Şimdi Ara

imam ve öğretmenlere hastane görevlendirmesi geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kanuna aykırı ise, hadi bakalım 1 tane kamu görevlisi ben gitmiyorum desin?

Hayır hayır, korku falan geçiniz, tüm kamu görevlilerini aynı kefeye koyamazsiniz.

Bırakınız normlar hiyerarşisi falan, bakın ben yukarıda valiliğin yazısını paylaştım.

Buyurun kanuna aykırı ise, savcılığa suç duyurusunda bulunun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi

quote:

MADDE 27 - Umumi hıfzıssıhha meclisleri mahallin sıhhi ahvalini daima nazarı dikkat önünde bulundurarak şehir ve kasaba ve köyler sıhhi vaziyetinin ıslahına ve mevcut mahzurların izalesine yarayan tedbirleri alırlar. Sâri ve salgın hastalıklar hakkında istihbaratı tanzim, sâri ve içtimai hastalıklardan korumak çareleri ve sıhhi hayatın faideleri hakkında halkı tenvir ve bir sâri hastalık zuhurunda hastalığın izalesi için alınan tedbirlerin ifasına muavenet eylerler.

MADDE 72 - 57 nci maddede zikredilen hastalıklardan biri zuhurettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur:

1 - Hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenlerin ve hastalığı neşrü tamim eylediği tetkikatı fenniye ile tebeyyün edenlerin fennen icap eden müddet zarfında ve sıhhat memurlarınca hanelerinde veya sıhhi ve fenni şartları haiz mahallerde tecrit ve müşahade altına vaz'ı.
    2 - Hastalara veya hastalığa maruz bulunanlara serum veya aşı tatbikı.
    3 - Eşhas, eşya, elbise, çamaşır ve binaların ve fennen intana mâruz olduğu tebeyyün eden sair bilcümle mevaddın fenni tathiri,
    4 - Hastalık neşreden haşarat ve hayvanatın itlâfı,
    5 - Memleket dâhilinde seyahat eden eşhasın icap eden mahallerde muayenesi ve eşyalarının tathiri.
    6 - Hastalığın sirayet ve intişarına sebebiyet veren gıda maddelerinin sarf ve istihlakinin men'i.
    7 - Dahilinde sâri ve salgın hastalıklardan biri zuhur eden umumi mahallerin tehlike zail oluncaya kadar set ve tahliyesi.

İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi

quote:

C) İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. (Ek cümle: 25/7/2018-7145/1 md.) Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. (Ek paragraf: 25/7/2018-7145/1 md.)Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hâllerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir; belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.
    (Mülga birinci cümle: 25/7/2018-7145/1 md.) (...) Bu fıkra kapsamında alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymıyanlar hakkında 66 ncı madde hükmü uygulanır.

Bu maddelerden imam ve öğretmenler için görevlendirme çıkarabilen var mı?

Edit:
    Pardon gerçi saflık bendeki de; Anayasayı tanımıyorum diyen AKP Genel Başkanının olduğu yerde kanundan falan bahsetmek benim neyime.
    Özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 4 Nisan 2020; 0:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malkolingesas

Git biraz anayasa çalış. Kanun, kanun hükmünde kararname, yönetmelik genelge nedir bak. Eğer senin kafanla genelgeyle bütün kurallar duzenlenirse Meclise ne gerek var yazsınlar genelgeyi göndersinler
    Yahu sizi bile kullanır diyorum, ki doğru söylemişim, sanırım öğretmensiniz.

Buyurun bu olağan durumlarda olan;

Geçici görevlendirme yönetmeliği: İlgili kurumda yürütülecek göreve ilişkin kadro ya da pozisyon bulunması şartı aranmayacak
    Kamu kurumlarında çalışanların kurumlar arası geçici görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

Independent Türkçe
    Geçici görevlendirme yönetmeliği: İlgili kurumda yürütülecek göreve ilişkin kadro ya da pozisyon bulunması şartı aranmayacak
    https://www.independentturkish.com/node/27376/haber/ge%C3%A7ici-g%C3%B6revlendirme-y%C3%B6netmeli%C4%9Fi-ilgili-kurumda-y%C3%BCr%C3%BCt%C3%BClecek-g%C3%B6reve-ili%C5%9Fkin-kadro-ya

Kaldı ki şu an olağanüstü bir durum söz konusudur.

Size gelirlerse ben gitmiyorum dersiniz. Bizi de süreçten haberdar ederseniz seviniriz...

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Yahu basmıyor Kafa basmıyor. Burada geçici görevlendirme derken yer değişikliğinden bahsediyor. Y ani yine kendi işini yapiyorsun Ögretmenken pazar alışverişi yaptırmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sms de saha görevi yazıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Yahu sizi bile kullanır diyorum, ki doğru söylemişim, sanırım öğretmensiniz.

Buyurun bu olağan durumlarda olan;

Kamu kurumlarında çalışanların kurumlar arası geçici görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

https://www.independentturkish.com/node/27376/haber/ge%C3%A7ici-g%C3%B6revlendirme-y%C3%B6netmeli%C4%9Fi-ilgili-kurumda-y%C3%BCr%C3%BCt%C3%BClecek-g%C3%B6reve-ili%C5%9Fkin-kadro-ya

Kaldı ki şu an olağanüstü bir durum söz konusudur.

Size gelirlerse ben gitmiyorum dersiniz. Bizi de süreçten haberdar ederseniz seviniriz...

Alıntıları Göster
    quote:

Geçici görevlendirmeyi yapmak isteyen kurum tarafından doldurulan form, öngörülen geçici görevlendirme başlangıç tarihinden en az bir ay önce muvafakat işlemlerinin tamamlanması için personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kuruma gönderilecek.

Bu kapsamda geçici görevlendirme, personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından verilecek muvafakat ile tekemmül edecek.

Daha sonra söz konusu form geçici görevlendirme yapılan kuruma gönderilecek ve ilgili personele görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce tebliğ edilecek.

Yukarıda yazdığım mesajı da oku bir zahmet.
    Ortaya birşeyler atıyorsun ama konu ile ilgisi olmayan şeyler genelde.
    Yukarıdaki öğretmen olduğunu tahmin ettiğin arkadaşın kurumuna 1 ay önceden başvuru yapılmış mı?
    Görev için arkadaşa 5 gün önceden tebliğ yapılmış mı?

Ayrıca olağanüstü bir durum olduğunu belirtmişsin ya, öyle birşey söz konusu değil yanlışın var.
    Olağanüstü bir durum olsa şu anda OHAL (Olağanüstü Hâl) ilan edilmiş olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 4 Nisan 2020; 1:2:37 >

• quote:

Kanuna aykırı ise, hadi bakalım 1 tane kamu görevlisi ben gitmiyorum desin?

Hayır hayır, korku falan geçiniz, tüm kamu görevlilerini aynı kefeye koyamazsiniz.

Bırakınız normlar hiyerarşisi falan, bakın ben yukarıda valiliğin yazısını paylaştım.

Buyurun kanuna aykırı ise, savcılığa suç duyurusunda bulunun...
    İdare mahkemesine gider davanı açarsın.

• Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Bu örnek kanun. İstenirse görevlendirme yapabilir. Bu kadar dar anlayışlı olacağınızı tahmin etmiyordum.

Yukarıda ilgili yönetmeliğin İl İdare Kurulu kurulu yani bizatihi valilik, dolayısıyla devlet tarafından alındığına dair paylaşımımı okursan 'belki' anlarsın.

O öğretmen arkadaşta, görevlendirme gelirse, ben gitmiyorum diyerek dava açar ve haklı ise kazanır, bizi süreçten haberdar eder...

Olağanüstü duruma gelince, tüm dünyaya tabiri caizse kan kusturan bir durumdan daha olağanüstü olacak tek şey, 3. dünya savaşıdır.

Sizin oralarda havalar güneşli herhalde. Neredensiniz, Türkmenistan ya da Tacikistan falan mı?
  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt
    Siz öğretmen olduğunuza emin misiniz? Hayır öyle ise, yazık olmuş, ya da yetiştireceğiniz öğrencilere yazık olacak diyelim.

Bu örnek kanun. İstenirse görevlendirme yapabilir. Bu kadar dar anlayışlı olacağınızı tahmin etmiyordum.

Yukarıda ilgili yönetmeliğin İl İdare Kurulu kurulu yani bizatihi valilik, dolayısıyla devlet tarafından alındığına dair paylaşımımı okursan 'belki' anlarsın.

Görevlendirme gelirse, ben gitmiyorum diyerek dava açar ve haklı isen kazanırsın, bizi de süreçten haberdar edersin...
  • quote:

O öğretmen arkadaşta, görevlendirme gelirse, ben gitmiyorum diyerek dava açar ve haklı ise kazanır, bizi süreçten haberdar eder...

Olağanüstü duruma gelince, tüm dünyaya tabiri caizse kan kusturan bir durumdan daha olağanüstü olacak tek şey, 3. dünya savaşıdır.

Sizin oralarda havalar güneşli herhalde. Neredensiniz, Türkmenistan ya da Tacikistan falan mı?
    Arkadaşım sana kanun maddelerini koyuyorum. Bana hangi maddede nerde böyle bir ifade geçtiğini yazarmısın?

Valiliğin yasa/kanun çıkarma yetkisi yok, ancak ve ancak yasa/kanuna dayalı olarak ilgili maddelerin yürütmesini yapabilir.

Olağanüstü durum falan yok olsaydı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla OHAL ilan edilmiş olurdu.
    Demekki ortada kan kusturan bir durum falan yok.

Nerde olduğum profilimde yazıyor. Bursa/Osmangazi

Bu arada devlet memuru değilim, bugüne kadar özel sektörde çalıştım sadece.
    Değil memuru istediği işte çalıştırmak; özel sektörde maaşlı çalıştırdığın en vasıfsız işçiyi bile işe alırken iş başvuru formunda yazan dışında bir işte çalıştıramazsın.
    Aksi durumda işçi tarafı için işi yapmamaktan tut tüm tazminatlarını alıp işi bırakmaya kadar olanak sağlayan kanun düzenlemesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 4 Nisan 2020; 2:9:24 >

• ölenlere dua mı yapacak anlamadım amaç neymiş :) Mesela öğretmen ne yapacak orada.

Sen daha kanun ile yönetmeliğin farkını bilmiyorsun bu kanun diyorsun sonra yönetmelik diyorsun. Kanunu Meclis çıkartır. Yönetmelik hiçbir zaman kanun yerine geçemez yaşın küçük herhalde anayasa filan bilmiyorsun. 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi sokakta gormeyim.

Ohal ilan edildi de haberimiz mi yok. Merak ediyorum hukukçu musunuz?

• Okullar kapalı, Camiler kapalı, iş yok, güç yok, evde sıkılmasınlar, boşa maaş ödemeyelim, bi işin ucundan tutup hastalara faydalı olsunlar denmiş olabilir!
    Hiç bi şey yapmasalar, bi hastanın elinden tutup lavaboya götürseler veya ateşi düşsün diye buz kalıbı koysalar yine fayda, onlar bunu yaparken tecrübeli hastane elemanları daha vahim ve zor işlere elleri serbest olabilir. Ortalık yangın yeri olmuş, kimse elini taşın altına sokmasa, bu yangın nasıl sönecek, önümüzdeki bir ay zaten krıtik, ortalık sakinleşince herkes yine asli görevine dönecek.

• Öyle de bunların yaptıkları ek veya 2. İşlerini kim yapacak.

• bayF kullanıcısına yanıt
    Uslubumda birşey yok. Kaldı ki uslub un da meslek ile bir alakası yok. Çünkü bu forumda doktor değilim gerçek hayatta doktorum. Buradaki insanların üslubu nasılda benimkide gayet öyle oluyor. Bu gayet normal değil mı?

Kaldiki mesleki acıdan değerlendirecek olursan bu böyledir. Sahada hicbir eğitim almamış birilerinin olması sahayı sahadakileri ve kendilerini riske atmaktan başka bir ise yarar mı görevlendirme verilirse göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Uslubumda birşey yok. Kaldı ki uslub un da meslek ile bir alakası yok. Çünkü bu forumda doktor değilim gerçek hayatta doktorum. Buradaki insanların üslubu nasılda benimkide gayet öyle oluyor. Bu gayet normal değil mı?
    Bence değil. Bu normalleştirildiği için herkes hakaret eder, kimse kimseyi dinlemez oldu.
    Sizin anlamadiginiz ne acaba? Birincisi benim mesajımda herhangi bir hakaret yok.ikincisi neden beni muhattap alıp cevap veriyorsunuz anlamıyorum. Benim muhattabım değilsiniz ki ? Size de verdiğim bir cevap yok.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.