Selam arkadaşlar, İphone getirtmiştim fakat malumunuz imei kaydı 20 bine çıktığı için bende yakın zamanda yurtdışına gitmiş olan kuzenim(15 yaşında) onun üzerine kayıt ettirdik. İmei kaydı yaparken şöyle yaptık kuzenimin yaşı 15 olduğu için babası üzerinden ilerliyormuş sistem babasının edevletine girerek çocuğumun üzerine kayıt et seçeneği ile kuzenimin üzerine kayıt ettirdik. İmei kuzenimin üzerine kayıtlı oldu fakat edevlet üzerinde imei sorgulama yaptığımızda babasının adı çıkıyor. Ama babasının edevletinden üzerimdeki cihazlar dediğimizde sadece kendi iphone u cıkıyor benimki çıkmıyor. Şimdi biz hat sahibini kuzenim mi yapmalıyız yoksa babasını mı yapmalıyız ben anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz? |
İmei kayıt ile ilgili yardım lütfen.
-
-
18 yaş altı yasal olarak hat sahibi olamayacağı için babanın adına olmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı durumda yeğenimin adına kaydettirdim babası üzerine olan hatla kullanabilirsiniz.
-
Hocam teşekkürler.
Siz bu işlemi yaptıktan sonra hiç sorguladınız mı sistemde?
1-İmei numarasını girip sorgula dediğinizde kimin adı çıkıyor?
2-Telefonunuz kimin E-devletinde üzerimdeki cihazlarda gorunuyor?
-
Aynı durum bende de var. 7 yaşındaki yeğenimin üzerine kayıt ettirdim. Hattı devir yaptım. BTK yi arayıp imei ile telefon numarasını verdim. Çocuğumun üzerine kayıtlı telefon dedim. Sonrasında işleme aldılar. 10 saat sonra hat geldi. Sabırlı olun, hersey yoluna girecek. Hattı kuzenin değil, babasının üzerine devir yapacaksınız. İmei sorgulamada tc numarası çıkar zaten, ilk 2 ve son 2 hane.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İmei sorgulamada tc kimlik numarası çıkıyor sadece başka bir şey çıkmıyor
Siz eşlemeyi BTK aracılığıyla mı yaptınız hocam?
-
Eşleme btk üzerinden tc ve numara ile yapılıyor ama çocuğun tc değil babasının
Hocam siz hangi noyu aradınız? 120 numaralı hat hiç çalışmıyor çalmıyor bile.
Netten bu noyu buldum 0312 294 72 00 Sabahtan beri operatore baglanmaya calısıyorum acan eden yok.
-
hattı babanın üzerine taşıdıysanız, edevlet numara sorgulama ekranında üzerine kayıtlı olan hatlar kısmında görünecek.
120 yi arayın (akşam 9 dan sonra tavsiye ederim) sizden imei ve numara bilgilerini istiyorlar.
Orada görevliye çocuğumun üzerine kayıt yaptım diyeceksiniz. ismini sorarlar.
telefonu kapattıktan sonra en geç 50 saat içerisinde telefonunuza sinyal geldiğini göreceksiniz.
Dilerseniz özel mesaj atın numaramı vereyim, arayın, detaylı da anlatırım.
İyi günler.
-
Hocam çok teşekkürler,
BTK ile iletişime geçtik. Babasının üzerine alın dedi bizde öyle yaptık eşleşme kaydını yaptırdık 50 saat içerisinde sisteme yansır dedi 1-2 gün sonra arayıp olup olmadığını test ettircem.
Benzer içerikler
- iphone arama yaparken dıt sesi gelmiyor
- app store"dan uygulama indiremiyorum fatura bilgisi istiyor
- iphone fotoğraflar çok yer kaplıyor
- iphone arayan numara yok bulma
- apple 1 yıllık sınırlı garanti ne demek
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- iphone arama kaydetme
- ios 18.2 ne zaman gelecek
- telefonun dinlendiğini nasıl anlarız
- iphone 13 mü 14 mü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X