<i>Hardiskin partitionlarında c:\ fat32 winxp d:\ ntfs win2000 prof h:\ fat32 win2000 server kurulu
Kurarken en son xp'yi kurmama ragmen h:\ win2000server hiçbir şekilde etkilenmezken d:'deki işletim sistemi (2000prof da kursam server da kursam) makinaya restart attıktan sonra inaccessible boot device mavi ekranını getiriyor karşıma..Scandisk /F yapmamı öneriyor, fixerrors deyip scandisk yaptıktan sonra gerçekten de sorunsuz açılabiliyor ancak daha sonra gene aynı hatayı veriyor... Sİzce neden kaynaklanıyor olabilir? (ntfs yerine fat32 de yapsam d:\'yi yine sorun yaşıyorum)
(xp falan kurmadan önce recovery console ile fixboot ve fixmbr yapmıştım deneme amaçlı ama onların da bi faydası olmadı)
önce tüm sürücüleri ntfs yap. c ye win2000 pro d ye win2000 server h ye winxp kur problem kalmaz
problemin kaynağı xp nin c sürücüsünde olması. başka bir sürücüye ve en son olarak kurarsan problem olmaz.
1-peki c ntfs sorun yaşatmaz mı? 2-XP'nin C'ye kurulmamasındaki amaç ne? 3-boot.ini veya master boot recordda yapılacak bir değişiklik ile bütün bunları en baştan kurmadan bir kurtarma yapamaz mıyım? benim sorunum sadece d:\ ye kurulan işletim sisteminin çalışmaması,diğer ikisinde sorun yok..
işletim sistemi kuracağın zaman ilk önce küçük olanı(yada eski sürümü)kuracaksın onun üzerine büyük(yada yeni sürüm) olanı kuracaksın böylece boot.ini dosyasında herhangi bir sorun oluşmaz saygılar...
tam olarak bunların yanıtı olmuyor bu küçük büyük işletim sistemi sıralaması sanırım..yi,ne de tşk.. saygı bizden <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hilkat</i> <br />1-peki c ntfs sorun yaşatmaz mı? 2-XP'nin C'ye kurulmamasındaki amaç ne? 3-boot.ini veya master boot recordda yapılacak bir değişiklik ile bütün bunları en baştan kurmadan bir kurtarma yapamaz mıyım? benim sorunum sadece d:\ ye kurulan işletim sisteminin çalışmaması,diğer ikisinde sorun yok.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>