Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Ekim 2022; 11:44:4 >
  • Çift imei sahibi cihazları ( bir çift çorap/ eldiven gibi düşünün ) sistem biliyorsa 1 imei aktif ise digerini de kapatmamalı.

Kanun torba yasaya eklenmiş , sonuçlanmasını bekleyeceksiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    1 numaralı gündemi bu değil. Ama gençler yada kafası çalışanlar nasıl bir düzenle idare edildiği izi görmesi açısından önemli. Burada herkes hukukçu değil yasaları bilmez mevzuatı bilmez. Ama teknolojiyi bilir burada böyle bir iş guzarlik yapan vekiller her alanda bunu yapıyor işte

• ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak açılmayan ama başka nedenlerle sağlam cihazlarda olabiliyor. Parca amaçlı saklıyor kullanıcı yada pil yok ama cihaz sağlam. Sim kart slotu bozuk ama cihaz yine sağlam vb.

Piyasada insandan fazla aktif telefon var , bir o kadar kenarda duran her hangi bir sebeple atıl duran telefon da var.

Ben de 30 kadar var , faturasız sıfır ve ikinci el de var çokca. Süre ve şebekeden sinyal alacak mevzusu herkese uymuyor :((

• Sanki bizim dediğimizin bir önemi var. Halk söz sahibi falan değil. Demokrasi şuan sadece bir yanılsama. Hayatında hiç toplu taşıma kullanmamış, meclis dışında yemek yediği zamanlarda gittiği restoranda ki tüm vatandaşları çıkarttıran, hayatında halkla sadece seçimden 2-3 ay önce yalandan dert dinlemeye gelen aşağılık insanlar ne derse o oluyor. Hala Osmanlı kuralları işliyor bi yönetici zümre var birde bizim gibi kullar var. Yönetici zümre ne derse o olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizdeki telefonların imeilerini kaydedip imei çakılan telefona çakın. Bunun için bir sürü telefon var bir dosya ile değişiyor.

Bu ne olacak hakikaten .rafta duran telefon da var 1 sene içinde satilmayabilir

• wolwes kullanıcısına yanıt
    Peki ne yapıyorsun bak sesin çıktı mı hiç ben her gün ama hergun cimere şikayet lerde bulunuyorum. Cumhurbaşkanı dahil dava ettiğim insanlar var. TBMM Dilekçe komisyonuna yazıyorum o kadar çok yazdım ki artık cevap bile gelmiyor. Herkes böyle yapsın bakalım ne oluyor.
    Adamlar tecavüz ediyor millet sessiz. Düşünüyorlar ki halk zevk alıyor. Sen yapma ulan demezsen adamlar skmeye devam edecek. Lafım sana değil genele.

• keremers K kullanıcısına yanıt
    Evet.

Faturan yoksa kötü.

• Akepe işi gücü vatandaşa zorluk çıkartmak, bunlar gitmedikçe Türkiye’ye Türklere huzur yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yakicikli Y kullanıcısına yanıt
    Şebeke sinyali alan imei kapanmayacak.

3310 imei farz edelim xiaomi 11 ' e atıldı, bu kapanmayacak.

Ancak imei bir sekilde zamanla klona ve kara listeye düşüyor maalesef :((

• Anayasaya aykırı bir durum değil mi bu? Satın almış olduğun, vergisini verdiğin ürünün kullanımından mahrum ediyor seni? Bu yasa çıkarsa 1 yıl denir 3-4 ay sonra 3 aya çekilir, faturalı telefon alınması için bir devlete bir de kendimize almamak için uğraştığımız mardinliler de ellerinde yüklü telefonla kalıp dükkanı kapatır. Piyasadaki yüzbinlerce aktif klonlu telefonda vatandaşın elinde patlar. Evet vergileri seçim arifesinde 3'te 1e çekmek yerine haberleşme özgürlüğünü kısıtlayıcı yasa çıkarmak çok mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 19 Ekim 2022; 11:58:10 >
  • Dünyanın uğraştığı işlere bak bir de bizim uğraştıklarımıza ;-)

Yazdım yine yazıyorum birileri imei klonluyir diye ben neden parasını verdiğim telefonu 1 sene ya da 7 sene sonra kullanamıyorum. Neye hizmet bu. Sana ne ulan sana ne deme hakkımız yok mu.
    Devlet hırsızlara kol kanat geriyor ortalıkta açıkça kaçak telefon satılıyor ancak onlar kaçak satıp cebini doldururken ben elimde fatura ile aman telefonum kapanmasın diye devletin kapısına koşacağım. Skerim öyle işi.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Almanya ' da olan ve ülkemizdeki ( oraya gidenlerin videoları var ) insanların coğuna saçma gelen şeylerde var.

Hatta buraya gelen , yerleşen sonra da türkce video çeken almanları seyrediyorum misal , çok saçma kuralları var almanya' nın da :))

Almanlar için ülkemiz ( trafik ve sokaklardaki temizlik hariç ) cennet.

AB ve ABD ' nin evrak , kurum ve bankacılık işi tamamen bize uzak.

Siyasete girmeyeyim daha da uzar saçmalıklar çünkü.

Orada en büyük etmen cihazın.orjinal modeli.
    Sizin örnek ten devam edelim 3310 IMEI numarası kalkip ta kamera ve 4.5G Li cihaza klonlanolırsa olacağı o.
    Hem kara listeye düşer hemde arada bağlantı koparır

• MOBESED diyor ki!

Vatandaşın atıl duran telefon imei kötü amaclarla kullanılıyor, çalınıyor. Biz bu imei ile dolandırıcılık ve terör suçuna bulaşmasın diye bunu yapıyoruz :))

DH haber konusundan 5 saat önce de bunu sosyal medya da yazdım. IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak!

• yakicikli Y kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum varsa da şuanda yok.

Vınn imei çakılıyor zaman zaman , ben de çok imei var ama kapanma sebepleri başka,

Dediğiniz sistem varsa da aktif kullanılmıyor , bu durum kesin bir bilgi değil.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Ciddi misiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Işte adam yalan söylüyor böyle de utanmaz insan bunlar. Eski telefonun imeisi çalınıp neden terör işinde kullanılsın. Terörist adam 3 kuruşa telefon alamıyor mu. Hat kimin adına ise terörist de odur. Kaldı ki yeni telefonların da imeisi calinabilir.

Para için şerefini namusu karakterini haysiyetsiz e satıp yalan söyleyen insanlardan tiksiniyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.