Şimdi Ara

İMEİ kaydı sorunu - çok acil, lütfen yardım -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kayıt dışı iPhone 4s almıştım. Pasaport vs. buldum harç yatırdım ama telefonun daha önceden kaydı varmış kayıt yaptıramadım, ben işlerimle ilgilenmekten uğraşamadım pasaportunda tarihi geçti.

Sonra bu geçici kayıt yapanlardan birisine para vermiştim o bana 2 kere kayıt yaptı en son bu sistemde patlatıldı ve telefonuma 6 Haziran’da kapatılacağına dair mesaj geldi ve öyle de oldu. 6 Haziran’dan beri hat yok.

Sonra Kıbrıs’a gittim geçen hafta döndüm vergi dairesine para yatırdım bu sefer e-devlet’ten şifre aldım imei ‘yi kontrol ettim ki ne göreyim: IMEI NUMARASI KAYITLI mesajı var, “Yolcu beraberi kaydedilen cihaz” yazıyor. E-devletten de “Girilen IMEI daha önce başka bir başvuru ile kayıtlı olduğundan tekrar başvuru yapılamaz.” mesajı aldım.

Elimde kapalı bir telefon, belgeler falan kala kaldım. BTK sürekli meşgul ulaşamıyorum. Tavsiyeniz var mıdır?

• btk sitesinde evraklar kontrol aşamasında yazıyor ise mevcut kaydı sildirmeniz gerekiyor bu işlemi yapan forumda bir kaç arkadaş vardı onunla görüşebilirsin.
    Önerebileceğim kişi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: herospower

Merhaba başımda bir sorun var!!

Kayıt dışı iPhone 4s almıştım. Pasaport vs. buldum harç yatırdım ama telefonun daha önceden kaydı varmış kayıt yaptıramadım, ben işlerimle ilgilenmekten uğraşamadım pasaportunda tarihi geçti.

Sonra bu geçici kayıt yapanlardan birisine para vermiştim o bana 2 kere kayıt yaptı en son bu sistemde patlatıldı ve telefonuma 6 Haziran’da kapatılacağına dair mesaj geldi ve öyle de oldu. 6 Haziran’dan beri hat yok.

Sonra Kıbrıs’a gittim geçen hafta döndüm vergi dairesine para yatırdım bu sefer e-devlet’ten şifre aldım imei ‘yi kontrol ettim ki ne göreyim: IMEI NUMARASI KAYITLI mesajı var, “Yolcu beraberi kaydedilen cihaz” yazıyor. E-devletten de “Girilen IMEI daha önce başka bir başvuru ile kayıtlı olduğundan tekrar başvuru yapılamaz.” mesajı aldım.

Elimde kapalı bir telefon, belgeler falan kala kaldım. BTK sürekli meşgul ulaşamıyorum. Tavsiyeniz var mıdır?

Benzeri bir durum benimde basima geldi. Telefoncudan kayitli diye gittim iphone 5 aldim. 3-4 ay sonra kapanacaktir diye mesaj geldi. Adama soyledim halledecegim dedi. Sonra ben arkadastan pasaport buldum, aldigim
    Sahsi aradim sen halletme ben halledecegim. Gittim harci yatirdim arkadas o gun icin musait degildi. 2 gun sonra tam kaydi yaptiracagim gun yeniden kayitli gorundu. Adami aradim silemem dedi. Ortada kaldim, vergi dairesine dilekce yazdim parami da alamadim, neymis pasaport sahibi uzerine yatirilmis para veremeyiz dedi, anca 6 ay sonra kayittan duserse o zaman alabilirsin dedi. Arkadasin 1 aylik sure tam bitiyordu ki yine mesaj geldi, direk arkadasla e devleti hallettik e devlet uzerinden kaydi yaptik. Bu surecte aramadigim yer kalmadi, btk daki kisi ben 2006 dan beri burdayim mevcut kaydin silinebildigini bilmiyorum dedi. Anca belgeler eksikse bu bizim elimize ulasinca kayittan duser dedi. Pasaport kaydi yapan kac kisiyi aradim eskiden siliniyordu artik silinmiyor dedi. Yani sizin anlayacaginiz bir daha boyle bir ise bulasirsam 2 olsun. Ne kufurler ettim aldigim sahsa, gercek kayitli diye satti, normalde kanmam boyle durumlara ama hevesime yenildim.

Benim bildigim kadariyla yapacak hicbirseyiniz yok. Kayittan dustugu vakit paranizi iade alabilirsiniz belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim, buraya mesaj yazarken sonunda BTK'ya ulaşabildim, derdimi anlattım, Edevlet sitesi bana hata mesajı vermesine rağmen güya başvurumu iletmiş ve kontrol edilecekmiş. Eğer olmazsa dediğinizi yapacağım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayshot

btk sitesinde evraklar kontrol aşamasında yazıyor ise mevcut kaydı sildirmeniz gerekiyor bu işlemi yapan forumda bir kaç arkadaş vardı onunla görüşebilirsin.
    Önerebileceğim kişi,

Kayit silme islemi son 2 aydir kimse tarafindan yapilamiyor maalesef..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.