Şimdi Ara

İnancımı yitirdim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşıma yeni basmış bir gencim.Daha önce çalıştığım yerlerde oldu.Ancak bu kadar zor bir iş görmedim.Ailem ramazan ayında soktular beni işe.İş yeri yakın diye, tezgahtarlık yapıyordum.11 saat ayakta duruyorum.Her gün bir tarafımı kesiyorum.Zeytin tenekelerini açıp boş olanları dolduruyorum.Her neyse buna bir itirazım yok.Ama şu var ki.Sol kulağımla neredeyse hiç duymuyorum.Sağ kulağım ise %50 işitiyor.Bu yüzden cihaz takıyorum.Ama nafile kasapta kıyma makineleri dolap vs. falan çalıştığı için müşteriyi de duyamıyorum.Bazen işime odaklandığım da bana sesleniyorlar.O sırada müşteriyi duymadığım için.Beni bazen azarlıyorlar.Bu da benim moralimi bozuyor.Her neyse bizim şefe de söylemiş.Müşterilere ilgi göstersin diye.Şef galiba benden memnun değil.Gerçeği bir yana bakarsak haklı.

Şimdi ise markette reyonculuğu düşünüyorum.En azından müşterilerle ilgilenmem.Okul ise meslek lisesinde iki kez tekrar yapmama rağmen geçemedim.Sınıf yüzünden günah keçisi oldum.Çoğu günlerde alay konusu ben oluyordum.Dersi kaynatıyorlar.Dolasıyla öğretmende bize gıcık kapıyor.Açık öğretimden de devam ediyorum.Ama liseyi bitirsem bile sonra ne olacak ki?

Ağabeyim ve ablam öğretmen onlarda bana "Okumadın şimdi sürün" diye aptal aptal konuşuyorlar.Hadi tamam duymuyor olabilirim.Ama ailem ve akrabalarım neden bana destek vermeleri gerekirken.Neden sürekli moralimi bozuyorlar?Markette çalışan bir sürü engelli insan gördüm.Cidden bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

• herkesin bir sorunu var keke ya o kadar takma
    güzelce bir konuş düzelirler sanıyorum en güzeli muavinliğe falan gir kaptanlığa yükselirsin lise bitirmediysen bitir
    market kasiyeri ol rahat iş
    işitme cihazının iyisinden bulabilirsen cam gibi duyarsın hani merakın varsa sanayide arabalarla iç içe olabilirsin senin tercihin
    güvenlik şirketlerine bakabilirsin
    kardeşim bak yanlış anlama ama çok meşgul değilsin gibi 5 vakit namaza başlarsan faydası olur hem farzları borcun olmadan yerine getirmiş olursun Allah mükafatını kesinlikle verir bir yerden
    sorun olursa pm açık konuşalım istersen açığım ben
  • Gerçekten kötü durumdaymışsınız.
    Ailenin yaptığıda gerçekten yanlışmış.
    Bir an önce senin değerini anlarlar
  • Hocam liseyi niye bitirmiyorsunuz anlamıyorum. Liseyi bitirmenin duymayla alakası yok. Benim okulumda tekerlekli sandalyeyle her gün derse gelen öğrenci var.

Onun dışında bence sanayide çalışın. En güzeli oto sanayi. Hem bir uğraş edinirsiniz hem meslek edinirsiniz. İşten iyice anlamaya başlayınca da ikinci el araç alım satımıyla para kazanabilirsiniz. Ailenizde dalga geçenleri takmayın. Allah korkusu olmayan insanlar her türlü engelle dalga geçebilir. Yaş altmışı geçince de ağlarlar hacca gidemedim diye. Bir süre kazandığınız parayı ailenize verin çenelerini kapamaya yetecektir. Sonra kendi evinize çıkarsınız kurtulursunuz.

Yapabileceğim başka bir önerinde kulağınız engel olmuyorsa astsubay olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takma kafana kardeş allah yardımcın olur merak etme dua et bol bol annene babanada asi olma sakın onlar senin iyiliğini isterler her zaman ablanın abinin o şekilde tavır alması çok yanlış ama o onların yanlışı öğretmen olmuşlar ama insan olamamışlar.Sen onlar gibi olma sevdiğin bir işe gir kendini işe ver başka hiçbirşeyi kafaya takma veya bir psikoloğa git derdini anlat sana yardımcı ilaçlar verir zaten rahatlamana yardımcı olur.

Okulunuda bitir iyi yerlere gelmek için elinden geleni yap duymuyo olman hiçbirşeye engel değil !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakia1903 -- 16 Ağustos 2013; 15:00:41 >
  • Takam kafana.Benim sağ kulak % 70 duymuyor.Sol kulak % 55 duymuyor.
    Kafatasım kırıldı, 8 cm çapında platin ile yaşıyorum.
    Elimin sağ orta parmağı kırılmıştı,yamuk kaynadığından tam kullanamıyorum.
    Sol serçe parmağım çatladı onu da kullanamıyorum.
    Ciğerlerimde sorun olduğundan çabuk yoruluyorum.
    Bir şirkette 800 Tl ye çalışıyorum.
    Şahsıma ait evim yok,arabam yok,bankada birikmiş param yok,kısacası geleceğim yok.
    Hayatımdan nefret ediyorum.

• Öncelikle geçmiş olsun. Durumunuz sıkıntılı kabul ediyorum ancak bu şekilde mutlu değilseniz farklı alanlarda çalışmayı deneyin. Örneğin kulağınızla duymayı aktif olarak kullanmadığınız bölümler, masa başı bilgisayar üzerinden yürüyen işlerde çalışmayı düşünebilirsiniz. Herkesin ailesiyle farklı konularda sıkıntısı oluyor, fazla takmamaya çalış, onların seni üzmesine izin verme, kendi istediğin gibi yaşa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendimi bilime adıyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herşeyi anladımda meslek lisesinde sınıfda nasıl kaldın kalman için özel çaba göstermen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

herşeyi anladımda meslek lisesinde sınıfda nasıl kaldın kalman için özel çaba göstermen lazım

standart bir meslek lisesinde, ilk sene sınıfın yarısı kalır. 2.sene 10, 3. sene 10 diye gider.
  • İnancını kaybetme sakın, inanmak başarmanın yarısıdır kardeşim.. Bu çok önemli. Ben de engelli personelim. Şimdi bir şirkette çalışıyorum. Sana bir abi olarak tavsiyem;

- Bilgisayar öğren. Sertifika al.
    - İş-Kur 'a kaydını yaptır.
    - ÖMSS sınavına başvur
    - Liseyi bi en az dışardan bitirmeye çalış. Sonra yukardaki dediklerimi yap.

İlla ki bir sonuç alırsın kardeşim.

Ben de engelliyim. %40 oranında ortapedik sağ koldan. 2 Yıllık MYO mezunuyum. Şu an bir bankanın genel müdürlüğünde çalışıyorum hem de hiç hesap yokken. Allah ummadığın yerden bir kapı açar kardeşim sen yeter ki azmet.

İstediğin zaman PM at.

Edit: Ben de Meslek Lisesi çıkışlıyım. son üç yıllıklar bizim devre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AynAkolik_0660 -- 16 Ağustos 2013; 16:42:28 >

• quote:

herşeyi anladımda meslek lisesinde sınıfda nasıl kaldın kalman için özel çaba göstermen lazım

Meslek lisesi diyince aklına ne geliyo acaba hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

18 yaşıma yeni basmış bir gencim.Daha önce çalıştığım yerlerde oldu.Ancak bu kadar zor bir iş görmedim.Ailem ramazan ayında soktular beni işe.İş yeri yakın diye, tezgahtarlık yapıyordum.11 saat ayakta duruyorum.Her gün bir tarafımı kesiyorum.Zeytin tenekelerini açıp boş olanları dolduruyorum.Her neyse buna bir itirazım yok.Ama şu var ki.Sol kulağımla neredeyse hiç duymuyorum.Sağ kulağım ise %50 işitiyor.Bu yüzden cihaz takıyorum.Ama nafile kasapta kıyma makineleri dolap vs. falan çalıştığı için müşteriyi de duyamıyorum.Bazen işime odaklandığım da bana sesleniyorlar.O sırada müşteriyi duymadığım için.Beni bazen azarlıyorlar.Bu da benim moralimi bozuyor.Her neyse bizim şefe de söylemiş.Müşterilere ilgi göstersin diye.Şef galiba benden memnun değil.Gerçeği bir yana bakarsak haklı.

Şimdi ise markette reyonculuğu düşünüyorum.En azından müşterilerle ilgilenmem.Okul ise meslek lisesinde iki kez tekrar yapmama rağmen geçemedim.Sınıf yüzünden günah keçisi oldum.Çoğu günlerde alay konusu ben oluyordum.Dersi kaynatıyorlar.Dolasıyla öğretmende bize gıcık kapıyor.Açık öğretimden de devam ediyorum.Ama liseyi bitirsem bile sonra ne olacak ki?

Ağabeyim ve ablam öğretmen onlarda bana "Okumadın şimdi sürün" diye aptal aptal konuşuyorlar.Hadi tamam duymuyor olabilirim.Ama ailem ve akrabalarım neden bana destek vermeleri gerekirken.Neden sürekli moralimi bozuyorlar?Markette çalışan bir sürü engelli insan gördüm.Cidden bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

Nasıl kulağın duymuyor kardeş ? sebebi neymiş benim geniz eti var 2 yıldır adam akıllı duymuyordum salak saçma kulakta çınlama v.s oluyordu söyleneneni tekrar ettiriyordum en son bu yıl on beş tatilde sanırsam kulağım acayip şekilde duymamaya başladı yanımda bağıra bağıra bana bir şey anlatmaya çalışanları bile duymuyup tekrar ettiriyordum televizyon izlerken son sese getiriyordum önceden yine duyuyordum iyi kötü ama o son 4 gün hiç duymamaya başladım ondan sonra hızlı bir şekilde düzelmeye başladı şimdik etrafımdakilerden bile daha iyi duyuyorum uzaktan gelen bizim yolda olan araba sesini v.s geçti yani

• buraya yazdıklarını onlara da söylesen
  • Sağlık durumuna göre bir meslek seç yaşın daha küçükmüş. Kendini sana zorluklar çıkartmayacak mesleklerden biri üzerine geliştir. Pozitif düşün, çok çalış, duyarsız insanların eleştirileri seni yıldırmasın. Unutma imkansız diye birşey yoktur. Ben görme özürlü avukat, ayakları olmayan mimar gördüm. Bu insanlar ile tanıştım ve yaptıkları güzel işleri gözlerim ile gördüm. Sakın okulunu bırakma, ilerleyebildiğin kadar ilerle. Sende bir eksiklik olabilir. Fakat bir yeteneğin çok daha gelişmiştir. O yeteneğini bulup geliştir.
  • Yukarda bir hocamın dediği gibi liseyi öyle yada böyle bitir İş-Kur'a başvur. Bildiğim kadarıyla belirli büyüklükteki firmalar engelli işçi için kontenjan açmak zorunda. İllaki bir iş bulur geçimini sağlarsın sıkma hiç canını iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

bende gittim oradan bılıyorum aklıma birşey gelmiyor sadece gördüklerim yaşadıklarım doğrultusunda yazdım.
  • Abi eğer liseyi bitirip askere gidip tezkere bırakma imkanın varsa yap eğer kulağın sorun değilse.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

bende gittim oradan bılıyorum aklıma birşey gelmiyor sadece gördüklerim yaşadıklarım doğrultusunda yazdım.

Bende gittim ama düz liseden daha zordu
  • ailenin sana karşı olan tutumuna bir şey söyleyemem yalnız işyerindekiler bildiğin ..... anladınız siz 18inde bizim arkadaşlardan daha olgun konuşuyorsun takdir ettim arkadaşlarım 24+ bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.