Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde duran yedek tuslu telefonlar kullanilamaz hale mi gelecek kullanmak istedigimde ugrasmak zorunda mi kalacağım sabr

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt

Sırf merakımdan Btk iletişim hattı 120'yi aradım.Cihazın sahibi kesinlikle değiştirilemiyor (faturayla değil neyle başvurursan vur)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi CHP'nin AYM'ye açacağı bir davaya bakar. İmei kayıt zorlaması anayasanın 22. maddesine aykırı. Bu işin arkasında kesin Mobisad vardır.

Anayasa madde 22:

"Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.

Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz..."

Yerli çakalların daha fazla kazanmasını ve maliyeci vampirlerin daha çok vergi toplamasını sağlamak için imei kaydı istenemez, telefon kapatılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 19 Ekim 2022; 13:20:57 >
  • turkiyedede hizmet veren yurtdışı bir operatör yokmudurki ona geçelim bilen varsa zaten çok konuşmuyorum en düşük pakete geçerim

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Aynen 7 yıl yasasınıda onlar getirmişti.Dünyada başka ülkede bu sistem var mı bilgi amaçlı öğrenmek istiyorum ,bilen varsa yazsın lütfen.
    Terörist vs imeiden mi buluyolar yoksa mobil hattan mı ? ikide bir imei öne sürüyolar.
    Konusma ,internet, telefon tablet pc bunların yeniden vergilendirilmesi gerekli.
    Bu şekil olmaz.insanları her yerden kıskaca almak boğmak çözüm değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Afrika ülkelerinin bazılarında ve yeni kurulan devletlerde bu tür imei uygulamaları var amaç gelir elde etmek.
    İmeiden suçluyu bulma da palavra.
    Bak çok basit. Türkiyede kimlik fotokopisi +kimlik bile degil+ ile telefon hattı almak 5 dklik iş. Kimlik bilgileri de piyasaya saçılmış. Amaç terörizm olsa önce bunu hedef alırlardı. Cukka cukka.

• kamasutra der ki:

neyse ban yemiyelim şindi

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Evet ancak çoktan ise yaramaz hale gelmiş olabilir. Benim de evde vardı. Ne olmuşsa ban yemiş. Faturası da yok doğal olarak öyle duruyor. Elindeyse henüz kapanmadiysa sim tak 1 2 saat dursun. Şimdiden.

• Acaba yurt dışından alınmış ve telefoncuda IMEI atılmış olan bir telefon aktif olarak kullanıldığı halde IMEI kapatılır mı çünkü klonlanan telefona ulaşamıyoruz?

• Daha bu tip cok vergi icaat etcekler akp gitmezse millet vergilerle bogulcak cunku kasada para kalmasi 5li ceteye. 54milyar dolar yetmiyo...

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Bu olay daha kanunlaşmadı tabii bilgileri olmayacak.Sen klonlanmış telefonun 2.el durumunu soracaksın.Kesinlikle kullanıcı değişemiyor (bilginize, boşa araştırma)

• Bizimde yaya geçidini kapattilar neymiş cok kaza oluyomus. Bre ışık koysana niye kapatiyon. İmei işi de buna benzedi çözüm üretmek yerine yasak koyuyorlar

• demircibu kullanıcısına yanıt

Partiyle alakalı değil. Devletin genlerinde var sömürmek, kendi halkını dahi! Bir Atatürk insan muamelesi çekmiş halkına, ama sonuç ortada...

• Hibozsoy H kullanıcısına yanıt
    Hayır.

Ama zamanla zaten bir şekilde kapanabiliyor .

• ilyAK84 kullanıcısına yanıt

Çok haklısın Atatürk bu ülkeye çok fazla. Olmadı mı olmuyor aşı tutmuyor.

Armut dibine düşüyor yine aslına çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19150A2DA -- 19 Ekim 2022; 14:13:13 >
  • Arkadaşım benim koleksiyonumda tuttuğum telefonların imei kayıt dışı yapma hakkını nereden alıyorsun? Ben o telefona para verdim, vergisini aldın benden. Çözüm bunun neresinde? Birisinin sorunu çözülecek iken benim sorunum ortaya çıkacak. Yurt dışı kaçak telefonu engellemek isteyen devlet gider güneydoğuda sınırda önlem alır. Rüşvetçiler varsa ortadan kaldırır, kimseye lokma koklatmaz. Gümrükte zaten gelen her paketi açıyorsun. Daha ne kaldı. Bizim başımıza ne geliyor ise eğitimsizlikten geliyor. Birbirimizi kazıklamak bir meslek haline gelmiş..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    120 & BTK

Hem kanun resmileşmedigi için her hangi bir cevap veremeyiz dedi hem de bu konular zaten bizimle ilgile degil dedi.

Klonlu cihaz satılır - satılamaz diye bir bilgileri yok , biz bunun için cihazın firmasına yönlendiriyoruz dedi.

Ben faturalı ve clone cihaz satın aldım , her sekilde de satabilirim. 120/BTK bu konu da ben bakmıyorum dedi.

Ya bilginiz yanlış , yada btk size yanlış bilgi veriyor hala benim açımdan bakarsanız.

Bilginize. Saygılar.

Bknz : Albert Einstein ve Edwin Hubble " evrenin genişlemesi "

Araştırmak , bilgi sahibi olmak , yeni şeyler ögrenmek insan bir şey kaybettirmez.

• DeviLJoN D kullanıcısına yanıt
    Süre 7 yıl idi zaten ve kapanıyordu. Ancak şimdi 1 yıl olsun diyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.