Şimdi Ara

Inaccesible Boot Device BDOS Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, kullandığım laptopu yaklaşık 5 ay önce almıştım. Güncel bir cihaz. Akşam kullanıp normal bir şekilde kapattıktan sonra sabah açtığımda bu şekilde bir hata verdi. İnternetteki çözümleri denedim ancak bir sonuca ulaşamadım. Ssd mi arızalı mı değil mi çözümleyemedim. BDOS ekranı geldikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve başlangıç kurtarma ekranı açılıyor.

Bu ekranda bulunan başlangıç onarma, güncelleştirmeleri kaldır, sistem geri yükleme ve sistem görüntüsü kurtarma seçenekleri başarısız oluyor. Sistemde C veya D yerine sadece bir X bölümü görünüyor.

UEFI yazılım donanım ayarlarından bilgisayarın boot menüsüne ulaşabiliyorum. Burada system diagnostic adlı bir bölümde belirli bileşenler için donanım testi gerçekleştirilebiliyor.

Ssdyi seçip test edebiliyorum ama 1 saniyeden kısa sürüp test tamamlanıyor ve herhangi bir problem görmüyor.

Bunun dışında boot menüsünde yine ssdye ait bilgileri gösteriyor.

Asus Ez Flash 3 Utility kısmında ise durum bu şekilde

Çözüme dair önerilerinizi ve sorularınızı bekliyorum..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bios dan SATA kontrol tipi değişmiş olabilir. SAID then AHCI ye yada AHCI den RAID e getiri deneyin.

• Çözüme ulaştım. Intel VDM özelliği bir şekilde açılmış. Bilgisayar kurulumunu yaparken sanırım bu özellik açık değildi veya win11 şu anda bu özelliği desteklemiyor. Bios menüsünden VDM özelliğin kapattığımda bilgisayar normal bir şekilde açıldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.