Şimdi Ara

iman ve inkar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en güzel yaptığınız şey zaten sanki kuranda sadece köle ve cariyeler var o huzuru bu kafayla ateşin içinde de bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

en güzel yaptığınız şey zaten sanki kuranda sadece köle ve cariyeler var o huzuru bu kafayla ateşin içinde de bulursun

Bunlara ne desen boş. Her yanlışa kılıf bulmakta üstlerine yok. Sabah kadar tartışmıcam seninle cidden sıkıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 24 Şubat 2018; 1:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Of of of of, bir ara hulooooog diye bağıracaksın sandım.

Amin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

sen inamadın diye tanrı yok olmuyor. madem muhtaç değilsin soluma Allah'ın yarattığı havayı bakalım ne oluyor.

Allah'ı havayı yaratırken gördün mü ? 15 yaşında çocuğun vereceği cevaplar bunlar.

Asıl çocukca soru soran ve cevap veren siz Ateistlersiniz bir şeye inanmak için illa görmek gerekmez mesela ruhunu, nefsini, cinleri ve melekleri görebiliyormusun ?

Bu yazıların neresi komik merak ettim

• Aslinda insanoglu kendi bedenine bakarak bile kudretli bi yaraticinin bir nizam koyucunun oldugunu anlayabilir eger ianmak isterse. Veya dunya ve olusumu, yada gezegenler vs.

Cok basit birsey. Bir organimizi dusunelim. Herhangi birini. Hic farketmez. 2018 yili teknolojisi ile hangi organimizi sifirdan yoktan bu sekliyle uretebiliriz. Bobrek mi, retina mi, kulak mi?

Yada hayvanlari ele alalim. Bir inek keci. Bunlar nasil sut veriyor. Boyle bi sut uretim makinalari neden yapamiyoruz. Yada atar durumda bi kalp neden yapamiyoruz.

Yada bitkileri ele alalim. Gülü laleyi papatyayi. Degisik degisik renklerde. Malumunuz gubre yardimiyla buyuyorlar. Gubrede malum hayvan diskisi. Bir hayvanin diskisindan mis gibi kokan bi gul nasil olusuyor. Nasil oluyorda bu gulun farkli renkleri oluyor. Ayni toprak ve sudan farkli cicekler nasil olusuyor.

Bunlarin hepsi sonsuz kudret sahibi bi yaraticinin oldugunun ispati degilmi?

Eger mutlak kudrek sahibi bi yaraticinin olduguna inaniyorsak, kafanizda ki baska "neden boyle" sorularini cevaplayalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşamak için muhtacsin zaten rızkını,yiyeceğini içeceğini, sağlığını veren o.kendi kendine hic bir sey olmaz.Bakara Suresi, 13. ayet: Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük akıllılar kendileridir; ama bilmezler.

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Peki 2100 de bu dediklerin yapilirsa ne olacak

• bu bölümde din konusu açtığında sadece dalga geçmek için gelenler olur ,o nedenle uğraşmaya değmez
    din konusunda yüzlerce konu açıldı ve hepsinde aynıları yaşandı ,şimdi bu konuda ondan farklı olmayacaktır
    dini bilgiye ulaşmak isteyen için bütün yolar açık ,gerisi onların bileceği iş
  • İyiliğe, doğruluğa, yardım etmeye, hak yememeye, dostluğa, adam satmamaya, kazık atmamaya, temizliğe, dürüstlüğe, öğrenmeye, bilime inanıyorum en başta.

Bunlara inanıyorsanız ne güzel, ister hristiyan ister müslüman ister ateist ister deist ister budist ne olursanız olun kapım açık

• Daha varlığın ne olduğunu bilmemen ve var olduğuna inanman çok trajik.

-Nihilist

• quote:

muhtaç değilsen yaşaman gerekenleri kendin yaratsana. Allah belli zamana kadar ne yaparsan yap seni yaşatma sözü vermiş. onun için yaşıyorsun. muhtaç olduğu gerçeğini dahi itiraf edemezken senden bir şeye inanmanı beklemek abesle iştigal. kaldı ki diyerek başladığın cümle zaten muhtaç değilim ifadesini yalanlıyor.
    muhtaç olmak daha güçlü bir varlığın ispatıdır. yaratıcı derken zaten muhtaçlığı ortadan kaldırıyoruz. muhtaç olan yaratamaz. yaratamayan tanrı olamaz.
    neden tanrıya muhtaç olduğumu düşünüyorum muhtacım çünkü bütün isteklerimi karşılayabilecek tek kudret onda var. tanrı yok dediğinde gündelik hayat için gerekli olanları nereden aldığına bak. tek örnek üzerinden gitmeye çalışacağım. onun için havadan başka birşey bilmiyorsun gibi banallıklara girmezsin umarım. evet havayı yarat bak yarat diyorum yoktan var edeceksin onu ondan ayrıştırdım al sana hava veya oksijen gibi ..... lere girme ondan sonra bi daha düşünelim.

Yasamam icin muhtac oldugum seyleri Tanrinin yarattigina dair hic bir kanit yok.

Bu yazdiklarinla benim herhangi bir tanriya muhtac oldugumu dolayli olarak ifade etmek icin cirpiniyorsun yalnizca. Allah X i yaratmis (varsayim) , ben X e muhtacim; o halde ben Allah'a muhtacim. Paragraflarca yazi yazip su basit cikmazdan kurtulamamaniz cok fena.

Ayrica, insan kendinden daha guclu bir seye dayanmak ister diye basladigin konuya, "Allah'a muhtacsin" seklinde devam ediyorsun. Neden kendimizden daha guclu bir seye muhtac oldugumuzu bir turlu anlatamadigin gibi, kendimizden guclu bir seye muhtac olsak dahi bunun Allah olmak zorunda oldugunu da gosteremiyorsun.

Neden kendi inanclarinizi tartisma konusu haline getirmekte israr ediyorsunuz, zerre tartisamadiginiz halde? Ben boyle inaniyorum kardesim deseniz olay bitecek halbuki.

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Neden kendinden daha guclu bir varliga dayanmak zorunda insan? Tarih buna nasil bir kanit olusturuyor? Ayrica kendimizden daha guclu bir varliga ihtiyacimiz var ise, ki bence yok; bu o varligin varligina neden kanit olsun?

Eğer maddesel evrenin nasıl var olduğuna dair bir tezin varsa buyur anlat. Biz de bilelim nasıl var olduğumuzu.

Benim bir yaratıcı olduğunu düşünmemin sebebi Maddesel Evreni yaratacak ama maddesel olmayacak bir varlık olması zorunluluğu ve haliyle zamandan bağımsız olmalı.

Edit: Muhtaçlık konusuna gelince. Eğer evreni bir tanrı yarattı ise biz insanlar yaratılanları kullanarak hayatta kalmaya çalışırız. Ha evreni bir tanrı yaratmadı ise nasıl oluştu? Maddeyi var eden nedir? Maddeyi var eden ne ise yaratılan her şey ona muhtaçtır.

Bu nasil bir mantik yoksunlugu?

Senin evrenin varligini aciklamak icin olusturdugun hayali kahramanin varligini ispat etmek icin, benim evrenin nasil olustuguna dair bir alternatif mi sunmam gerekiyor?

- Bence evreni Zeus yaratti.
    + Bence Zeus yaratmadi.
    - Peki Zeus yaratmadi ise, evren nasil olustu?
    + Bilmiyorum.
    - O halde Zeus yaratmis olmali.

Bana soruyor bir de, evrenin nasil var olduguna dair tezin var mi diye. Yoksa kendi mitolojisi gercek kabul edilecek cunku : )

Maddesel evren diye bir sey de yok ayrica. Maddesel olmayan evren diye bir sey yok cunku. Spiritual evren ve fiziksel evren dindarlarin kafalarindan uydurdugu birer yaklasimdan ibaret, pozitif bilimde yeri yok.

Evrenin nasil meydana geldigini bilmiyor kimse, sen de bilmiyorsun ben de bilmiyorum. Nasil meydana geldigini bilmedigimiz bir seyin meydana gelmesi icin gerekli gucun ne olacagini da bilmiyoruz. O yuzden "zamandan bagimsiz olmali" gibi kaliplarla bosa tarif cizmenin alemi yok. Once ok atip sonra etrafina hedef ciziyorsunuz.

Muhtac olmak demek, surekli ihtiyac duymak demek. Anne ve babasi olmadan dunyaya gelemez cocuk. Ama anne ve baba olmadan hayatina devam edebilir. Anne ve babaya muhtac degildir bu sebeple. Hava ve suya olan muhtaclik durumu ile, X olmasaydi olmazdin kafasiyla uydurdugunuz muhtacligi bir tutmayin. Insan inanmadigi hayali varliga nasil muhtac olabilir, ne dediginizi bir tekrar okuyun yazdiktan sonra belki sacmaligi daha net goreceksiniz.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    muhtaç değilim diyorsun ama başkasının var ettiği havayı soluyorsun yaratırsın kullanırsın muhtaç değilim dersin bitti bana yönelttiğin sulamalar senin için de geçerli. kaç bin yıllık insanlık hep bir tanrıya inanmış senin inandığını da biliyorum ha Allah demezsin çünkü insan acelecidir ücret peşin istiyor ve sen dünyada karşılığını aldığın en önemli şeye ilahlık yakıştırıyorsun ilginç ki bunu ya bilmiyor ya da itiraf edemiyorsun
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    yani duvar benim tanrım okey tanrı olduğuna bir inanalım şirk konusu sonra
  • Benimde anlamadığım neden ısrarla kültür ve bilim kısmında din denilen mitolojik insan ürünü kavramları barındıran konular açılıyor.Yönetim mitoloji kısmı açsın orada dinler inançlar tartışılsın.Sonuçta Zeus-Odin-Tanrı- Allah hepsi aynı kapıya çıkıyor.İnsanların cahiliye döneminde yarattıkları şeyler.
  • dünya kaç yaşında ya senin yeni yapıldı sandığın şeyler daha önce yapıldı da azgınlaşan insan tanrı tarafından cezaladırıldı ve teknolojileri yerin dibine geçirildi ise falan ....
    farazi olma ihtimali üzüerine değil olanlar üzerine konuşalım.
    bu arada sen de tanrı yerine bilimi koyanlardansın gibi
  • Aedan kullanıcısına yanıt
    kuran bu saydıklarınla beraber daha birçok faydalı hareketi salih amel adı altında toplamış ve kurtuluşu bunları yapmaya bağlamıştır. ama birinci şart iman
  • bilim tanrı olamaz neden çünkü varlığını devam ettirebilmesi için insana muhtaç muhtaç olan tanrı olamaz o bakımdan ben bilimi tanrı edinmem. varlığı benim çalışmama bağlı olacak ve benim tanrım olacak. senin mantığın bile almaz ama ah bir itiraf edebilsen
  • quote:

yani duvar benim tanrım okey tanrı olduğuna bir inanalım şirk konusu sonra

İspatlayacak olan sensin bir tanrı olduğunu. İspat?

• bölüm konusuna bir şey diyemem bir kaç ayrı konuda inançsızlık temelli yorumlara cevap yazdım konunun çokluğundan dolayı tek bir yere bakma adına konu açtım.cahiliye döneminde de senin dediklerini diyorlardı senin anlayışın ataları o bakımdan çok da cehaleti giderememişsin. ayrıca kuran senin gibi düşünenler için iman etmezler dediği için sen de ben de değerli vaktimizi harcamayalım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.