Şimdi Ara

iman ve inkar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

sen inamadın diye tanrı yok olmuyor. madem muhtaç değilsin soluma Allah'ın yarattığı havayı bakalım ne oluyor.

Allah'ı havayı yaratırken gördün mü ? 15 yaşında çocuğun vereceği cevaplar bunlar.

Asıl çocukca soru soran ve cevap veren siz Ateistlersiniz bir şeye inanmak için illa görmek gerekmez mesela ruhunu, nefsini, cinleri ve melekleri görebiliyormusun ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

esasında inkar özellikle günümüzde imkansız. ama neye inandığının farkında olmayan insan bin dereden su getiirir ve kendini dinsiz olduğna inandırır. mesele hayatına yön veren nedir hangi kıstaslara göre yaşıyorsan senin tanrın odur bu bağlamda dinsizlik diye bir şey yok şirk var onun için herkes tanrısını tanısın gelsin

Saçmalıyorsun. Özellikle günümüzde imkansız dediğin dinsizlik son 30 yılda popüler oldu zaten. Bilim bu kadar gelişmemisken tanrı yok demek delilikti. 15. yüzyılda yaşamıyoruz ki tanrıları karşılaştıralim. Şuan da karşı karşıya olan şeyler akıl ve masallar.

Suan dinsiz olmak için gereken cevapların büyük çoğunluğunu bilim veriyor. Kalanların da büyük çoğunluğu mantık ile cevaplandirilabilir. Cevaplanmamis sorular yok demiyorum fakat onlar da elbet bir gün cevaplandirilacak.

Benim için şuanda bir dine inanabilmek icin kör olmak gerekir. Deistleri anlayabilirim fakat Teist olmak eğer cahillik yoksa sorgulamaktan ve düşünmekten korkmanin sonucudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

quote:

sen inamadın diye tanrı yok olmuyor. madem muhtaç değilsin soluma Allah'ın yarattığı havayı bakalım ne oluyor.

Allah'ı havayı yaratırken gördün mü ? 15 yaşında çocuğun vereceği cevaplar bunlar.

Asıl çocukca soru soran ve cevap veren siz Ateistlersiniz bir şeye inanmak için illa görmek gerekmez mesela ruhunu, nefsini, cinleri ve melekleri görebiliyormusun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

quote:

Atesit olan ve ruha cine vs inanmayan bir insana bunları görebiliyor musun demek mantıklı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• milkomeda kullanıcısına yanıt
    işte ben de bunu diyorum bilim ve yanında mantığı tanrı edinmişsin kalkıp dinsizm diyorsun peh
  • ne olduğunu ne okuduğınu anla öyle konuşalım tasvip etmediğimi söyledim ama yalın gerçekleri görmezden gelerek onu yok edemezsin
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Birisi evrimi bilmiyor diye bilim adamları insanı sonsuza kadar yakıp çeşitli işkenceler yapıyor muymuş ?
  • yaratıcı tektir bu da herşey gibi sıfatlarından anlaşılr onun sen bana rabbini ben sana ilahımı anlatayım dedim daha önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 23 Şubat 2018; 23:53:27 >
  • quote:

ne olduğunu ne okuduğınu anla öyle konuşalım tasvip etmediğimi söyledim ama yalın gerçekleri görmezden gelerek onu yok edemezsin

Sen bile tasvip etmiyorsun ama dediğine göre Allah baya tasvip ediyor. Yalın gerçek dediği bütün sekreterler o....dur.
  • sana göre tanrının tek vasfı yakıp kül etme yani
    Ne alaka ? Din dedin diye yazdım onu
  • hangi yazımda bütün sekreterler dedim ayrıca Allah'ın tasvip etmediğini de yazdım.
    cariyeleri sahibinin malı yapıyor ama tasvip etmiyor hmmm harikasınız
  • ne dediğini bilmiyorsun uykun geldi galiba dedim ki inkar yok şirk var insaneye göre hayatını şekillendiyorsa onu tanrı edinmiştr yazıma arkadaş bilim varken din mi olur kabilinden yazınca senin dinin bilim dedim sen de atladın evrim inanmayanları yakıyor mu diye anladın sen onu
    Bilim adamları yakıyor muymuş dedim. Çünkü bir şeyin din olması için böyle korkutucu şeyler gerekli ki insanlar inansın.
  • köle azad etmenin hürriyetine kavuşturmanın mükafatı ile ilgili bir sürü ayet var. yasakladığnda niye yasakladı diye çemkirir. çirkin olduğunu anlatıp serbest bıraktığında dalga geçersiniz. hasılı cehenneme odun olmakta inad edersiniz böyle deyince bak yine ateşşşşşşş
  • haaaaa sen daha dinin ne olduğunu ne işe yaradığını bilmiyorsun. efem din insanın iki dünyasında da huzuru bulabişlmek adına tanrı tarafından bildirilen hayat nizamıdır yani sen hayatını neye bina ettiysen odur senin dinin o bakımdan yani
    20 yıl sonra azad ettikten sonra...
    Huzuru tecavüz ve köle olmadan bulabilmek ise güzelmiş ama ben yine de almayayım zaten bunları yapmıyorum
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Of of of of, bir ara hulooooog diye bağıracaksın sandım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.