|
IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (4. sayfa)
-
-
Yeni e-ticaret yasası:
● E-ticaret şirketleri kargo hizmetlerini kendileri veremeyecek.
● Cüzdan uygulamaları sona erecek.
● Devlete, cirolarına oranla ortalama %12 lisans bedeli ödenecek.
● Belirli bir tutarın üzerinde reklam bütçesi kullanılamayacak.
Al birde burdan yak ...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şaka gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu demek oluyor ki telefon fiyatları seneye 3 haneli olacak.
-
IMEI'sini kşxayomni telefona çakabilirsin veya çakanlar için satışa çıkarabilirsin. Devlette olsa böyle isterdi. Ne de olsa senin değer verdiğin telefon bazılarının gözünde sadece IMEI için para ediyor. Kim bilir ne telefonlar IMEI'sini kaybetti kşxayomniler uğruna.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haziran 2023de hükümet değişirse.
-
Maşallah bir devlet düşünün vatandaşına bir hayrı dokunan yasa çıkarmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Abi sonra neden bu isler böyle, hem vergi hem. Ekonomik zorluklar, insanları bu imei kopya olayına iten sebeblere care bulsanız zaten kimse gidip yurt disi telefon alıp illegal kayit yaptırmaz, duvara konussam imana gelir 😂 yarin almanyadaki akrabaya haber saldim 2100 euroya iphoen getirtip kaydettirince 41bin civari rakama geliyor burada 60 bin, 21 binlira devlet verfi alıyormuş apple.com oyle yazıyor :)
biz sanki imei ile uğraşmayı çok seviyoruz yeni cihaz aldım yurtdışı bootloader açacam da twrp kuracam da bilmem ne onu bunu kurup cihazın şebekesiyle oynayacam da eski telin imeisini atacam da. çok meraklıyım bunlara, yahu başka dert mi kalmadı ülkede. ayrıca benim de yedek telefonum var kaç senedir hat bile takmadım ama tr cihazı. 1 sene boşta durdu diye neden çöp olacak o cihaz? tamamen saçmalık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 19 Ekim 2022; 14:32:19 >
İmeisi klonlanan yurt içi cihaza bir örnek:
(çok sıkıntılı bir iş)
https://www.sikayetvar.com/huawei/hepsiburada-faturali-huawei-kayit-disi-telefon-sikayeti
Bu da bahsettiğim olay:
(Klonlanmış yurt içi telefonun 2.el durumu)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 19 Ekim 2022; 2:0:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Akparti milletvekilerinin imzasiyla..." yani su yazinin devaminda hayirli bi haber bekleyen varsa.Kendini deli hastanesine kaydettirebilir.Bi sefer yahu bir seferde vatandasin hayrina birsey yapin
Tuttu telefonda taksiti kaldirdi.Burdaki mantik ney hala cozemedim.Adam daha beterine bulasdi.Faizle kredi cekdi.Faize grip yeni telefon aldi.Eee telefon fiyatlari ucdu.Gitti kacak aldi ne fatura ne bisey ne vergi devletin kasasina gidecek para kacak telefona gitti ulkeden cikti.Yurtdisi alisverisleri ve alinan vergileri hic soylemiyorum bile.Full zarar.Bunlarin mantigi bisey kullanma.... lux demiyorum bak 3000.4000 edecek telefonlardan bahsediyorum ki yurtici fiyatlari 2 kati bu telefonlarin.Lux bile değil.Elma logolular dahi disarda aliyor insanimiz e para disari gitti noldu iymi oldu.Her zaman derim kafalar değişmedikce hicbirsey degismez.Paslanmis fkirlerden vazgecmeleri lazim ama nerde.Varsa yoksa vatandasi nasil...derdindeler.
Hayatımda böyle saçma birşey görmedim. Telefon bu bozulur, satılır birşey olur illa ki yedek telefon lazım olur. Dolapta yedek duran telefonu illa 11 ayda bir sim mi takacağız kapanmasın diye. Bari 3 sene olsun.
-
İnşallah tez zamanda giderler. Ülkede halk teknolojiyi kullanılmasın diye elinden geleni yapıyorlar. Üretmeyen bir ülkenin acı tablosuna örneklerden biri de budur. Vergi, kısıtlama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 19 Ekim 2022; 01:50:27 >
-
oo hamza kardeşim nasılsın
aynı bende de 23 adet telefon var uğraş babam uğraş
Aqepe yine vandaşını silkme peşinde. Millet yaka silkti bunlardan. Bir defolup gitmediniz, elinizi insanların cebinden çekmediniz gitti. Badem bıyığın yönettiği ülkeden bu kadar işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Ekim 2022; 2:13:57 >
Tr garantili ve faturalı cihazın mı var. Diyelim ki yurt dışına çıktın 1.5 sene. Geldin mi telefon direk çöp mü veya tablete mi dönüşecek. Geçen vatanda tuşlu telefon fiyatlarına baktım bin tl civarı. Amacın ne olduğuna dair en ufak bir düşüncem yok. Yani millet sık sık tel mi değiştirsin kaçak işine hiç mi girmesin tuşlu telefon mu kullansın yoksa hiç telefon da mı kullanmasınlar.
Bu ticaret kanununa aykırı , bir cihazı uzaktan işlevsiz hale getiremezsin.
-
Anlaşılmayacak bir şey yok. Ekonominin ırzına geçen aqepe vergilerle beslendiği ve her geçen gün ekonomide daha da sıvadığı için daha çok vergiye ihtiyaç duyuyor. Çünkü izledikleri politika yüzünden fakirleştik. E kasada para da olmadığı için hem ithal tüketimi kısıp hem de yüklüce vergi kaldırmak için elektronik cihazlara vergiyi döşeyip durdular. Bir cihaz alıyoruz yarısı vergi. Hal böyle olunca fakirleşen insanlar telefon alamaz hale geldi imei atılmış telefonlara yönlendiler. Yurtdışından telefon getirenler için harç fiyatlarını aya uçurdular. Şimdi de millete zorla vergi saplamak için imeilere kısıtlama getiriyorlar. Yalnız yorumlara bakılırsa bu saçmalık sadece imei atılmış telefon kullanıcılarını yakmayacak, eski yedekte telefon tutanları da yakacak demek ki. Chomarland'da sıradan bir gün işte naparsın.
Örnekler çoğaltılabilir. Bir arkadaşın yukarda verdiği vitrinde duran telefon örneği, kenarda duran telefon vs vs...
İlginç vergi icatlarının yanına şimdi birde bu eklendi.
Konu için espiri filan yapacak halimiz bile kalmadı.
Cidden yazık bu ülkeye.
Büyük ihtimal bundan sonraki adım 3 aya düşürmek olur. Açtırmak içinde size kolaylık yaparlar telefon ve imei ile gidersin marka model kontrolü yapılır. Doğrulanırsa 3 ay daha açarlar yoksa telefon iş görmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X