Şimdi Ara

Immobilizer çalışıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 Clio HB var. Tabi immobilizer var...
    Merakım şu immobilizer olayının çalışıp çalışmadığını nereden anlarız?Göstergede ışık yanıp sönüyor da başka nasılanlarız...
    Mesela uzaktan kumandayla kapıyı açmasam , anahtarı takıp çevirerek açsam arabanın çalışmaması mı lazım immobilizer ın devrede olduğunu anlamak için yoksa araç yine de çalışır mı?
    Eğer çalışırsa ımmobilizer devre dışı anlamına mı geliyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: kcy

Arkadaşlar 2001 Clio HB var. Tabi immobilizer var...
    Merakım şu immobilizer olayının çalışıp çalışmadığını nereden anlarız?Göstergede ışık yanıp sönüyor da başka nasılanlarız...
    Mesela uzaktan kumandayla kapıyı açmasam , anahtarı takıp çevirerek açsam arabanın çalışmaması mı lazım immobilizer ın devrede olduğunu anlamak için yoksa araç yine de çalışır mı?
    Eğer çalışırsa ımmobilizer devre dışı anlamına mı geliyor?

Araban anahtarı takınca çalışıyorsa immobilizer çalışıyor demektir? Arabayı uzaktan kumanda ile ya da anahtarla açman immobilizeri etkilemez. immobilizer kontakla anahtar arasında olan etkileşimdir. Anahtarda bir çip olur. Kontağa anahtarı soktuğun zaman kontak anahtar içindeki çipi algılar ve araban çalışır

• Geçenlerde bizim arkadaşın başına bir olay geldi ;
    onda da clio var motoru defalarca uğraşmasına rağmen çalıştıramadı mecbur usta çağırdı oda nafile ,çekiciyle servise götürdüler.Renolarda hırsız önleme sistemi varmış,o devreye girmiş.beyinden düzelttiler.İşin ilginç yanı anahtar orjinal .Benim önceki palioda uyarı ışığı sönmemesine rağmen çalıştırıyordu. Işık çalıştığını göstermiyor bence ....yeterli değil.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: serenato

Geçenlerde bizim arkadaşın başına bir olay geldi ;
    onda da clio var motoru defalarca uğraşmasına rağmen çalıştıramadı mecbur usta çağırdı oda nafile ,çekiciyle servise götürdüler.Renolarda hırsız önleme sistemi varmış,o devreye girmiş.beyinden düzelttiler.İşin ilginç yanı anahtar orjinal .Benim önceki palioda uyarı ışığı sönmemesine rağmen çalıştırıyordu. Işık çalıştığını göstermiyor bence ....yeterli değil.........

Bende öyle düşündüğüm için sordum , arkadaşlardan bilen var mı acaba diye....Sana katılıyorum....
  • bir de renaultlarda şöyle bir durum vardır. aracınızın kapısı açık 10-15 dakika kaldığı zaman (kilit açıkken) aracınız çalışmazsa içine oturun kapıları kapatın, kumanda ile kapatıp açın çalışacaktır. megane I lerde ve laguna I lerde bu olay vardır. immobilizer kumandadadır. başınıza gelirse bu şekilde yapın aracınız çalışacaktır
  • Orjinal anahtarı anahtarcıda yaptır. (Elektronik devre bulunan plastik aksamsız)
    Kopya anahtarla arabanı çalıştırmaya kalkarsan aracının çalışmadığını görürsün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.