Şimdi Ara

İllüstrasyon Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihi mağara resimlerine kadar uzanan, daha sonra Naziler döneminde haberleşme amacıyla kullanırken geliştirilmesiyle İllüstrasyon; günümüzde iyice popülerlik kazanmaya başladı.
    İllüstrasyon konu anlatan resim demektir. Şekilden, çizimden çok nesneye dikkat çekmek amacıyla yapılır. Resim, fotoğraf, çizim gibi farklı sanat dallarında olabilir. Sanat yapmak gibi bir kaygısı yoktur. Özellikle İtalya’da büyük ilgi görür. İlk İllüstrasyonların çoğu siyasi amaçla yapılmıştır. Grafik sanatların bir kolu olarak görülmektedir.
    İllüstrasyonda ilk adım icra edeceğiniz eseri kurgulamak ve kafanızda tasarlamaktır. Eğer elde yapacaksanız ilk olarak eskizle başlanıp, adım adım ayrıntılandırılarak; hayal ettiğiniz tasarım halini alana kadar çok büyük bir uğraş gerektirir. Eğer bilgisayarda yapacak iseniz; öncelikle bir program edinmelisiniz. En çok kullanılan ve en başarılı program “Adobe Illustrator” olarak kabul edilir. Programı kullanmak için internet üzerinden kısa eğitim videolarını izleyebilirsiniz.
    İllüstrasyon için; eğer yeni başlıyorsanız, öncelikle resim kursuna gidip kendinizi teknik açıdan geliştirmelisiniz. Gerisi zaten sizin hayal gücünüze kalıyor.
    Kaynak: İzmir Resim Kursu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.