Evet sizin için araştırmacı gazeteceiliğe devam ettim ve bu inanılmaz skoru buldum! Bu skor aslında HDD yerine ram kullanması ile elde edilşmişmiş bir skor! Bu ama farklı bir yöntem ile kullanılmıs! Gigabyte'ın yaptığı ramdisk adlı bir kart ile! Bu kart pci slotlardan birine takılıyor ve üzerine ram slotları var vs.... Neyse sonucada Pcmark04 den HDD puanı olarak 60000 almışlar işde resimler
anaaaaa adamlar ne yapmışşş öyle yaw! Houstan bir problemimiz var
gelecek bu teknolojide
evet belkide ilerde flaş bellekler kullanacağız hdd ler yerine yapılan çalışmaklar sonucu 36gb lık kapasiteye ulaşıldı bakalım hdd teknolojisi buna ayak uydurabilecek mi
Kesinlikle teknolojinin hızına erişmek mümkün değil. Onlarda gizli daha neler vardır neler
vay buna bellek dayanmaz
1 tetrabyte flaş bellekler sırada diye okudum bi yerlerde
quote:
Orjinalden alıntı: digiali
Çüşşş! Bu biraz bomba gibi geldi bana!
Bu alet çıkalı aylar geçti eskidi bile...
Lütfen yorumlarınıza dikkat edin, burası kıraathane değil...! Bazı postlar tarafımdan silinmiştir.
Gerçekten de manyak birşeymiş yaw.4 tane 1GB bellek atsak 4GB UltraHızlı HDD'miz olur. Aceba windows açılış süresi filan nedir ki?Bilen var mı?
ne güzel hardiskmiş.. benim normal ramim öyle kaliteli değil adam hdd yapmış o ramlerle
dur daha hd si cıkmadı onun
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: NakkaSss
quote:
yoo terabytlik diskler var ama biraz ebat olarak bayaa buyukler hatta bende onlar icin yuva bile var oturtmak icin valla ne diyim eni cdromunkinden kalin
bu arada bunun kapasitesi cok az yaw bi ara gigabytenin vardi bitane 16 gb lik ram modulleri onun uzerindeydi sen takmiyordun yani extradanhatta bizim anasayfa haberi bile olmustu yawpilide 16 saat gidiodu pc 17 saat elektriksiz kalirsa windows fln kalmiodu
quote:
Orjinalden alıntı: DjiNN
quote:
quote:
yoo terabytlik diskler var ama biraz ebat olarak bayaa buyukler hatta bende onlar icin yuva bile var oturtmak icin valla ne diyim eni cdromunkinden kalin
bu arada bunun kapasitesi cok az yaw bi ara gigabytenin vardi bitane 16 gb lik ram modulleri onun uzerindeydi sen takmiyordun yani extradanhatta bizim anasayfa haberi bile olmustu yawpilide 16 saat gidiodu pc 17 saat elektriksiz kalirsa windows fln kalmiodu
O tip solid state hard drive kullanan aletlerden biri de savaş uçakları en güç koşullarda çalışması ve anında veriyi imha edebilmesi özelliği için yaklaşık 80gb'lık bir solid state harddiske 40000$ bayılıyorlar Zamanında sony ericsson laboratuvarında bir telefon yapmışlardı, tırnak kadar boyutlu şeffaf görünümlü 1tb belleği vardı
quote:
Orjinalden alıntı: HandSome
quote:
Orjinalden alıntı: DjiNN
quote:
quote:
O tip solid state hard drive kullanan aletlerden biri de savaş uçakları en güç koşullarda çalışması ve anında veriyi imha edebilmesi özelliği için yaklaşık 80gb'lık bir solid state harddiske 40000$ bayılıyorlar Zamanında sony ericsson laboratuvarında bir telefon yapmışlardı, tırnak kadar boyutlu şeffaf görünümlü 1tb belleği vardı
quote:
Orjinalden alıntı: HandSome
O tip solid state hard drive kullanan aletlerden biri de savaş uçakları en güç koşullarda çalışması ve anında veriyi imha edebilmesi özelliği için yaklaşık 80gb'lık bir solid state harddiske 40000$ bayılıyorlar Zamanında sony ericsson laboratuvarında bir telefon yapmışlardı,tırnak kadar boyutlu şeffaf görünümlü 1tb belleği vardi
şşşt gizli bilgi verme
bu benim de dikkatimi cekmisti hatta THG'de ayrintili ve test performanslarida var ama sanildigi gibi ev kullanicilari icin tam anlamiyla gereksiz olarak gozukuyor asagida deney sonucundan alinti bir goz gezdirin THG'den alintidir Sonuç: Etkileyici Hız, Ancak Ev Kullanımı İçin Uygun Değil
Gigabyte'ın i-RAM ürünü takdir topluyor çünkü üretici her şeyden önce açık bir şekilde günümüz bilgisayarlarının başarımının nasıl arttırılacağı konusunda emek harcamış. Artık farklı donanımlara sahip bilgisayarlar sadece bazı son derece güçlü sistemler isteyen yazılımlar kullanıldığında farklı olduklarını gösteriyorlar. i-RAM gerçekten fark yaratıyor ancak fiyatına bakıldığında alınan başarım son kullanıcı açısından tatmin edici değil.
130 MB/s değerinin hemen altında ulaşan i-RAM, Seri ATA'nın sunduğu bütün veriyolunu dolduruyor bu da yeni neslin kesinlikle Seri ATA II arayüzünü desteklemesi gerektiğini gösteriyor. Ciddi bir donanım değişikliği yapmadan 200 MB/s aktarım hızlarına ulaşmak mümkün. Ancak i-RAM'in bu yüksek hızının günlük kullanımda çok fazla bir fark yaratmadığını görüyoruz.
Büyük farklar G/Ç yükü fazla olan uygulamalarda ortaya çıkıyor. Örneğin inanılmaz erişim zamanları veritabanı gibi uygulamalarda ciddi farklar yaratıyor ayrıca 4 GB veri dosyalarını saklamak için yeterli bir alan. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta i-RAM normal bir belleğin yaptığını yapamaz, yani bizce gerçek başarım artışları istiyorsanız sisteminizin hızlı bir belleğe sahip olması daha önemli.
Fiyat açısından bakıldığında çok daha iyi değere sahip olduğu için çoğu kullanıcı için en hızlı sabit diski almalarını öneriyoruz. Ancak parası olan kullanıcılar için i-RAM, hayallerindeki bilgisayara sahip olmaya bir adım daha yaklaşmak demek. Cömertçe bellekle donatılmış bir i-RAM üzerine kuracağınız Windows sizi beklemelerden kurtaracaktır.
Gelecek: Melez Sabit Diskler
i-RAM üzerimizde bir etki yarattı ancak daha çok üreticilerin üzerinde zaten çalıştıkları melez sabit disk olarak adlandırılan teknolojiyi özlememize neden oldu. Bu tür sabit diskler dönen manyetik bellek disklerine ek olarak belli bir miktar bellek yongasına da sahip olacaklar. Bu sürücülerin asıl kullanım yeri taşınabilir sistemler olacak. İşletim sistemi tamamen sabit diskin "ana belleğinde" çalışacağından enerjiden tasarruf etmek için sürücü disklerin dönmesini durdurabilecek.
Tümleşik olarak gelen belleğin tipine (Flaş veya DRAM) ve boyutuna göre sabit diskin uzun süren yazma ve okuma işlemlerine sağlayacağı yastıklama (buffer) sayesinde masaüstü ve taşınabilir sistemlerde nispeten başarım artışları getirebilir.
Burada yerel komut sıralaması da (NCQ - Native Command Queueing) kendini daha iyi gösterebilir, kuramsal olarak ideal ortamda birkaç yüz megabyte veri yastık bellekten manyetik disklere yazılabilir. Bu başarım artışı yerel komut sıralamasının sağladığı sıralı (sequential) yazma işlemi sayesinde oluşuyor. Ayrıca işletim sistemi bilgisayarda takılı olan diskin melez disk olduğunu anlarsa sanal bellek verisini ve sık kullanılan sistem dosyalarını bu hızlı bellek alanına yazabilir. Ancak bütün bunlar için 2006'nın sonuna kadar ve/veya Windows Vista'nın gelmesine kadar beklememiz gerekiyor.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: CasLatency
quote:
Çüşşş! Bu biraz bomba gibi geldi bana!
evet höşş ekim sayısı pcnet dergisinde bu konuyla ilgili bi editör yazısı var bu teklojiye sahip olduklarını idda eden elemanlar yine aynı teknoloji ile 6.8 ghz işlemci üretebileceklerini idda ediyorlar tabiki ütopik görünüyor ama haber haberdir işte aman senin bu höşşünü AB duymasın bak her şey olumlu adamlar vaz geçer sonra
İntel 2002 yılında 1THz gören transistörlerinin pdflerini dağıtmıştı...Ama seri üretim vs yoktu, çünkü önce ellerindeki teknolojiden yeterli parayı kazanıp, sonraki nesil teknoloji fabrikayı kurmak için para kazanmak zorundalar. Eğer zamanında p3 ve 32-bit athlon olmasaydı şu an yeni nesil opteronlar ve dothanlar... herneyse yeni nesil işlemciler olmazdı. Ellerinde ne teknolojiler var firmaların, hepsini detayıyla bilsek küçük dilimizi yutarız. Ama dediğim gibi, onları kullanabilmemiz için firmaların seri üretim yapması lazım, bunun için de para lazım. Yoksa adamlar keyiflerinden "eski" teknolojiyi satmıyorlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme