Şimdi Ara

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
22.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya hu böyle anılar yazmayın görünce deliriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omfarcan kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmaz. Daha da artar oyları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle düşününce aklıma geldi. Şimdi birinin imeisini ele geçirsek. Bu zor değil bir arkadasindan, bir telefoncudan aldığın telefon ne bileyim sergilenen bir telefon ya da e devletten deneme yanılma ile imei bularak. Sonra kendine kaydetsen. Telefonun sahibi yrklara gelir.

Bir kere elinde fatura yoksa gitti. Fatura varsa kendi adına olmalı. Hadi var diyelim ikinci el olarak satamaz.

Hadi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19150A2DA -- 20 Ekim 2022; 21:38:18 >
  • başlıktaki haberin verilişindeki şark kurnazlığına bak.

• yapılması gereken çok basitken neden halkı suça itiyorsunuz anlamıyorum.

çözüm basit.

ben yurt dışından telefunmu getirdim diyelim,

gidip vergi dairesine kdv ve vergisi ne ise öderim, (tabi burda yine akıl tutulması var 30 binliralık telefonla 5 binliralık telefondan aynı para alınıyor gelde kafayı yeme )

telefonu kullanırım buna kimse itiraz edemez ,

kaçak gelen telefonlarda otomatikmen vergisi ödenmiş olur.

kaçak dedğiimiz olay vergisi ödenmemiş cihaz değilmi?

ha tabi milletin kanını emen büyük tedarikçilerin hangi vekillerle ahbaplığı bozulur bilemem

o yüzden pireyi deve yapalım.milletin anasını ağlatmaya devam etsinler.

• Imei ve seri no ile birlikte kayit edilirse boyle bir soytariliga gerek kalmaz!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erdoğan'ın muz cumhuriyetinde sıradan bir gün. Düzgün vergi al. Avrupa fiyatıyla aynı olsun. Kimse uğraşmaz böyle şeylerle. En büyük soyguncu hükümet. Vergi ile halkı soyuyor.

• Çift hatli yurt disi telefon aldın diyelim. İki IMEI de parasını verip kayıt etsen, birini 1 yıl boyunca kullanmayınca iptal olacak öyle mi?
    Bu kararı alanlara ilham hangi evrenden geldi acaba ?

• Parasını ödeyerek aldığım vergisini verdiğim telefonu devlet nasıl kullanıma kapatabilir. Faşizm budur.

İster kullanırım ister çekmecede tutarım.

IMEI kopyalamayı sona erdirecek düzenleme: 1 yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak!
  • Elimde bir gün lazım olur diye yazılmayı bekleyen IMEIleri senede bir aktif edeceğim yani. Çok zor değilmiş. TWRPden efs yedeğini restore ederek kolayca değiştirilebiliyor zaten.

• Arkadaşlar iptal olacak merak etmeyin, bu salak kararı alan, kendi etrafındanda küfürü yemiştir diye düşünüyorum, böyle gerizekalı kararı almak akla mantığa sığmaz zaten, yakındır iptal olması

• Ya arkadaş ben eski telefonumu yedek telefon olarak tutuyorum. Aile bireylerinden birinin mevcut telefonu bozulup tamire verildiğinde veya yeni telefon alana kadar eski yedek telefon çok iş görüyor.

E ne olacak şimdi? Acil durumda kullanılmak üzere çekmeceye atıp unuttuğumuz telefonlar devre dışı mı kalacak? Bir de bunu tekrar aktif ettirmek için belge mi bulacağız? Belki faturası falan kayboldu, belki de yıllar önce ikinci el olarak alınmıştı.

Mal benim malım arkadaş, parasını verip almışım, malın üretecisi bile ürününü devre dışı bırakmazken, gece çıkan bir torba kanunla neden devre dışı kalacak?

Bu nasıl bir şey ya?

• CheckVizoR kullanıcısına yanıt

Bu durum gerçekten aklıma gelmemişti. Telefonum çift hat ama sadece birini kullanıyorum, hattı arada bir öbür tarafa takmazsak farkında olmadan öbür hat güme gidecekti. Hatırlattığın için sağol.

Bir de misal adam klon imei ye düştü. Faturası olan gidip hattını açtırıyor tamam da, faturası olmayan bu klonlama işini yapan demektir. Hattan sen bu adamın kim olduğunu bilmiyor musun ? Çağırıp imei klonlamaktan işlem yap o zaman ?

Adam gider mağazaya sıfır telefonların kutularının resmini çeker imei yazıyor kutuda, klonlar klonlar durur. Böyle saçma sapan işler bizde olur. Adam alır bir çin makine , mağazalarda satılan tüm telefonların imeisini teker teker klona düşürtüp yargı dağıtır. Saçmalığa bak.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Hocam benimde 3-4 tane telefonum var ama imei işinin önüne geçmenin tek yolu buydu çoğu kişi yurt dışı cihaz alıp kullanıyordu bunun önüne geçmişler

• Bunun kurumsal kullanıcılar için iyice düşünülmesi lazım. Üstelik IMEI numarasının laptop'tan tutun da yedeklilik için mobil modemlere kadar bir çok farklı türdeki cihazda olduğunu da unutmamak lazım. Umarım bazı konularda insanların çakallıklarını durduralım derken kurumsal hayata ek külfet çıkarmazlar.

• Suç işleyenleri durdurmak için suçsuzları mağdur etmek doğru mu?

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Hocam bizim şimdi yurt içi cihazlarımız kapanacakmı senede 1 kez hatmı takcaz

• Ne alaka ya. Mülkiyet hakkına aykırı bu.

• yurtdışından akraba misafir geliyor mecbur onun için yedek telefon tutmak gerekiyor. 1 yıl gelmedi diyelim telefon kullanılmadı. telefon kapanacak mı?

böyle bir gaddarlık olamaz. komünizmide geçtik. mafyatizm yönetimi başladı.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.