Head-fi.org da baya bi ünlü olan ADDIEM (Apple Dual Driver In Ear Monitor) pazar günü elime geçti. Bu kulaklığı forumumuzun klasiği Akg k324p ile kısaca kıyaslamak istedim.
Kullandığım player Cowon D2+ (Firmware 3.02) Müzik dosyalarının hepsi Mp3 320 kbps veya FLAC formatındalar.
ADDIEM Balanced Armature bir kulaklık olduğu için Burn-in e ihtiyacı yok, k324p ise 100 saatin üstünde kullanıldı.
Klasik ürün kalitesi ve rahatlık yorumlarını geçiyorum, ikisi de birbirine benzer yeterince kaliteli ve rahatlar.
Şimdi Ses Kalitesi: Aşağıdaki test flat yani EQ olmadan yapılmıştır.
Low (Bass) : k324p ADDIEM e göre daha yoğun bass verebiliyor ama bu daha kaliteli olduğu anlamına gelmiyor tabi. ADDIEM in bass ları daha tok ve çok daha düzenli, her ayrıntıyı seçebiliyorsunuz. Müthiş bir bass derinliğine sahip.
Mid : Bu alanda k324p biraz daha iyi gibi, aradaki fark az da olsa hissedilebiliyor. Vokallerde ve bazı gitarlarda ses ADDIEM biraz geride kalıyor.
High (Tiz) : Bu alanda aradaki fark inanılmaz. ADDIEM kesinlikle fersah fersah önde. Müthiş bir detay ve netlik var. Hiçbir tiz ses kaybolmuyor ve çok net.
Ses Yüksekliği : k324p ADDIEM den daha fazla ses verebiliyor fakat normal olarak ses yükseldikçe biraz bozulmaya başlıyor. ADDIEM de bu sorun yok her seviyede aynı detayı yakalayabiliyorsunuz.
Sahne ve Detay : ADDIEM yine çok önde, her enstrümanın çıkardığı her notayı duyabiliyorsunuz. MX 360 tan k324p ye geçtiğimde yeni seslere şahit olmuştum, ADDIEM e geçince yenilerine şahit oldum
Sonuç: Genel olarak ADDIEM in hafif geride olduğu tek yer Mid ler, bunu da doğru EQ ayarlarıyla aşabilir, hatta k324p den daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Sebebi de şu; ADDIEM çok daha detaylı ve EQ değişikliklerine çok iyi tepki verebilen bir kulaklık. İstediğiniz değişikliği playerdan yaparsanız kesinlikle ödülünü alacaksınız.
Kulaklığın Türkiye fiyatı 250 TL civarı ama hiçbir yerde yok. Yurtdışından 80 dolara sıfır alabilirsiniz.
Son olarak D2 kullanıcıları için kendi zevkime uygun dinlediğim ayarları da yazayım;
Armatür Driver'lı olsa da burn-in etkisi görülüyor diyenler var. Biraz kullandıktan sonra konu ile ilgili bilgi verirsen iyi olabilir.
Bilgilendirme ve inceleme için teşekkürler. Benimde canım sıkılıyordu yeni bir şey yok mu diye?
Yalnız 3.02 BBE+ ile K324'de o eq ayarında kulakların hiç rahatsız olmuyo mu? Tabii ki kişisel müzik zevkidir sual olunmaz orası bir gerçekte, ben genelde k324 ile EQ 3-2-1-0-0, BBE: 1, MEB 2, STE 1 , MPE ON dinlemeyi severdim.
Eline sağlık.
quote:
Orijinalden alıntı: MuttFTS.
Armatür Driver'lı olsa da burn-in etkisi görülüyor diyenler var. Biraz kullandıktan sonra konu ile ilgili bilgi verirsen iyi olabilir.
Aslında Dün tüm gün açık bırakıp denedim ama pek bi değişim olmadı. Sadece ilk kulağıma taktığımda olan sesle 1 saat sonraki ses arasında fark vardı.
quote:
Orijinalden alıntı: thetrooper00
Bilgilendirme ve inceleme için teşekkürler. Benimde canım sıkılıyordu yeni bir şey yok mu diye?
Yalnız 3.02 BBE+ ile K324'de o eq ayarında kulakların hiç rahatsız olmuyo mu? Tabii ki kişisel müzik zevkidir sual olunmaz orası bir gerçekte, ben genelde k324 ile EQ 3-2-1-0-0, BBE: 1, MEB 2, STE 1 , MPE ON dinlemeyi severdim.
Eline sağlık.
Dediğin gibi zevk meselesi ben biraz daha az seste çok detay almaya çalışıyorum sanırım ondan oluyor
demekki k324p nin üstüne kulaklık tanımam devri kapandı birzamanlar k324pden başkasını gözüm görmüyorduda(cowon d2 forever)