Şimdi Ara

inanın çok önemli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selamlar. ben yaklaşık 12 sene önce öss sınavına girip üniversiteye giriş yapmıştım. bu yüzden yeni sisteme çok uzak kaldım. burada cevabınızı rica edeceğim soruları cezaevinde mahkum olan kardeşim adına soracağım.

kardeşim lgs ve lys sınavlarına girdi. belki bilirsiniz, açık cezaevindeki mahkumlar örgün öğrenimden yararlanabiliyor.ygs puanları 211 ile 286 arasında değişiyor.dolasıyla myo tercihi yapacak. gidebileceği sınırlı myo var. bu yüzden sadece 2 şehrin belli myo'larını seçebiliyor.

ben bu myo'ların 2011'deki ek kontenjan kılavuzundaki durumlarını irdeledim. örnek veriyorum, metalurji bölümünde 10 kişilik açık var ve taban puanı 300. bu şu anlama mı geliyor? "buraya 250 puanlı birisi daha tercih yapsaydı, kontenjan 9'a ve taban puan 250'ye mi düşecekti?". Bu konuyla alakalı diğer sorum, ilk tercihlerde öncelikli olan meslek liseliler dışında düz liseliler de kazanabiliyor mu myo'ları.

Son sorum ise ts bölümü düz liseli olan kardeşim myo'ları puanında seçerken düşüş olacak mı?

Ben bilgisizim dediğim gibi, kardeşimin eli kolu bağlı. kılavuzu bile inceleyemiyor. siz yardımcı olursanız bana, onun tercihlerini oluşturmaya çalışacağım bu bilgiler doğrultusunda.

Yardım edecek olan, az da olsa bilgisini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• lütfen yardım.
  • güney sen misin hacı ?
  • hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eran_82

herkese selamlar. ben yaklaşık 12 sene önce öss sınavına girip üniversiteye giriş yapmıştım. bu yüzden yeni sisteme çok uzak kaldım. burada cevabınızı rica edeceğim soruları cezaevinde mahkum olan kardeşim adına soracağım.

kardeşim lgs ve lys sınavlarına girdi. belki bilirsiniz, açık cezaevindeki mahkumlar örgün öğrenimden yararlanabiliyor.ygs puanları 211 ile 286 arasında değişiyor.dolasıyla myo tercihi yapacak. gidebileceği sınırlı myo var. bu yüzden sadece 2 şehrin belli myo'larını seçebiliyor.

ben bu myo'ların 2011'deki ek kontenjan kılavuzundaki durumlarını irdeledim. örnek veriyorum, metalurji bölümünde 10 kişilik açık var ve taban puanı 300. bu şu anlama mı geliyor? "buraya 250 puanlı birisi daha tercih yapsaydı, kontenjan 9'a ve taban puan 250'ye mi düşecekti?". Bu konuyla alakalı diğer sorum, ilk tercihlerde öncelikli olan meslek liseliler dışında düz liseliler de kazanabiliyor mu myo'ları.

Son sorum ise ts bölümü düz liseli olan kardeşim myo'ları puanında seçerken düşüş olacak mı?

Ben bilgisizim dediğim gibi, kardeşimin eli kolu bağlı. kılavuzu bile inceleyemiyor. siz yardımcı olursanız bana, onun tercihlerini oluşturmaya çalışacağım bu bilgiler doğrultusunda.

Yardım edecek olan, az da olsa bilgisini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

hocam düz liselide tercih yapabilir tabiki ama tutulan sağlık bölümleri 300 den aşağı değil o yüzden yazın gelirse gelir gelmezse puanı düşmez kırılmaz

• bakıyorum makine bölümünün kontenjanı dolmamış geçen sene. taban puan 300. yani sözelci biri 200 puanla tercih etseymiş kazanırmış. benim mantığım bunu söylüyor, yanılıyor muyum?
  • düz liseliler bazı bölümlere giremiyor, mesela çocuk gelişimi hemşirelik vs, bunlar full meslek çıkışlılarla doluyor

ek yerleştirme kılavuzunda boş kontenjan kalması demek şu anlama geliyormuş, oraları meslek liseliler tercih etti ama kayıt yaptırmadı,

isterseniz dershanelerin rehberlik öğretmenine gidin onlar bilgi veriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her şey çok anlamsız
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

güney sen misin hacı ?

• petek düz liseliler hemşirelige girebiliyoo yanlıs bilgilendirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer.26

quote:

güney sen misin hacı ?

ya günlerdir bunu cevabını arıyorum petek. çok teşekkür ederim. mantıksız geliyordu taban puanın o kadar yüksek olup boş kontenjan kalması. çooook teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer.26

quote:

güney sen misin hacı ?

ya günlerdir bunu cevabını arıyorum petek. çok teşekkür ederim. mantıksız geliyordu taban puanın o kadar yüksek olup boş kontenjan kalması. çooook teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.