İlmektir anlamışım ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir Yunus Emre demiştir İlmektir anlamışım bir müddet çalışmış idim örme fabrikasında istanbulda Güngören de, top kumaş kontrolleri aklımda Kırmızı boya kalemle yazardık parti numarasını İlmek atarken örme makinaları bir aşağı bir yukarı yaparlardı Cübbeli anlatmış idi Allah’ın sonsuz ilmi olan Evliyaların makamlarını belirleyen ilmi otomatik çalışır Otomatik dediysem makamlar bir aşağı olur bir yukarı Yani bir mazlumun bir meczubun inlemesi alaşağı eder makamları Dikkat etmek lazımdır, kalp kırmamak lazımdır Sevmek sevilmek lazımdır. Bir meczup sizden bir şey istediğinde Aslında istemiyor size vermek istiyordur Vardır sebebi doludur kesesi maneviyatla Örnek Behlül Dana; Çize kumlara bir ev, yanaşır Halife Harun Reşit Napıyorsun der, ev satıyorum cevabını alır Kaç para 1 kuruş Tebessüm eder Harun Reşit Öyle şey mi olur der Annemiz Harun Reşit’in hanımı alır 1 kuruşa evi Akşam rüyada gösterirler Koskoca bir Köşk cennette Harun Reşite bu Köşk kimindir? Hanımınızın derler melekler Alır hazineden bir kese gider hemen ev almaya Ama fiyat olmuştur 33 bin altın. Kaçan balık büyük oluyor kardeşim Teklif ettiyse bir evliya gel tövbe edelim Gel bizden el al, tövbe al Demek ister ki Anana, babana nesline şefaat edelim kurtaralım Yediğini helal edelimi giydiğin helal olsun Kabirde ki ceddinin kabir azabını dindirelim Yaparlar bu evliyalara neler veriliyor bilemeyiz Hele Hele seyyid ise bu evliya Mürşid Kaçırmamak lazım bu fırsatı Hemen aldım tövbe, başladım beş binden zikrime Kal zikri bu kardeşim, dil damakta Allah demekte Kalp Allah demekte, Tariki nakşi kastim Nakşibendi Tasavvuf okulu, çay muhabbet iyilerle takılmaca. Adıyaman, Kahta Menzil Şeyhinden aldım tövbemi Çektim de çektim zikrimi Aynanın arka lakıydı hayatım Zikirle oldu ön yansıtan tarafı. Barış Sağlam |
Bildirim