Şimdi Ara

imam ve öğretmenlere hastane görevlendirmesi geldi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok saçma bir muhabbet olmuş. Memur arkadaşlar bu konuda bu kadar yüksek reaksiyon göstermemeli. İnsanlar ücretsiz izinlere çıkarıldılar özel sektörde . Ve bu insanlar öğretmen maaşından daha az maaş alan insanlar, yani bir öğretmen kadar birikmişleri yoktur. Belki o öğretmenden daha başarılılar ancak hayat onlara bu yaşantıyı verebilmiş. Şimdi böyle bir durumda devletin hala maaşlarını ödediği memurlarına ek görevler vermesini neden tepkiyle karşılıyorsunuz. Bu insanların bu tepkileri vermesi de gayet normal. Bence memurlar bu şekilde kamu düzeni için görevlendirilmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Sizin anlamadiginiz ne acaba? Birincisi benim mesajımda herhangi bir hakaret yok.ikincisi neden beni muhattap alıp cevap veriyorsunuz anlamıyorum. Benim muhattabım değilsiniz ki ? Size de verdiğim bir cevap yok.
    Önceki mesajınızı bana hitaben yazmanız ve soru sorarak bitirmenizden dolayı olabilir mi? Kendinizle çelişiyorsunuz. Her bana hitaben yazdığınız şeye cevap hakkım doğar. Görmeyin, yazmayın ozaman.
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Elinden tutup ateşini düşürecek hiçbir eğitim almamış bir insan öyle mi? Senin daha virüsün nasıl yapıldığından haberin yok! Memurlar sadece geri plan görevlerini yapabilir hastahane ortamına kesinlikle sokulmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

YSK tarafından seçimlerde görevlendirilyor. Size göre bu hukuksuzluk mu oluyor,yada seçim için özel bi kanun mu var? Bilmediğimden soruyorum.
    Hocam seçimlerde OHAL kanunları geçerlidir verilen görevi seçimden sorumlu hakim kabul etmediği sürece reddedemezsin. Bu öğretmen imam yada memur olsun fark etmez.
    Gelelim Covid-19 a. Tüm kamu personeline sefer görev emrini OHAL ilan ettiğinde verebilirsin ancak bu personeli hasta ile muhatap olacak ön safhalara koyamazsın çünkü eğitimi yok. Eğitimini vermediğin hiçbir konuda personeli sorumlu tutamazsın.

Kayıt yazı çizi konularında OHAL çerçevesinde görev verilebilir aktif mücadelede buna kimsenin hakkı yoktur.

Bu görevi verenin başı yanar.
  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt
    ''Yukarıda ilgili yönetmeliğin İl İdare Kurulu kurulu yani bizatihi valilik, dolayısıyla devlet tarafından alındığına dair paylaşımımı okursan 'belki' anlarsın.

Görevlendirme gelirse, ben gitmiyorum diyerek dava açar ve haklı isen kazanırsın, bizi de süreçten haberdar edersin...''

Mesajıma tam cevap ver. Senin 2 katın yaşındayım. Merak etme daha 65 i geçmedim
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Özel sektörde çalıştığınız belli.

Neyse bu konuya valilik kararı dahil yeterince yazdım. Yukarıdaki öğretmen arkadaş kanuna aykırı ben gitmiyorum demesini bekliyorum.

Gerçi buna da gerek yok, madem kanuna aykırı, buyurun savcılığa suç duyurusunda bulunun. Kamu da çalışıyor olup olmamanız farketmez.

Yok mu ya, bu kadar yazan içinde bir avukat arkadaş. Doğrusu ne açıklama yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 4 Nisan 2020; 20:41:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esatunal3402

Arkadaşlar çok saçma bir muhabbet olmuş. Memur arkadaşlar bu konuda bu kadar yüksek reaksiyon göstermemeli. İnsanlar ücretsiz izinlere çıkarıldılar özel sektörde . Ve bu insanlar öğretmen maaşından daha az maaş alan insanlar, yani bir öğretmen kadar birikmişleri yoktur. Belki o öğretmenden daha başarılılar ancak hayat onlara bu yaşantıyı verebilmiş. Şimdi böyle bir durumda devletin hala maaşlarını ödediği memurlarına ek görevler vermesini neden tepkiyle karşılıyorsunuz. Bu insanların bu tepkileri vermesi de gayet normal. Bence memurlar bu şekilde kamu düzeni için görevlendirilmeli
    Hiç kimseyi kendi rızası olmadan ölüm tehlikesi içeren bir işte çalışmaya zorlayamazsın. Burada bahsedilen görev ölüm tehlikesi içeriyor, bu görevlendirmenin yapılabilmesi için gönüllülük esası aranması gerekir. Sağlık çalışanları bu tehlikeyi bilerek bu mesleği seçen insanlar ancak öğretmenlik, imamlık gibi sağlıkla alakasız meslek gruplarını zorla bu tehlikenin içine atamazsınız. Mesela ben hayatta doktor filan olamam, ben hastalık hastası biriyim, hastanelere çok ağır hasta olmadan adım dahi atmam. Kendimi o görevlendirme yapılan adamlarrın yerine koyuyorum da hiçbir güç beni o hastaneye sokamazdı. Zaten konu incelendiğinde bu karar 1. Kanuni değil, 2. Etik değil. Gönüllülük esasına göre görevlendirme olur, mesleğe bakılmaksızın isteyen gönüllülere kısa bir eğitimin ardından görevler verilir tamam ancak böyle bir zorlama bir kurul tarafından yapılamaz. Sadece cumhurbaşkanının kendisi bu tür görevlendirmeler yapabilir. Bazıları var sırf öğretmen, imam vs. artık hangi mesleğe düşman ise elinden gelse hepsini gaz odalarına gönderecek. Allah hepimizin yardımcısı olsun, kimseyi vicdansızların eline düşürmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Hala anlamıyorsun değil mi? Valilik karar alabilir ama mahkemeye gidersin kanuna aykırıysa iptal olur. Valilik öğretmenler kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinecek diye karar aldi. Ne oldu düzgün giyinmeyenlere ceza verdiler. Sonra mahkeme sendika kararı kanunla korunmuştur diyerek hepsini bozdu. Sen git biraz anayasa çalış kanun ne Yönetmelik ne ? Öğren de öyle konuşalım

• Allah göstermesin işler kötüye giderse bütün kamu çalışanları hastanede profesyonellik gerektirmeyen işlerde önlem alarak çalışabilir . Şu durumda fedakarlık yapmasak ne zaman yapacagiz . Bir de gitmem diyen dangalaklar var evde yatarken iyi dimi ? Hele bir gitme kanun hükmünde kararnameye bakar . Kan alırlar kan hey yavrum hey

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Özel sektörde çalıştığınız belli.

Neyse bu konuya valilik kararı dahil yeterince yazdım. Yukarıdaki öğretmen arkadaş kanuna aykırı ben gitmiyorum demesini bekliyorum.

Gerçi buna da gerek yok, madem kanuna aykırı, buyurun savcılığa suç duyurusunda bulunun. Kamu da çalışıyor olup olmamanız farketmez.

Yok mu ya, bu kadar yazan içinde bir avukat arkadaş. Doğrusu ne açıklama yapsın.
    Bu olay adli değil idari yargının kapsamına giriyor, yani ortada savcılık bir durum yok. Kendisine görevlendirme tebliğ edilen kişi önce görevlendirmeyi yapan amirine yani valiliğe sağlam bir dilekçe ile itira edecek, belli bir gün sınırı içinde cevap alamazsa da iadare mahkemesine başvuracak. Valilik itirazı kabul etmese dahi idare mahkemesi bu görevlendirmeyi iptal edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.42

Allah göstermesin işler kötüye giderse bütün kamu çalışanları hastanede profesyonellik gerektirmeyen işlerde önlem alarak çalışabilir . Şu durumda fedakarlık yapmasak ne zaman yapacagiz . Bir de gitmem diyen dangalaklar var evde yatarken iyi dimi ? Hele bir gitme kanun hükmünde kararnameye bakar . Kan alırlar kan hey yavrum hey
    Neden kamu çalışanları görev yapacakmış, özel sektör çalışanları veya diğer halkın ayrıcalığı ne de bu tehlikeli ortamlara girmiyorlar. Memuru iyice köle olarak görmeye başladınız.

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Secim gorevini isterseniz almayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Ben behsi gecen ilde yasamiyorum ama oyle bir sey deseler ben gitmem hocam istedigi cezayi da verebilir acil durum bile olsa mesleki yeterlilige sahip olmayan kimseyi riske atamazlar cunku gorev taniminda bu yok o zaman ogretmen olarak istihdam etmeselermis en basindan gecersiz bir karar soyle dusun senin kamyon kullanma ehliyetin yok ama sana komyonla teslimat yap diyorlar boyle sacma bir durum ha online sinif olusturuyoruz ders anlatin derseler yapilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GBrighter -- 4 Nisan 2020; 21:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Ben de kamu çalışanıyım görevimi yapiyorum. Zorunlu olan herkes işinde zaten. Bu görevlerde belli bir düzeyde olan kamu çalışanları daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.42 -- 4 Nisan 2020; 21:43:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.42

Ben de kamu çalışanıyım görevimi yapiyorum. Zorunlu olan herkes işinde zaten. Bu görevlerde belli bir düzeyde olan kamu çalışanları daha mantıklı olur.
    Ben kamu çalışanı değilim ancak kamu çalışanlarının köleymişçesine sür oraya sür buraya şeklinde çalıştırılmasına karşıyım. Bu tarz tehlike içeren işlerde gönüllülük aranması gerektiğini düşünüyorum.

• spacenet S kullanıcısına yanıt
    Gönüllüler yetmez ise ne olacak işler daha kötüye gittiğinde . Kamu personelinin çoğunluğu belli bir düzeyde eğitime sahip diğer insanlara göre . Yardımcı olarak görev alabilir gerekli önlemleri alarak amma abarttiniz . Mesela asker, polis şu anda ateş olçüyor şehir giriş çıkışlarında .

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.