Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seçim arifesinde çok mantıklı bir karar 👏👏👏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Böyle karaktersizleri cimere şikayet ediyorum ama dönüş olmuyor devlet de bu işin içinde

• Haberi okuduysan ve en önemlisi anladıysan bu soruyu sormazdın. Diyoer ki kendine ait hatla hiç bir işleme gerek duymadan aktif olacak diyor.

• Yok ya...... Herkes yurtdışından mal getirsin, ülkesine hiçbir faydası olmasın ama devlet "sosyal devlet" olarak heryerde vatandaşa bedava izmet versin.... Neyin kafası bu ya.... Tabiki İMEİ kayıt parası ödeyecek 15 20 bine telefon alan adam...... Asıl devleti bugünlere getiren zihniyet bu zihniyet işte.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Ne diyon degisik! Cihaz neden 15-20 Bin TL? davarlik yapacagina once buna sebep ara.. Sonra kayit ucreti vs diye anlatirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApsinteX -- 25 Ekim 2022; 11:21:54 >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Bir telefondan bir adet kendinize bir de devlete almıyorsunuz orada bundan sebep telefonun fiyatı uygun oluyor.

Bizimkilerin ana gelir kaynağı vergi olduğu için telefona da karışır tuvalet kağıdına da :)

• Tamamen yasal olarak aldigim kullandigim daha sonra yeni telefon aldigimde cekmeyece koydum yenisine birsey olursa bir sure kullanirim diye beklettigim telefonum devlet eliyle kapatilacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Neyi aktif olacak. Ben telefon aldım eve attım. Arkadaşıma verecem ya da satacam. Ne oldu şimdi telefon çöp oldu. Fatura kimin adına benim adıma o zaman sim kart da benim adıma olacak. O telefonla sadece 1 tek hat kullanılacak. Ne için.
    Köprüye ikinci skici isteyenler için.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Devlet vs devletçik

• sülük gibi yapıştılar Türk halkına, bu nasıl acizlik koca devlet vatandaşın kıytırık bir cihazıyla uğraşıyor

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsam düzeltin ama

Eski telefonun IMEI kopyaladigin da yeni telefon da aktif kullanıldığı için o IMEI numarası kapanmaz.

• yakicikli Y kullanıcısına yanıt
    Tabi ki kapanmaz burada amaç klon imei leri yok etmek değil elinin altındaki telefonları ikinci el olarak tabir edilen yenilenmiş telefon tüccarlarına samanı sağlamak.
    Yoksa senin elinde imei listesi varsa bunu boşa düşmeden çevirirsin zaten bu işi profesyonel yapan hırsızlar bunu da biliyor.

• yeden telefonda tutturmayacaklar evde

• Ne olur ne olmaz belki elindeki telefon bozulur diye evinde yedek telefon tutanlar yılda bir hat takıp kullanmak mı zorunda şimdi? Neden insanları uğraştırıyorsunuz ki bu kadar anlamış değilim…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Kanun doğru , açıklama da güzel.
    Ancak fatura ismi farklı ve ben Samsung S4 ' ü ikinci el satın aldım. Sorunsuz bir cok kez farklı isim ve sim karta dilekçe ile kullanıma actırdık.

Kanunların bazen uygulama da eksik ve boşlukları olabiliyor.

• benim yurt içi cihazım çift simli ve ikinci sim slotu e-sim olarak geçiyor ben şimdi bunu 1 sene kullanmazsam pasif mi olacak?

• Bu işlerin baş mimarı MOBİSAD başkanı mustafa kemal Turnacı.7 yıl işinide o baskılamasıyla getirmişti.
    Bu kişiyede baskıyı içerde telefon cıkaran firmalar sanırsam baskı yapıyor.
    Bunları getiriyosan neden ben yurtdısından vergimi verip telefon alamıyorum ,bu konuyada bir el atın..
    Madem kayıtlı olacak bırak bana istediğimi alayım gümrüktede vergimi vereyim cihazda kayıda girsin.Yok olmaz illa türkiyeden ve garantili alacaksın .Pek bir işe yaramayan garanti içinde %40 daha fazla ücret ödeyeceğim.
    Bu konuyu toplu şekilde bir yerlere yazmak lazım..

• Faturan varsa tekrar açtırırsın..Ama ikinci el satmak zorlaşacak artık.Fatura yoksa köşede duruyorsa imei kaoanacak peki bunu kim nasıl açacak ?Bunlar belli değil.

• ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Sen "komisyon" veriyor musun. Ankarada kileri doyur öyle gel.

• ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Burada asıl soru birileri hırsızlık yapıp imei klonluyor diye ceremesini neden ben çekiyorum. Neden elimde fatura ile uğraşıp duruyorum.
    Devlet işini yapmıyor hırsızlara göz yumuyor aç şimdi letgo sahibinden dolap gibi uygulamaları kasa kasa kaçak telefon aleni olarak satılıyor

Daha bir şeyden haberim yokken kaçak telefon imei çakılmış telefonu gitti gidiyor üzerinden almıştım. Bilerek değil. Sonra fark ettim savcılığa gittim şikayette bulundum. Şu şirket kaçak vergisiz telefon satıyor diye ifademi aldılar 3 5 ay sonra soruşturma gereksiz gibi bir şeyle eve mektup yolladılar

Kim kimi beceriyor bilmiyorum ama en sonunda skiken hep halk oluyor. Yeter artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19150A2DA -- 19 Ekim 2022; 11:37:14 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.