< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (3. sayfa)
-
-
Ne yani 50 liradan tayyip'in emri ile 2732 liraya çıkarttıkları imei kayıt ücretini kaldırsınlar mı? Sence vatandaşın yararına bir hamlede bulunurlar mı? Ben 20 sene boyunca 1 kez olsun görmedim.
-
-
o değilde imei telefonun marka model bilgilerini içermiyor mu??
diyelimki eski iphone 3GS in imeisini samsung s22 ye çaktılar, sim kart taktılar imei no operatör ağına girdiğinde operatör diyecekki bu cihaza LTE/5G/4G desteği yok ama çatır çatır bağlanıyor veya banka , edevlet programlarıda aynı şekilde uygulama telefonun asıl modeline bakar imei ile uyuşmuyorsa raporlar. İmei kapatılır.
çekmecede yedek eski telefonunu tutan uğraşmamış olur.
-
Geçici bir süre değil kalıcı olarak tek hatta açılıyor.Dediğim gibi telefonu 2.elde kesinlikle satamıyorsun.Yani telefonunun imeisi klonlanmış adam da cezalandırılıyor.Ne saçma bi olay değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Durmak yok soymaya devam
-
Ben yanlıs yazdım yada siz yanlış okudunuz.
Elinizde fatura varsa tek hat ( simkart veya telefon numara diyelim ) ' a ömür boyu açtırabilirsiniz bu konu da hem fikiriz :)
Ayrıca fatura varsa yine alıcı kendi hattına yine sizin işlemi tekrar yapacak. Uzun süre ve tek hat kullanan benim gibi birine sorun olmaz ama yine de kanunı teklif edenler hatalı.
Ben bu işlerle biraz yakın ilgileniyorum bu sorunu da bizzat yaşadım 9 yıl kadar önce. Samsung TR S4 , malum imei de atılamıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşin en saçma yanı çift hatlarda 2. İMEİ hep pasif şimdi işin gücün yok 2. hat girişine sim tak. Hele hele ikisi de e-sim'liyse hep saçma bu kanun.
-
Aynen prosedür o şekilde işliyor...E devlet üzerinden (yine tek bir hat için) klonlanmış telefonunuzun kullanıcısını da değiştirebiliyorsunuz.
Bu akıllardaki en bonus soru olmuş.
Öyle olsa ( sistem varsa da ) 3310 imei atılan cihazlar patlardı çoktan.
Ancak şöyle bir durum var , mesela bazı telefonlar volte ve wowifi destekliyor ama aktif olmuyorsa hattını yenk seri samsung veya apple a takıp gerekli sms ve izinleri verince daha sonra da TEKRAR kendi cihazına sim kartı takınca her şey aktif oluyor. Bu durum operatörün popüler olmayan marka ve modelleri desteklememesi nedeniyle deniliyor.
Simdi var mı bilmiyorum ama iki simli cihazlarda bazen birinci sim 4g ikinci sim 3g oluyor yada 3g / 2g oluyordu.
Sony E4G almıştım ve kampanya ile 4G simkart cıkartırken biraz sorun çıkmıştı misal.
Anladım , doğrudur. Eskiden samsung servise belge veriyordum. Fatura ve dilekçe :) sonra telefonla ara , email at falan dediler.
E-devlet kullanmadım , çift hat aktif imei - custom rom yüklenen eski cihazları almaya çalışıyorum.
Net bilgim yok ama eğer imei den ( kkartı no girince banka ismi çıkması gibi sanal alış veriste ) o cihazın çift imei' li bir cihaz oldugu belirlenebiliyorsa inşallah bu dediginiz olmayacak/olmaz.
Kanun teklifi torba yasaya konulmuş ama geçmesi ve yürürlüğe girmesi ne zaman olur bilinmiyor.
Herkes muhalefet partisine bunu sosyal medyadan anlatacak artık. Ben 5.5 saat önce paylaştım mesela,
Çekmecelerde duran yedek, hatıra, nostalji telefonlara ne olacak yahu? Bu ne saçma düzenleme. Benim hatıra olarak sakladığım bir Razr V3 var Motorola. Buna Sim kart taksam kullanamayacak mıyım? Bazen kullanıyorum ana telefonu servise verince falan. Ya da kafama esince. Kimi ilgilendirir benim evimdeki ürünün iletişim için baz istasyonu ile kullandığı eşsiz kimlik bilgisi?
Devleti falan kutsallaştırdık bu topraklarda. Her vergisine, emrine, buyruğuna eyvallah dedik. Ama nihayetinde devlet insan ve toplum için bir düzen aracı değil midir? Bizim işimizi zorlaştırıp, hayatımızı bunaltıcı hale getirmek de nereden çıktı?
-
Yurt içi olduğu halde klonlanmış bir cihazı istediğin bir kişiye kullandırabilirsin ama cihazın mülkiyetini ona geçiremezsin (onu da belirteyim).Yani cihaz kimin üzerineyse ömür boyu o şahsın üzerinde kalıyor
O yüzden 2.eli yok zaten
Daha önce 2 kere başıma geldi, ben de oradan biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 19 Ekim 2022; 0:33:50 >
Yedek de duran s7telefonumu samsung çöp eedemedi
Çok sevgili hükümetimiz çöp etti helal olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Orj fatura varsa sorun yaşamazsınız.
Cihazı satıyorsunuz ( fatura ismi önemsiz ) ve alan kişi arayıp kendi sim kart numarasını veriyor ve o kullanıyor.
Ben de çok telefon ve sim kart var , ne zaman hattı çıkardığımı bile hatırlamıyorum. Cihaz uygun fiyatlı ise , faturalı ise normal son kullanıcı için hiç bir sorun olmaz.
Burada ki sorun yine imei atılamayan bir cihaz ( örn:s4 ) ise. Klonlanan cihaz eğer imei atılan bir modelse ( note 5 pro - note 6 pro vb ) yine cift sim imej at kullan ama orj fatura yedekte dursun.
Kanun sana dokunursa eski imei ' ye dönersin ve fatura ile kendi sim kartına yasal tanıtırsın.
Marka , model , fiyat , fatura ve alıcı önemli sırayla :))
Arkadaşlar yedek duran ve açılan bir cihazı olanlar sorun yaşamaz.
Ancak parça amaçlı ve sim kart takılamayan , açılmayan , anakartı sağlam ama başka parcası eksik olanlar yasa cıkarsa magdur olacak.
Kanun şekillenecek , farklı bir madde eklenebilir veya hiç yasalaşmayabilir yada ertelenebilir .
Sim kart takmaz ve şebekeden sinyal almaz ise imei sistem silinecek.
1 yıl bir süre çekmece de kalır ve sistem bunu yakalarsa sırayla silecek imeileri yavaş yavaş.
İmei atarak tabii ki kullanabilirsiniz de, telefonu da sattıktan sonra kullanıcısını değiştirmeyeceğinize söz vererek 2.elde satabilirsiniz.Siz onu bir araştırın.Mülkiyet hakkı başkasına devredilemiyor!
Bu şekilde p20 pro telefon elimde kaldı, 2. telefon olarak kullanıyorum.Bir yolu varsa (imei atmak dışında) ben de telefonu elden çıkarayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 19 Ekim 2022; 1:7:43 >
Memleketin tek derdi buydu sanırım. Yüce meclis bu işlerle uğraşıyor. Pahalılık, işsizlik, enflasyon, etrafımızdaki savaş ve kaos, şu kışı sorunsuz atlatmak meclisin temel gündemi olmalı. Hala ikinci el telefon satıcıları gibi lobi gruplarının gündemlerine hizmet ediyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X