Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 euro 18 lira. Almana değil de bana mı cennet olacak. Lafa bak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hahah tüketim toplumunun önünü açın. Parça/yedek niyetine duran 2.el telefonları çöpe atın yenisini alın bidene de bana alın!

• cakal1907 kullanıcısına yanıt
    Para var bu işte ve hiç bir şey üretmeden bunu gelir hanesine yazıyorsunuz.

Belediyelerin reklam geliri gibi düşünün , su gibi para akıyor kasanıza.

Bu tarz paralar harcamakla falan da bitmez , o nedenle taşınmaz mal varlıkları ve banka daki milyoner sayısı artıyor.

• Bir de şu habere başlık yazan elemanın kafasını merak ediyorum "imei klonlamasini sona erdirecek düzenleme" peh başlığa güya teknolojiden anlayan adama editor olmuş.
    AK EDİTOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19150A2DA -- 19 Ekim 2022; 12:16:19 >
  • Üzme bizi :))

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

p20 pro ve p9 lite 2017 1 senedir atıl duruyor, şu an o dediğin yapılamıyor.Telefon benim adıma faturası vs elimde var ama cihaz 1 kere açıldı mı sadece telefon sahibinin izin verdiği kişi kullanabiliyor.E devlet üzerinden de değişime izin veriliyor... Kaldı ki dediğin gibi olsa bile tek hatta açık telefonu 2.elde kime satacaksın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Kanunun şekillenmesi , yasalaşması sonra da resmi gazete de yayınlanması gerekli.

Şuanda sim kart takılabiliyorsa ocak 2023 ve aralık 2023 aralığında sim kart takmak gerekecek :((

Burada problem faturasız atıl duran sağlam cihazlar ve sim kart takılamayan , yedek parça bekleyen yedek cihazlara olan olacak.

İmei kapanma sıralaması da nasıl olur bilinmez :((

• tüm mesajları okuyamadım, ama bilgi amaçlı soruyorum:

bir telefon satıcısının(1. el, sıfır) raflarında duran ürünler 1 yıl boyunca satılmazsa, o telefonlar otomatik olarak deaktif mi oluyor?

ben mi yanlış anladım?

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Benim bilgim , tecrübem farklı. Tek hat uzun süre kullanan birisi ( sen olmaz diyorsun ) fatura ile normalden %25 ucuza alacak.

Konuyu arastıracağım , PM atarım.

Tek hatta açık telefonu ben şahsen %50 indirimli bile almam.

• srkn kullanıcısına yanıt
    Evet 2.el için geçerli söylediklerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 19 Ekim 2022; 12:34:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hayir sıfır ve resmi telefonlarda sorun yok. Ama diyelim sıfır telefona hat taktın o andan itibaren havuza girer. Hattı çıkardın telefon 1 sene orada kaldı. O telefon kapanır. O şekilde yani.

1 yıl şebekeden sinyal almayan cihazın imei sistemden silinecek.

İlk olarak kullanılmış cihaz imei tekrar dan 1 yıl sinyal almamışsa diye olur.

MOBESAD ' ın teklifine bakmak gerek. Kanun yok şuanda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 19 Ekim 2022; 12:31:18 >

• Sanırım biz ve bizi yönetenler bu gibi uygulamalara vatandaş neden yöneliyor araştırması ve çözüm bulmadan bir yere varmayacağız gibi.
    Bu kadar vergiyi düşünüyorsak eğer toplanan paraların nasıl boşa akıyor önce onların tespiti yapılması gerek.
    Vatandaş her zaman cebini düşünür.Garantili bir telefon 10.000 tl iken aynı marka model yurtdısı cihaz 5000 lira.Hadi 5000 lira vergi ve garanti ithalatçının karı vs.Bir çok yazı okudum garantili cihazların sudan sebeplerle garanti dışı bırakıldığı.O zaman bunlarada eğilin bunlarında altlarını doldurun ve vatandaş diyor ki garantil cihaz daha almayacağım hiç bir anlamı yok.
    Bizimkilerin yaptığı kısa yoldan manevra.
    Poşet yasasında olduğu gibi bu tütün ve imei yasasıda hükümete büyük külfet doğurur.
    Yasayı çıkarırken ülke şart ve kosullarınıda düşünmezsen halkta seni düşünmez.
    Hükümet ivedi garantisiz vergili (sadece kayıt vergi vs) cihaz alımını serbest bırakmalı.Yada aldığı vergilerden feragat etmeli çünkü telefon internet artık temel ihtiyaç.Bunlarada düzenleme gelmeli.

Telefon fiyatları şuanda cok yüksek. İmei atılan ve atılamayanlar da var. Cift imei atılamayanlar da var.

2019 fiyatına ve faturalı ise ben bir çok özel modeli alırdım. Keşke olsa bile diyebilirim.

LG G7 , Mİ6 , S7 EDGE vb.

• O Zaman hapse girmeden önce üzerimizde olan telefonu emanete verdiğimizde cıkışta kapandıysa bunun icin ne yapacaklar ? kusura bakmayın mevzuatı bilmediğim icin soruyorum.

Adam diyelimki pahalı bir cihaz aldı ve 1 2 sene kullanıp cihaz değiştirmek istedi.Elinde faturada var fakat sararken başkasının hattı bunda çalışmayacak.Şuan cep telefonları orta üstü sekmentler bile 8 9 liralardan başlıyor ki amiral gemi cihazları söylemeye bile gerek yok.
    Bu nasıl çözülecek ,eskiden cihaz değişen insanlar ikinci el olarak ilana koyup satıp farkını verip yeni modele geçiş yapabiliyordu ,klona düşmüş cihazın böyle bir şansı malesef yok.

• bioleon555 kullanıcısına yanıt
    Fatura varsa açtırırsın o sıkıntı olmaz.

• bioleon555 kullanıcısına yanıt
    Faturan yoksa çöpe atarsın. Faturan varsa kimin adına ise sadece onun adına hat ile kullanılır.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.