Şimdi Ara

IMATE JASJAM SORUNLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
11.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sakin ol kardeş.bak e-cool arkadaşım ilacını göndermiş.umarım yardımı dokunur sana
  • arkadaslar merhaba jasjam aldım turkce yapmak istiyorum nasıl yapabilirim hangi dosya hangi yontem

tesekkurler

mkaskaya@gmail.com
  • Merhaba arkadaslar,

Benimde bir sorunum var..Daha yeni Vatan Bilgisayar'dan almis oldugum i-Mate JASJAM Pocket PC Phone'un Internet Explorer'inda sorun yasamaktayim, i-Mate'in teknik destegi olarak verilen Dijital adli yer kapanmis, telefonlarina kimse cikmiyor, su anda teknik destek alinabilecek bir yer yok (varsa bu konuda da yardimci olursaniz sevinirim)

Soruna gelince;

Hersey normal Internet Explorer'da fakat Hotmail accountuma girdigim zaman bir emaili okurken email ile birlikte yollanmis bir attachment varsa ekli dosyayi uzerine tikladigimda indirmiyor ve "bir sonraki internete baglandiginizda indirilecektir" diyor, fakat kac kere baglantiyi kesip tekrar baglandiysam da ekli dosyalari indirmiyor hep bir sonraki sefer diyor. Yahoo mailime girdigimdeyse artik neyden kaynaklaniyor bilmiyorum ama reply buttonuna basamiyorum (flash buttonlara mi basamiyorum acaba merak ediyorum) maillerimi explorer ustunden silemiyorum, cevaplayamiyorum, ekli dosyalari alamiyorum.

Bu konuda bilgisi olan biri varsa yardimci olursa cok sevinirim, tesekkurler.

tugceyazici@osilator.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuuce -- 12 Eylül 2007; 15:37:05 >

• ppc de kullanılan int. explorer'da o sorunlar oluşuyor.
    bu jasjam ile ilgili bir sorun değil.
    bunu çözmek,ekli dosyaları açmak istiyorsanız opera 8.60 sürümünü tavsiye ederim.
    full sürüm şeklinde cab dosyası olarak bende olması lazım.
    ya da incredimail mi neydi bi mail programı yardımıyla da ekli dosyalarınızı açabilirsiniz.
    ben her ikisinide kullandım,operayı özellikle ppc'lerde web browser olarak herkese tavsiye ederim.
    soru sormak isteyen arkadaşlar buraya yazsınlar,cevaplamaya çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 23 Eylül 2007; 19:46:17 >
  • Arkadaşlar merhaba ben forumda yeniyim çok kısa ve net bir soru soramak istiyorum, I-MATE JASJAM POCKET PC PHONE modelini beğendim çok hoşuma gitti lakin doğa fotoğrafları çektiğim için,

1-Gps özelliği varmıdır nasıldır yada yüklenebilirmi
    2-Bulunduğumun yerin kooordinatlarını alabilirmiyim (sayısal olarak)
    3-Ve genel kanı olarak bu aleti önerirmisiniz.

Saygılar...
  • 1- GPS özelliği yoktur.
    2-GPS özelliği olmadığı için koordinat tespiti yapabileceğini sanmıyorum.
    3-Öneririm.Bi kere HTC nin ürettiği cihaz,çöpten çıksa bile stabildir.Bunu unutmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: enginaktan

Arkadaşlar merhaba ben forumda yeniyim çok kısa ve net bir soru soramak istiyorum, I-MATE JASJAM POCKET PC PHONE modelini beğendim çok hoşuma gitti lakin doğa fotoğrafları çektiğim için,

1-Gps özelliği varmıdır nasıldır yada yüklenebilirmi
    2-Bulunduğumun yerin kooordinatlarını alabilirmiyim (sayısal olarak)
    3-Ve genel kanı olarak bu aleti önerirmisiniz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 14 Eylül 2007; 15:49:58 >
  • Selamlar ,

Jasjam bilgilerini burda paylaştığımız göre ben ayrı bir konu başlığı ile açtığım ama hiç bir cevap alamadığım sorumu burda yenilemek isityorum.

6 aydır kullandığım jasjam'ımı WM6'ya yükseltmek istiyorum. Ancak hangi aşamada ne yapmam gerektiğini , mevcut donanımıma göre hangi dosyaları yüklemem gerektiği konusunda kademe kademe bilgi alabilirsem bu işlemi yapacam.

Aynı cihaza sahip olan ve WM6 yüklemiş arkadaşlardan detaylı bir anlatım ile yardım bekliyorum.

Ayrıca herhangi bir durumda eski işletim sistemine geri dönme olasılığı varmıdır ?

Teşekkürler
  • arkadaşım çok detaylı anlatacak birşey yok.
    rom dosyası .exe dosyasıdır.
    sadece yönergeleri takip ederek,yüklüyorsun.
    15-20 dakika içinde WM6 kurulmuş oluyor.
    xda.developers'da Hermes WM6 başlığını incelersen,çeşit çeşit WM6 ROM mevcut.
    LSWM'in yayımladığı ROMlardan başlamanı tavsiye ederim.
    Geri orjinal ROMuna geri dönüşün mümkün olmaz (eğer .exe dosyaı şeklinde elinde veya resmi HTC sitesinde varsa dönebilirsin o zaman)
  • cihazımın Device Information'daki Bilgileri :

ROM Version : 1.31.305.2
    Rom Date : 09/08/06
    Radio Version :1.21.31.10
    Protocol version : 32.53.7020.01H
    ExtRom version : 1.31.305.104

BU değerlerin seçeceğim yeni WM6 rom için bi önemi yok mu ?
  • Eğer cihazında Cıdlock yoksa,hiçbir önemi yok,istediğin WM6 ROMu kurarsın.
  • Cidlock olup olmadığını nasıl anlayabilirim eğer varsa da nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler
  • cihaza soft reset attığında,cihaz açılışında operatör logosu varsa ve kullanıdığın hatta aynıysa,muhtemelen cidlock vardır.
    öğrenmenin bir diğer basit yolu,WM6 ROMlardan birini cihaza kurmayı dene.Cidlock varsa,cihaza ROM kurulmayacak,error verecektir.(cihaza bu işlem yüzünden birşey olmaz merak etme.)
  • hayır hiç bir operator logosu yok.

http://www.mrvanx.org/cms/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=13&Itemid=26

burda Hermes 100 ve benzer seriler için WM6 yükleme ile ilgili yöntem anlatılıyor.

Windows Mobile 6 LVSW (16-06-07) için yükleme yapacam herhalde sitede anlatılarlar uygun yöntemdir diye tahmin ediyorum.

cidlock ile simlock ayrı şeyler değil mi ? her ikisinide kontrol etmem gerekir mi ?

cevaplarınız için teşekkürler

• ikisi aynı şey değil.
    cidlock cihazı üreten Üreticinin koyduğu kilittir.(sadece kendi ROM ları yüklensin diye)
    simlock telefon operatörünün koyduğu kilittir.(diğer hatlarda çalışmasın diye)
    sen sadece ROMu kurmaya çalış..
    çok fazla,kılı kırk yararsan,sakınan göze çöp batar misali bi durum olur

ayrıca verdiğin linkteki ROMların hepsini xda.developers dan aşırıp,oraya koymuşlar.
    ordaki Faria Süper cleran ROM u da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 15 Eylül 2007; 19:46:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuuce

Merhaba arkadaslar,

Benimde bir sorunum var..Daha yeni Vatan Bilgisayar'dan almis oldugum i-Mate JASJAM Pocket PC Phone'un Internet Explorer'inda sorun yasamaktayim, i-Mate'in teknik destegi olarak verilen Dijital adli yer kapanmis, telefonlarina kimse cikmiyor, su anda teknik destek alinabilecek bir yer yok (varsa bu konuda da yardimci olursaniz sevinirim)

Soruna gelince;

Hersey normal Internet Explorer'da fakat Hotmail accountuma girdigim zaman bir emaili okurken email ile birlikte yollanmis bir attachment varsa ekli dosyayi uzerine tikladigimda indirmiyor ve "bir sonraki internete baglandiginizda indirilecektir" diyor, fakat kac kere baglantiyi kesip tekrar baglandiysam da ekli dosyalari indirmiyor hep bir sonraki sefer diyor. Yahoo mailime girdigimdeyse artik neyden kaynaklaniyor bilmiyorum ama reply buttonuna basamiyorum (flash buttonlara mi basamiyorum acaba merak ediyorum) maillerimi explorer ustunden silemiyorum, cevaplayamiyorum, ekli dosyalari alamiyorum.

Bu konuda bilgisi olan biri varsa yardimci olursa cok sevinirim, tesekkurler.

tugceyazici@osilator.com

TUGCE IMATE TEKNIK DESTEK KOYUNCU ELEKTRONIK. ASAGIDA ADRES VE TELEFONLARI YAZILI :)

İstanbul Merkez
    Emek Mah. Ordu Cad. No:18
    Sarıgazi/ISTANBUL
    Tel: +90 216 528 88 88 pbx
    Fax:+90 216 313 18 18

• slm daha önce yazmışdım o2 xda trion wm05 almanca yüklü türkçe yapamadım bir türlü cihaz cid loc var
    bi ara cid kırdım fakat tekrar hart reset attım tekrar cid kırmam gerekli şimdi . fakat cihaz türkçe yapamadım çimdi önce ingilizce yapıp sonramı türkçe yapacam ??
    hiç rom yüklemedim ve şu sitede verilenleri ecnebi dilim olmadığı için yapamıyorum
    http://www.mrvanx.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=26&limit=1&limitstart=4
    sakatlık çıkmasın bozarım diye yarım yamalak ecnebice ile olmuyor. beni duyan arkadaşlar yardımlarınızı bekiyorum

• sakın koyuncuda bir şey tamir ettirmeyin bişiden anladıkları yok
    ben eylülün başında cihazımı resmi servis olduğu için onlara götüreyim dedim.
    bu arada cihazım jas jar eylül 2005 te almıştım sirkecideki güllü adlı dükkandan
    paraya kıymıştık ovakit.1700 ytl.1200 dolar ediyordu.her neyse o günden eylül başına kadar kazasız belasız geldik.fakat cihaz bir sabah ekranı kilitlenmeye başladı bende hard reset attım.her zaman yapmıyordu bazen oluyordu.düşündüm ne olabilir pildir diyerek güllüden bir orijinal pilaldık.adam vitrindeki başka bir jas jardan çıkardı verdi .taktık normale döndü 2 gün sonra tekrar aynısı olunca durumun ciddi olduğunu düşündük ve i matenin yetkili servisi koyuncuyu aradık erenbey diye birisine bağladılar durumu anlattık
    ben onlara yeni distirbütör olduklarını ve hiç jas jar tamir edip etmediklerini sordum.erenbeyde bana tamir ettiklerini ve cihazı tamir edebileceklerini söyledi neyse bende ertesi gün cihazı götürdüm cihazın kabulünü yaptılar aradn 3 gün geçti bi arıyım dedim aradım sizin cihaza başlamadık dediler.bende sordum tamir prosedürünüz nedir diye.bana zaman alabileceğini ve bir hafata sonra cevap verebileceğini söyledi.bende ya sabır diyerek bir hafata bekledim.tekrar ardığımda cihazın açılmadığını anakart arızası olduğunu söylediler sorduk peki napcez yenisini alıceniz dedi beyefendi niye diye sorduğumdasizin madır bort arızalı yenisi (madırbort)580 dolar gelmesi 1.5 ay size teslim etmemiz 2 ay dediler allameler ben size cihazı sağlam teslim ettim dediğimde sağlam cihazı bize niye getirdiniz diye bir cevapla karşılasştım kendisine cihazın probleminin sadece ekran 90 derece açtığımda bir süe sonra donduğunu ve ekrana data gelmediğini anlattım ve açılmama probleminin olmadığını anlattım.kendisinin ürünü teslim alırken bakmadığını sadece kalem ,hat ve sd kartı olup olmadığına baktığını söylediğimde bana cıhazımızı gelip alabileceğimi benden ücret almıyacaklarını söylediler.bende kahır bela gidip cihazı aldım.adeta AL GİT UNUT BİZİM BAŞIMIZI BELAYA SOKMA DER GİBİYDİLER.her neyse cihazı aldım güllüye götürdüm güllü 2 saat sonra gel dedi
    gittim cıhazın romunla uğraşmışlar ve cihaz kilitlenmiş dedi açmış sağ olsun bak bir problem yok dedi ama
    şansa bakki cihaz onun yanında ekranı kilitlendi.bana bir iki gün kalsın arıcam ben seni dedi ertesi gün sabah aradı cihazın hazır gelip alabilirsin dedi gittim aldım .190 ytl verdik birde teşekkür ettik.olay yerinden ayrıldık.
    ekranın önünde kapağın altında bir kart var o arızalanmış o parçayı dğiştirmiş.şimdilik bir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor.bu arad iki tane pilim oldu biri yedek duruyor.ha bu arad koyuncudaki koyuna bildiğim bütün duaları ettimkulakları hem kızarmış hmde çınlamıştır.

• geçmiş olsun arkadaşım, umarım tekrar problem yaşamazsın

quote:

Orjinalden alıntı: şekerci

sakın koyuncuda bir şey tamir ettirmeyin bişiden anladıkları yok
    ben eylülün başında cihazımı resmi servis olduğu için onlara götüreyim dedim.
    bu arada cihazım jas jar eylül 2005 te almıştım sirkecideki güllü adlı dükkandan
    paraya kıymıştık ovakit.1700 ytl.1200 dolar ediyordu.her neyse o günden eylül başına kadar kazasız belasız geldik.fakat cihaz bir sabah ekranı kilitlenmeye başladı bende hard reset attım.her zaman yapmıyordu bazen oluyordu.düşündüm ne olabilir pildir diyerek güllüden bir orijinal pilaldık.adam vitrindeki başka bir jas jardan çıkardı verdi .taktık normale döndü 2 gün sonra tekrar aynısı olunca durumun ciddi olduğunu düşündük ve i matenin yetkili servisi koyuncuyu aradık erenbey diye birisine bağladılar durumu anlattık
    ben onlara yeni distirbütör olduklarını ve hiç jas jar tamir edip etmediklerini sordum.erenbeyde bana tamir ettiklerini ve cihazı tamir edebileceklerini söyledi neyse bende ertesi gün cihazı götürdüm cihazın kabulünü yaptılar aradn 3 gün geçti bi arıyım dedim aradım sizin cihaza başlamadık dediler.bende sordum tamir prosedürünüz nedir diye.bana zaman alabileceğini ve bir hafata sonra cevap verebileceğini söyledi.bende ya sabır diyerek bir hafata bekledim.tekrar ardığımda cihazın açılmadığını anakart arızası olduğunu söylediler sorduk peki napcez yenisini alıceniz dedi beyefendi niye diye sorduğumdasizin madır bort arızalı yenisi (madırbort)580 dolar gelmesi 1.5 ay size teslim etmemiz 2 ay dediler allameler ben size cihazı sağlam teslim ettim dediğimde sağlam cihazı bize niye getirdiniz diye bir cevapla karşılasştım kendisine cihazın probleminin sadece ekran 90 derece açtığımda bir süe sonra donduğunu ve ekrana data gelmediğini anlattım ve açılmama probleminin olmadığını anlattım.kendisinin ürünü teslim alırken bakmadığını sadece kalem ,hat ve sd kartı olup olmadığına baktığını söylediğimde bana cıhazımızı gelip alabileceğimi benden ücret almıyacaklarını söylediler.bende kahır bela gidip cihazı aldım.adeta AL GİT UNUT BİZİM BAŞIMIZI BELAYA SOKMA DER GİBİYDİLER.her neyse cihazı aldım güllüye götürdüm güllü 2 saat sonra gel dedi
    gittim cıhazın romunla uğraşmışlar ve cihaz kilitlenmiş dedi açmış sağ olsun bak bir problem yok dedi ama
    şansa bakki cihaz onun yanında ekranı kilitlendi.bana bir iki gün kalsın arıcam ben seni dedi ertesi gün sabah aradı cihazın hazır gelip alabilirsin dedi gittim aldım .190 ytl verdik birde teşekkür ettik.olay yerinden ayrıldık.
    ekranın önünde kapağın altında bir kart var o arızalanmış o parçayı dğiştirmiş.şimdilik bir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor.bu arad iki tane pilim oldu biri yedek duruyor.ha bu arad koyuncudaki koyuna bildiğim bütün duaları ettimkulakları hem kızarmış hmde çınlamıştır.

• cep bilgisayarı kullana bilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: DALGIC28M

Burda Jasjam In Konusunu Actik. Burdan Bilgili Arkadaslardan Bildiklerini Ogrenelim
    Jasjam Icin Soft Reset Hard Reset Nasil Atilir. Rom Yukleme Rom Yedegi Nasil Alinir Ve Cihaz Icin Bilmemiz Gereken Puf Noktalar Neler Dir? Cihazi Kullanirken Sorun Yasayan Arkadaslar Nasil Cozum Buldular. Tecrubelerden Faydalanmak Isteriz. Yardimlariniz Icin Tesekkurler. Bilgilerinizi Paylasiniz Lutfen
  • HECE GECMIS OLSUN ARKADASIM...
    INSALLAH BASIMIZA BOLE BISI GELMEZ GARANTI KAPSAMI BITMEDEN SONRASINDA ZATEN CEPDEN YAPTIRCAZ..
    SENIN CIHAZIN NEREDE YAPILDI??
    KOYUNCULARIN ALTERNAFI NERESIDIR ???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.