Bildirim
imac ssd yardım Acil
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
tşk örnek fotodaki kablolar bıldığımız anakart kablosudur imac uyumlu değiller.YouTubde izlediğim viedod kablolar farklı küçük kilips li. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ateş Ünal yılmaz
slm.2011 imac e ssd takacağım ssd powe kablosu ve sata 3 kablosu nereden alabılırım .alacağım bu kablolar mikro sistemmi veya normal kablomu bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikir ve yardım şimdiden teşk.
İmac e SSD takmak icin herhangi bir kabloya ihtiyacınız yok, mevcut hdd yi cıkarıp onun yerine rahatlıkla ssd yi takabilirsiniz, buradan nasıl yapılacagına bakabilirsiniz ;https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+21.5-Inch+EMC+2428+Hard+Drive+Replacement/5954
-
burada hdd yi üzerinde olanla, ayni olan hhd ile değitırıyor . ben SSD İngilizce: Solid State Drive Türkçe Katı Hal sürücü diyorum. hdd yi çıkarıp yerine ,aynı kablolara ssd takılır lakin sonuçta sistemde ısı sensörleri vardır bu sensörler hdd yi yani ısıyı ararlar ısıyı bulamazlarsa sistem fanlar sapıtır .söylediğnkadar basıt değil.ok mi.bu sitede var lakin yurt dişihttp://tr.aliexpress.com/w/wholesale-mid-2011-imac.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateş Ünal yılmaz -- 13 Temmuz 2014; 4:32:39 > -
Aslında arkadaşın söylediği kadar basit, sen komplike bi hale sokmuşsun olayı. SATA kablosu, takıldığı cihazın niteliğini/niceliğini anlayabilecek bir kablo değildir. O dediğin işi controller yapar. Ben de Macbook Pro bilgisayarımdaki manyetik diski, solid state disk ile değiştirdim ve aynı kabloyu kullandım. Dediğin sorunların hiçbirini de yaşamadım. Neden? Çünkü öyle bir dünya yok. -
Apple servisinde tanıdık varsa onlardan iste veya ebay dan al uzun sürer ama gelir.
HDD+DVD+SSD hepsi olsun istiyorsan bu 2 yoldan birini yapacaksın. -
-
2011 imac'ine ssd eklemek isteyenleri bu konu vasıtasıyla bilgilendirmek isterim. Imac ile birilikte gelen HDD de ısı sensörü firmware olarak yüklüdür. HDD yi çıkartıp başka bir şey takarsanız yeni disk özel firmware içermediğinden fanlar sapıtır. Apple Hardware test hata verir. Belli pinleri birbirine değdirerek bilgisayarı kandırmak Apple Hardware test'den geçmek ve orada disk olmadığını bilgisayara söylemek mümkündür ama tavsiye etmem. Optik diskte ise sürücü üzerine yapışan sensörle ısı ölçülür. Optik disk de firmware yoktur. Ayrıca 2011 imaclerde Logic Board arkasında 3. bir sata girişi var SSD en ideal buraya takılmalı. eğer optik disk yerine takılırsa 3 Gigabit hızı geçemezsiniz. Çünkü Imac mid 2011 lerde Stok HDD ve Logic Board'da ki ekstra ssd portu 6 gigabittir ama DVD nin takılı olduğu port 3 gigabittir. Öte yandan sensörü SSD üstüne yapıştırırsanız optik diski söktüğünüz halde fanlar sapıtmaz ama performans sorunu oluşur. SSD yarı performansla çalışır. Bir de bu işlemi yapmak kolay değildir. Deneyim yoksa el alışkanlığı yoksa tavsiye etmem bilgisayar elinizde kalır. Yinede kararlı olan varsa sorumluluk kabul etmemek şartıyla bu konuda yardımcı olurum istediğinizi sorabilirsiniz cevap veririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 30 Temmuz 2014; 14:42:42 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X