Şimdi Ara

İmei problemi ve Fatura sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2016 yılında bir firmadan Samsung Galaxy Grand Prime markalı telefonu aldım. 23.05.2020 tarihinde imei kopyalandı 26.06.2020 tarihinde telefonunuz kapanacaktır diye bir mesaj geldi. Hemen aldığım yeri aradın faturayı sordu fakat faturayı da kayıp ettim. Samsung yetkili bayisine gönderdiler. Onlarla yaptığım görüşme sonucu Samsung müşteri yetkililerini aramamı söylediler. Aradım onlarda faturasız işlem olmayacağını faturayı bulmam gerektiğini ifade ettiler. Bir faturanın kesildikten 5 yıl sonrasına kadar saklanma zorunluluğu varmış faturayı kesen kişi tarafından. Aldığım yere gittim fakat oradakiler yangın çıktı arşiv yandı bizde fatura yok diyorlar. Yine de tüketici haklarına fatura için başvurdum. Btk yı aradım dedim ki sonuç olarak bütün telefonların giriş çıkışları ve satış bilgileri, kayıt bilgileri sizde. Benim geriye dönük faturamı bulamazmısınız diye sordum fakat cevap hayır. Yani koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinde telefoncu faturayı kaybederse o telefon ile ilgili satış bilgileri kayıp mı oluyor anlamış değilim.

Şu sürecte ne yapabilirim. Faturamı nasıl bulabilirim bileniniz başına geleniniz varsa söyleyin.

Lütfen yasal olmayan çakma imei attır vs gibi yardımlarınız kendinize kalsın işimi yasal yollarla çözmek istiyorum.

• Aslında samsung servisi cihazın içini açıp kasadaki imei ile yazılımsal imei yi kıyaslayıp bunu da kendi sistemlerinden Samsung Türkiye ürünü olup olmadığına baktıktan sonra , antetli kağıda "şu imei numaralı şu marka model telefon Samsung Türkiye tarafından ithal edilen telefondur" diye bir belge yazıp kaşe+imza yapsa olay çözülür. Bunu BTK nin da kabul etmesi gerekir ama işte nasıl işi çözerim diye değil nasıl çözmem diye uğraşıyorlar.

Imei niz nasıl kopyalandı hocam, varmı fikriniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam inanın soruyorum btk ya böyle saçmalık olabilirmi hani nasıl olurda bu telefonun kaydını bulamazsınız, nasıl bu telefonun nereden aldığını kimin sattığını bulamazsınız diyorum öyle bir sistemimiz yok diyorlar. Sistemleri vergi sistemi; bir telefon alırken bir telefon parasına yakın vergilerini ödeyince işleri sona ermiş oluyor..

İmei kopyalama işlemleri de çok enteresan bunu da bir telefoncudan öğrendim.
    İmei lere bir şekilde ulaşıyorlarmış. Sırayla teker teker part part imeileri telefonlara işliyorlarmış. Biz de o sıradan birindeymişiz.
    Nasıl ki Milli Piyango biletleri sıralı halde satılıyor bunlarda öyleymiş :D
    Sinilerim bozuldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.