Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki bu söylediğinin garantisi var mı hocam?

Yani ticaret bakanlığınin çift simli telefonlara da bu olayı yansıtmayacaklarina dair bir garanti var mı ?

Adamlar oturmuş 1 yıl aktif olmayan telefonlarla ilgili işlem yapmak için uğraşıyor.

Bu söylediğime yönelik de bir işlem yapılmayacağı ne malum? Şuan yapilmayacaksa dahi daha sonra bir işlem yapılmayacağına dair bir garanti var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki tane sağlam ve eski telefonum 7 yıl kurbanı olmuş. Hakkım haram olsun emi, ben o telefonların vergisini vermedim mi? Yönetemiyorsunuz, gidin artık.

• bir zamanlar unutulan hesaplardaki paralara el konulmuştu kimse itiraz etmedi
    beter olun

• zeusoftech Z kullanıcısına yanıt

İki üç kişiyi ayır bizdekiler herhangi çözüm bulamaz hocam.

Chimera, Pandorabox gibi yazılımlar güncelleme gelirse bu arkadaşlar iş yapar.

Yaptıkları tek şey yukarıdaki programlara para verip yazılımla IMEI atmak.

Bazi telefonlara Anakart müdahalesi gerekiyor. Birçoğu kasap olduğundan zaman içinde ıskartaya çıkartıyor.

Kısacası birçoğu al-satcı bir halttan anladıkları yok.

Bir kısmı rom atmayı dahi bilmez .

• kabul edilmiş diyorlar

• arkadaşlar kötü şeyler yazıpta başınızı belayada sokmayın başka şeyler de yapmayın.SANDIKTA HESABINI SORUN yok efendim bu gitse kim gelecekmiş yok efendim başka adam mı varmış muhabbetini kafanızdan silin.HALKINI HİÇ sevmeyen sadece yanının yandaşının faydasına işler yapan birileri var SANDIKTA CEVABINIZI VERİN O KADAR

• Başka bir ülkede imei kaydı vs var mı bilen var mı sadece merak ediyorum?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamanında 7 yıl olayı geldiğinde adamakıllı muhalefet yapılacaktı. Herkes bir telefon 7 yıl kullanılmaz yaa diyerek adamakıllı muhalefet yapılmadı. Bizim sarı muhalefet sustu. Şimdi o 7 yıl bir yıla düşüyor.

IMEI kaydı da böyle böyle başladı. İlk başta cüzi bir ücret alınıyordu. Kimse ses etmedi. Gelinen nokta ortada.

Kısaca sarı öküzü vermeyeceksin, yoksa sonu böyle olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift SIM Kart yuvası olan telefonlarda durum nasıl olacak bir bilgisi olan var mı? Benim telefonun 2.SIM kart yuvası boş ve her SIM yuvası da farklı IMEI numarasına sahip. O zaman benim 1 yıl dolmadan 2.yuvaya bir SIM kart takıp çıkartmam lazım ki o yuvanın sahip olduğu IMEI numarası iptal olmasın.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    İkinci sim kart girişi bir yıl kullanmazsan iptal olacak.
    7 yıl olayı ilk çıktığında BTK'ya yaptığım bilgi edinme başvurusu cevabı. Kısaca kullanmadığın sim kart girişi bir yıl sonra kapanır. Uğraşırsan belki geri açtırırsın. Elinde iki IMEI numarasının da yazılı olduğu onaylı fatura yoksa geçmiş olsun.

quote:

“Kurumun MCKS’sinde kayıtlı iken kesintisiz yedi yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılır. Bu yedi yıllık sürenin hesaplanmasında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki süre de dikkate alınır. Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazların kullanıcılarının, Kurum düzenlemeleri çerçevesinde başvuru yapmaları hâlinde cihazların elektronik kimlik bilgileri tekrar kayıtlı hâle getirilir.” hükmü düzenlenmiştir. Söz konusu hükmün uygulanmasında yedi yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazlara ilişkin IMEI listesi hazırlanırken; analiz tarihinden geriye dönük olarak son yedi yıl boyunca ses ve veri trafiği olmayan IMEI'ler esas alınmıştır. Bu çerçevede söz konusu bilgi edinme başvurusunda bahsi geçen SIM yuvasının kullanılıp kullanılmaması değil cihazın elektronik haberleşme hizmeti alıp almaması önem arz etmektedir. Başvuru sahibi iki IMEI’li bir cihaza sahip ise; yedi yıl süre ile kullanılmamış olan IMEI’nin MCKS’den kayıtlı olmaktan çıkarılması söz konusu olmakla birlikte Kanun kapsamında düzenlenen tekrar kayıtlı hale getirme hakkından yararlanabileceği değerlendirilmektedir.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 28 Ekim 2022; 8:53:50 >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt

O halde 1 yıl dolmadan 2.SIM kart yuvasına tak-çıkart yapacağız. Gün geçmiyor ki başka bir saçmalık ile karşı karşıya kalmayalım...

• Mülkiyet hakkına aykırı bu karar, parasını verip legal olarak aldığımız malı hiçbir nedenle kullanım dışı bırakamazsın, tam davalık konu. O zaman kullanmadığım arabaya da çök, arsaya da çök, laptoba da çök..illegal iş çevireni tespit edip yakala, masum insanı neden mağdur ediyorsun. İllegal ortamın nedeni de devlet, böyle rekor vergiler alınmasa bu saçmalıklara hiç gerek kalmaz..Ülke yasalara uyan düzgün yaşıyan insan için tımarhaneye döndü.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Daha beteri geliyor aslında. Eski telefonların IMEI numaraları devre dışı kalınca bunu da rastgele atmasyon IMEI ile çözmeye çalışacaklar. Ya da adam mağazaya gider, telefonların IMEI numarasını alır. Birkaç tanesinin IMEI numarasını aldı mı tüm Partinin IMEI numarasını tahmin edebilir. Aynı parti içerisinde IMEI numaraları ardışık gider. Birkaç tanesini ele geçirdi mi geri kalanını da bulur. Daha kolisi bile açılmamış telefonun IMEI numarası klonlanabilir. Zor bir şey değil, Excel ile bile yapılabilir bir şey bu.

Sonrası bu IMEI numarasını yurtdışından gelen telefonlara atarlar. Bu IMEI numaraları da patlayana kadar kullanırlar. Patladı mı hemen yenisini yazarlar.

Klon IMEI mağduriyeti iyice artacak.

• Son 5 yılda cep telefonuna kafayı taktılar ne telefonmuş arkadaş en son millet bıkıp sabit hatta geri dönecek, 21 yy standartlarının en kötü kamerasına sahip akıllı telefonlar 7 bin liradan başlıyor.

Yakamız yırtıldı artık bırakın milletin telefonuyla bilgisayarıyla uğraşmayı.

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

Bebelere oyuncak çıktı.

• keske yabanci bir operator tr de ceksede onu kullansaydik siyasilerin kurbani olmaktan kurtulurduk bu konuda

• Abi telefon aldım faturamı mi saklayacağım bu derde son her telefona ruhsat çıkarılsın araba gibi sonra ruhsat ücreti alınsın telefon satışları da noterden yapılsın orada da vergi ödensin herkes kazanır böylece.

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Aslında somut norm denetimi ile anayasa mahkemesine taşıyabilirsiniz. Bunun için elinizde pasif durumda bir telefon olacak. Telefon 1 yıl sonra kapandığında telefonun geri açılması için BTK aleyhine iptal davası açacaksın. Davayı açarken idarenin dayandığı kanun hükmünün anayasaya aykırı olduğunu ileri sürüp sağlam bir şekilde gerekçelendireceksin. Mahkemeye yeteri kadar gerekçe sunarsan mahkeme kanun hükmünün iptali için konuyu Anayasa mahkemesine götürecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Ekim 2022; 18:13:3 >
  • Telefon üreticileri bu imei olayını çözsün daha iyi dünyanın neresinde böyle bir uygulama var. Kimse dünyayı geziyor diye girdiği ülkeye para ödemek zorunda kalmasın diyeceğim bizden başka ülke varmı duymadım bu tarz bir yaptırımı olan... E-sim ile çözülücek mi acaba?

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Benim iPhone 6s maalesef aynı durumda. Telefonu yaptıramadım 1.5 yılı geçkindir kapalı durumda. Kapatılmış mıdır merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.