|
IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (2. sayfa)
-
-
Eliniz de imei varsa bunu farklı bir telefona atarak aktif edersiniz bir süre ve sonra yine baska cihaza atarsınız. Zor ama en kısa yöntem bu. Eski MTK islemcili kolay imei atılan cihaz saklayıp elinizdeki İMEİ buna atılacak sim kart takılıp 1 yıl uzartırsınız farklı bir cihaza aktarana kadar. İMEİ klona düşen faturalı TR cihazlara olan olacak :((
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
değişen bir şey olmaz arızalı tlf ların imei çakılır yola devam.
-
İmei klonlama işi bitmez çünkü hiçbir marka modele bağlı olmayan imei numarası da girsen 4 ay iletişimini uzatabilirsin. Ayrıca aktif klonlanmıış imeili cihazlar kullanmaya devam ediyor herhangi bir sorun yok. Sadece piyasada bol bol gezen eski telefonlara ait imeileri gümletmek istiyorlar gerçekten çok kötü utanç verici bir durum. Sırf meraktan çekmecemde bulundurmak istediğim bazı Nokia sony marka eski cihazlar vardı demekki kullanmadan yalan olacak.
-
MOBİSAD ' a ulaşabilirsiniz. Sebep de şöyle " Masum vatandaşın telefonu çekmece de duruyor ve bunun imei' si kopyalanarak baska cihaza aktarılınca masum vatandaş terör olayları ile ilgili bir işe bulaştırılabilirmiş yada sanal dolandırıcılık , bunu önlemek amaçlı ve masum vatandaşa faydalı bir iş olacakmış.
Bloomberg tv ' ulye konuşan Mobisad - Mehmet bey ' i sosyal medya ve sizin kanalınızla ulaşıp uyarmak gerek ( eskiden 7 yıl dı , şimdi 1 yıl olsun diyen bu kurum )
100 yıllık devlet olacaksın 1 sene sonra,
köklerin 1000lerce yıla dayanıyor nereden baksan
21.yyda bir şekilde varlığını sürdürüyorsun. Ama vatandaşın cebindeki telefona göz dikecek kadar da *****
Sonra Almanya kıskanıyor. Yersen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende var böyle bir telefon not defterine esd ile girince anında değişiyor yaptiracaklari bu. Yazıklar olsun haram zıkkım olsun.gecen gün ismini cismini bilmediğim bir bakan Türkiye fakir bu yüzde her sene telefon almayın dedi. Ulan fakirlikten eski telefonları kullanmaya bile izin yok
Pes vallahi billahi pes
Anlamadığım evimde yasal yollarla alınmış telefonlarım mevcut, Samsung Note1, S3 ve S5. Bunların hepsinin vergisini ödedim. Geçen sene m20 cihazım bozuldu ve S5 i kullandım uzun süre.Şimdi m30 aldım onu kullanıyorum, Yani telefonlarım eskide olsa çekmecede duruyor ve lazım olduğunda iş görüyor. Ben niye mağdur olmak zorundayım, anlamıyorum.
-
Yanlışınız var ,
Bu iş hem tr faturalı cihazları etkiler hem de imei atılmış cihazlar zaman zaman yine de kara listeye girebiliyor.
İmei yenilemek her cihaz icinde hem zorlaşıyor hem de + masraf olacak,
Çözümler elbette olacak ama bu yasa piyasayı %80 etkiler.
Mağdur olan tr , faturalı ve bir şekilde atıl durumda ( tamir masrafı ve parca bulunamama vb. ) olan cihaz sahipleri , koleksiyonerleri ve ikinci el cihaz satanları etkiler. Süre 7 olunca pek önemli degildi ama bir an da 1 yıl olması çok büyük problem olacak.
Acaba neden
Simdi yazsam 7 sülalemi skler o yüzden cevabı yazmıyorum.
Haberi tekrar okumakta fayda var,
Ayrıca bugün ki bloomberg tv sohbetine de bakarsınız.
Hiç bir halta yaramaz. Bu işi bir kişi profesyonel yapıyorsa herhalde elinde liste halinde imei vardır. Bunu uyduruk bir telefon ile pek ala yıllık girip sifirlayabikir neticede profesyonel bir iş.
Burada amaç senin benim evimdeki eski telefonları atıl hale getirip yeni telefonlara yönlendirmek. Yukarıda bir yazmis bu işin altındaki mafyayi. Şimdi fazlasını yazarsak kan alırlar. Gerek yok. Her şey komisyon üzerine
Ben de çok imei var :))
Amaç her ne olursa olsun , piyasadaki fazlalık imei havuzunu yoketmek istiyorlar.
Senin dedigin gibi değil yani , amaç rakamları silmek piyasadan. :)) Ancak yöntem yanlış tabi ve mağduriyet oluşacak.
Elimde imei atılan cihaz varsa zaten web deki inceleme videosu ve Tr dakk magazalardan bile imei bulur atarım yoksa :))
Vatandaş 1 yıl süre kanunu getirilirse mağdur olur , 3 yıl daha az olur ama 7 den 5 yıla düşerse kısa vade de kimse mağdur olmaz. ( telefoncu ve koleksiyoner hariç ve çok çok az bir meraklı son kullanıcı )
İnsanlarin elinde ne var ne yok kapicaklar,10 yil önceki nokia cihazi buldum kullanayim dedim kayitli cihazi kapatmişlar sebep ne istedigim vakit kullanir kullanmam kapatmak kimin haddine.??? Ne sacma sapan işler peşindeler
-
Ulan o kadar zoruma gidiyor ki anlatamam. Emegimle aldığım telefonuma önce 7 yıl sonra 1 yıl zorunluluğu geliyor ulan beşoglubeş sen kimsin sen nesin senin ne haddine.
Ama yok ama neyse devamını yine yazamıyorum kahretsin.
Benzer durum olacak zaten. Ancak gereksiz kısa bir süre.
1 yıl cihazdan sinyal alınamazsa o İMEİ silinecek sistemden ( söylenen bu ) ama sen fatura ile gidersen yada ( belki ) kimlik ile tek hat açılacak. ( Yeni kanunda olan ve apple iphone sistemi gibi vb )
Sorun ve mağduriyet bu 1 yıldan kaynaklı olacak gibi :((
Sim kart takamadığın , yedek parca bekleyen , ekranı kırık yada pil ve açılmama sorunu olan cihazı nasıl aktif edeceksin :((
Vatandaşın yararına bir tane iş yaptılar mı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X