu fiiller suçtur.

• valla beyler pahalı yerlerden almayın.mümkünse 5-10 kmye acımayın gidin ucuz yerden alın. gezerken dikkat edin benzincilere ucuz satan yerleri aklnızda tutun. bir iş için ya da gezi için bir yere gtimiş olabilirsiniz birdaha oraya uğramazsınız belki ama gördüğünüz ucuz fiyatları burada paylaşırsanız oraya yakın birçok arkadaşa katkısı olur..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.