Şimdi Ara

inaccesible boot device

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    c:\ fat32 winxp
    d:\ ntfs win2000 prof
    h:\ fat32 win2000 server kurulu

Kurarken en son xp'yi kurmama ragmen h:\ win2000server hiçbir şekilde etkilenmezken d:'deki işletim sistemi (2000prof da kursam server da kursam) makinaya restart attıktan sonra inaccessible boot device mavi ekranını getiriyor karşıma..Scandisk /F yapmamı öneriyor, fixerrors deyip scandisk yaptıktan sonra gerçekten de sorunsuz açılabiliyor ancak daha sonra gene aynı hatayı veriyor...
    Sİzce neden kaynaklanıyor olabilir? (ntfs yerine fat32 de yapsam d:\'yi yine sorun yaşıyorum)

(xp falan kurmadan önce recovery console ile fixboot ve fixmbr yapmıştım deneme amaçlı ama onların da bi faydası olmadı)

• önce tüm sürücüleri ntfs yap.
    c ye win2000 pro
    d ye win2000 server
    h ye winxp kur
    problem kalmaz

problemin kaynağı xp nin c sürücüsünde olması. başka bir sürücüye ve en son olarak kurarsan problem olmaz.
  • 1-peki c ntfs sorun yaşatmaz mı?
    2-XP'nin C'ye kurulmamasındaki amaç ne?
    3-boot.ini veya master boot recordda yapılacak bir değişiklik ile bütün bunları en baştan kurmadan bir kurtarma yapamaz mıyım?
    benim sorunum sadece d:\ ye kurulan işletim sisteminin çalışmaması,diğer ikisinde sorun yok..
  • işletim sistemi kuracağın zaman ilk önce küçük olanı(yada eski sürümü)kuracaksın onun üzerine büyük(yada yeni sürüm) olanı kuracaksın böylece boot.ini dosyasında herhangi bir sorun oluşmaz
    saygılar...
  • tam olarak bunların yanıtı olmuyor bu küçük büyük işletim sistemi sıralaması sanırım..yi,ne de tşk..
    saygı bizden
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hilkat</i>
    <br />1-peki c ntfs sorun yaşatmaz mı?
    2-XP'nin C'ye kurulmamasındaki amaç ne?
    3-boot.ini veya master boot recordda yapılacak bir değişiklik ile bütün bunları en baştan kurmadan bir kurtarma yapamaz mıyım?
    benim sorunum sadece d:\ ye kurulan işletim sisteminin çalışmaması,diğer ikisinde sorun yok..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Secure boot hatası
    4 hafta önce açıldı
    no boot device available
    15 yıl önce açıldı
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.