Arkadaşlar bu nedir böyle her şey çok pahalı yani önceden yediğim içtiğim gezdiğim şeyleri artık yapamıyorum bir de üstüne işsizim önceden bir markete girer 100/300 liraya neler alırdık şimdi almış başını gidiyor her şey ateş pahası nasıl geçincez biz et süt peynir hayal oldu artık < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Her şey çok pahalı

-
-
duzgun peynirin kilosu 350tl falan
neden marketteki leş peynirleri almiyosun diyenler gelmeden yazim dedim.
50-60tl ye satilzn sucuk tarzi seyler full zararli tat bile yok zaten
-
Gerçekten öyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amazon
Helly Hansen Hawk Stapro Tr Trail erkek koşu ayakkabısı, 990 Siyah, 41 EUhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09PB9Y2M6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1&psc=145 numarasını 2.363 TL' den sipariş geçtim, kargoya verildi...
-
bir eve bir kaç naaş girmeden düzgün yaşanmıyor. çalışarak bir şey elde edemeyeceğini anlayan insan kumara yöneliyor.
-
Ülkede sorun bol, problem bol. Düzelmiyoruz, resmen direniyoruz. Allah korusun bizleri aksiliklerden, ülkeyi düşünen yok. Düzelmeyi düşünmemiz lazım, daha kötü duruma gelmeden düzelmemiz, bunu yapmamız gerekiyor, insanımız ben neden böyle yaşıyorum, önüm neden kapalı diye sorgulasa yol almaya başlayacağız. Kolaycılığa kaçıp yanlış yollara değil, doğru, düzgün, doğru yollara sapmamız gerekiyor, ülkede her iş kolaycılığın, fırsatçılığın, hesapçılığın, numaracılığın eline düşmüş durumda maalesef, düzelmeye odaklanmalıyız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Kasım 2023; 17:7:30 > -
Yani son bir sene de ne olduysa oldu anlayamıyorum önceden aldığım çoğu şeyi alamıyorum yani insanlar nasıl geçiniyor anlayamıyorum bir taraftan herkesin elinde I phone I pad instagrama her girdiğimde herkes lüks kafelerde restaurantlarda bir ben mi fakirim bir ben mi iş mi bulamıyorum diyorum gerçekten gelinen durum korkunç bu ekonomide ev araba nasıl alıyor insanlar
Tek maaşla geçinmek imkansız artık hele bir de ev kiraysa imkansız ya eskiden ne güzeldi şuan ekonomi çok kötü
Durum çok kötü herkes için çok üzülüyorum en çok da gençler için ülkede hayatta kalmaya çalışmak çok zor tecrübeli bir muhasebeciyim iş arıyorum bulamıyorum tecrübesiz arkadaşları düşündükçe onlarada üzülüyorum İnşallah herkes için en iyisi olur
E yani kardeş güle güle giy de
Bimde bile yani benim bildiğin en uygun marketti Bim bile dünya para 50:60 liraya aldığım peynir 100 tl olmuş içler açısı durum
Bim eskiden diğer yerlere göre uygun fiyatliydi ama artık öyle değil bence. Diğer marketlerde aynı fiyata satıyor ürünleri . Sadece kendi dandik markalı ürünlerini biraz uyguna satıyor
Hersey pahali ya bi sinemaya gidiyorsun 300 tl ye cikiyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bim eskiden diğer yerlere göre uygun fiyatliydi, ama artık o dünya geçti. Buna rağmen herkeşin bime gitmesi, ucuz olduğundan deel de, ayakları alıştığı için oluyo..
Eskiden bim gururla her mağazasına koca bir tablo asar ve bu tabloda reklam vermeyerek burdan elde ettiği avantajı ürün fiyatlarına yansıttığı için düşük fiyatlandırma tekniğini anlatarak bunla gurur duyardı.. artık havuz medyalarının gazte ve tv leri de olmak üzre habire reklam veriyor..
Nasılsa müşteriye kendisini alıştırdı ya, artık vur abalıya der gibi, vur zamları fiyatlara tekniğini uyguluyo... ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Kasım 2023; 21:32:17 > -
Yani şöyle bir durum var BİM'in kendi markalı ürünlerinden alacaksınız alışverişi daha uyguna getirirsiniz ama ben şahsi olarak asla BİM'in kendi yogurdunu , peynirini bilmem neyini tercih etmem . Hem kaliteli bulmuyorum hemde sağlıksız geliyor bana . Ama alan insana da neden alıyorsun demem sonuçta pek çok insan zorunluluktan alıyor. Her neyse ben migrosun kendi markalı ürünlerini tercih ediyorum özellikle sütü , yoğurdu , ton balığı vs gayet iyi .
Onu diyorum Bime gider alırdık her şeyi artık o dünya geçti her şey çok pahalı yani ben 200 liraya poşeti doldurduğum günleri bilirim vay be en iyi günlerimizmiş
300 tl ye sinemayı bırak bugün yanımda 100 lira vardı marketten alacağım şeyleri alamadım
Alırsam sadece süt ve peynir alıyorum kötü değil üçgen bir peyniri var seviyorum ben onun haricinde başka bir şey almıyorum zaten
Maaş artışları gerçek enflasyonun yanına bile yaklaşamadı. Piyasada maaşlı çalışan için çok absürt fiyatlamalar var. Konut ve gıdada batı avrupadan bile daha pahalı olduk. Asgari ücretin 1600-1800 euro olduğu Hollanda'da 8-9 euroya yenen yemek 350 euro asgari ücreti olan ülkemizde 11-12 euro olmuş.
Benzer içerikler
- konuşurken heyecanlanmak
- en iyi kilo aldıran antidepresanlar
- s pelteklik egzersizleri
- ben aldırdım pişmanım
- kalp krizi otopsisi nasıl yapılır
- indirimler ne zaman başlıyor
- galaxy unpacked
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X