Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet araç zaten 1600 kg 300-400de yük oluyor ozaman effintengrip hayalimiz başlamadan bitti ben 94 xl bir lastik bakacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Evet araç zaten 1600 kg 300-400de yük oluyor ozaman effintengrip hayalimiz başlamadan bitti ben 94 xl bir lastik bakacağım

Caddy 1.9 dsg sanırım daha ağır bir araçtır doblodan. 300-400kg yükle bende kullandım. Continental pc 195/65 r15 91h serisi ile. Dediğim gibi. 2400kg fazla olursa sorun. Ama değilse sorun değil. Kullanılabilir.

• Hala alınabilecek en iyi lastik bu mudur ?

Crossclimate istiyordum ama malum fiyatlar aldı başını gitti lastik başına 50 lira zam mı olur !
    225lira olan lastiği 274liradan satıyorlar aynı yıl, aynı lastik, aynı ölçü.

Yerli-yabancı inceleme ve yorumlara bakınca en alınası lastik bu gibi görünüyor şimdilik.

195/65/15 ölçüler.
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    @özbekli35 teşekkür ederim. Biraz da bütçeye uygun model yapmışlar galiba. Pahalı olan da cidden pahalıymış

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

@özbekli35 teşekkür ederim. Biraz da bütçeye uygun model yapmışlar galiba. Pahalı olan da cidden pahalıymış

Bende hem 94 endeks olduğu için hemde testlere girmiş ve beşinci olmuş hs51 modeli olduğundan bunu düşünüyorum

Effintengrip 94 endeksi 350 lira yani çok pahalı bu kadar fark olmaz o paraya mıchelın Continental alınır bu goodyear biraz talep görünce fiyatı çok abarttı

• Bayilerden fiyat alan oldumu acaba son günlerde. 205-55-16 için bakıyorum bu lastiğin fiyatı iyice uçtu son günlerde. Neredeyse sınıfının en pahalı lastiği haline geldi. Kolayoto'yu baz alarak söylüyorum Continental Premium Contact 5, 249 lira iken Goodyear 259 lira oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s700

Bayilerden fiyat alan oldumu acaba son günlerde. 205-55-16 için bakıyorum bu lastiğin fiyatı iyice uçtu son günlerde. Neredeyse sınıfının en pahalı lastiği haline geldi. Kolayoto'yu baz alarak söylüyorum Continental Premium Contact 5, 249 lira iken Goodyear 259 lira oldu.

Kış lastiklerimi alırken bütün goodyear bayilerinden fiyat almıştım ancak en uygun kolayotodan aldım.
    Yaz lastikleri içinde sormuştum fiyat 5-6 ay önce bayiler lastik balına 30-40TL daha pahalı istiyorlar sibop değişimi takma sökme dahil diyerek..

Ayrıca dediğiniz gibi 6 ay önce tanesi 170TL olan lastik şimdi 260TL oldu. Keşke alsaymışım ya beklemeyip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 7 Mart 2017; 13:13:38 >
  • Farklı marka isterseniz Lassa revo2+ ve dunlop fm800 modellerine bakın.

• ARKADAŞLAR, BU LASTİĞİ ALIRKEN DİKKAT EDİN!!!! UCUZ ALDIM DİYE SEVİNİRKEN DANDİK OLAN VERSİYONUNU ALMIŞ OLABİLİRSİNİZ.

Kışa girerken 2016 36. hafta üretimi Goodyear EGP 205/55 R16 91V lastiğin tanesini popüler bir web sitesinden tanesini 150 liraya aldım. Heralde kışa girmeden stok eritiyorlar, bu yüzden ucuz dedim. Bu sene aldığım 3. Goodyear lastik seti. İlk olarak Assymetric 3(alman üretimi), daha sonra Ultragrip 9(polonya üretimi) ve son olarak bunları aldım. İnternette B/A 68db olarak yazıyordu, bana gelen lastikler ise C/A 69 db idi ve Made in TURKEY yazısı içime korku salmıştı ama neyse bir şey olmaz demiştim. Daha lastikleri hiç takmadım, depoda duruyor. Şimdi öğrendim, meğerse olay şundan ibaretmiş: bu ucuz seri EGP'lerin 3 kanallı su tahliye kanalı varmış, yurt dışı üretimi olan EGP ler 4 kanallı su tahliye kanalına sahipmiş. SİZ, SİZ OLUN UCUZ OLAN EGP'LERDEN UZAK DURUN, LASTİKÇİLERDE 150 LİRALIK LASTİĞİ MİLLETE 250 LİRAYA SATMAYA ÇALIŞIYORLAR, DİKKATLİ OLUN, orijinali bildiğim kadarı ile Polonya üretimi.

• Goodyearin kabak lastikleri bile cok iyi tutuyor bu markadan şaşmam

• Özgür Güneş kullanıcısına yanıt
    Bu konu önceden burada yazıldı. Fiat egeanın orjinal lastiği o kadar kötü değildir. Sadece sıcak bölge lastiği kışın Polonya üretimi gibi olmaz o nedenle kışlık lastik şart olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Goodyearin kabak lastikleri bile cok iyi tutuyor bu markadan şaşmam

Kabak lastikler kuru yolda zaten daha iyi tutunur :)

• tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.
    aracımın üzerinde Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91W model lastikler geldi.
    Daha 300KM yapmadan nasıl olduysa yanaktan patlatmışım.
    kışlıkları takık.
    şimdi yeni bir tane almam gerekiyor. tanıdık bir lastikçiye gittim 91W elimizde yok sana aynı desen 91V verelim
    sadece hız sınıfı farkı var diğer her şeyi aynı desen vs. dedi.
    lastiği getireyim bak istersen dedi. ben haftaya gelirim diye çıktım.
    91W VE 91V arasında sadece hız sınıfı farkı mı var? 91v taksak bir sıkıntı olur mu?
    netten baktım resimlerde bire bir aynı görünmekte. aşırı hız yapan biri değilim 140 geçmem.
    sizce riske girmeyip 91w mi arasam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.
    aracımın üzerinde Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91W model lastikler geldi.
    kışlıkları takık.
    şimdi yeni bir tane almam gerekiyor. tanıdık bir lastikçiye gittim 91W elimizde yok sana aynı desen 91V verelim
    91W VE 91V arasında sadece hız sınıfı farkı mı var? 91v taksak bir sıkıntı olur mu?
    netten baktım resimlerde bire bir aynı görünmekte. aşırı hız yapan biri değilim 140 geçmem.

Lastikçi hız konusunda haklı fakat yapısal değişiklik mutlaka vardır. Daha yüksek hızlara dayanmak için üretilmiş W serisi lastik V serisi lastikten farklıdır. Hassas bir tartı bulabilirseniz ağırlıklarını kıyaslayın. Bunun haricinde problem çıkarır mı bilemiyorum.. Mühendislik hesabı gerekli buradan sonra.

Eskiden burada vardı bir sorun belki yine gelebilir;
    KolayOto
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91W
    http://kolayoto.com/goodyear-efficientgrip-performance-205-55r16-91w.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 14 Mart 2017; 7:36:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andios

quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.
    kışlıkları takık.

Lastikçi hız konusunda haklı fakat yapısal değişiklik mutlaka vardır. Daha yüksek hızlara dayanmak için üretilmiş W serisi lastik V serisi lastikten farklıdır. Hassas bir tartı bulabilirseniz ağırlıklarını kıyaslayın. Bunun haricinde problem çıkarır mı bilemiyorum.. Mühendislik hesabı gerekli buradan sonra.

Eskiden burada vardı bir sorun belki yine gelebilir;
    KolayOto
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91W
    http://kolayoto.com/goodyear-efficientgrip-performance-205-55r16-91w.html

riske girmeden w serisi alayım.
    nette bulamadım bayilerin elinde de yok. sipariş veririz ertesi gün gelir diyorlar.

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    Bence farklı lastik almayın aynı aksa farklı lastik takılınca ıslakta spin atma çok görülür. W için genellikle yüksek hız dayanımı nedeniyle, diğer V ye göre biraz daha sert malzeme kullanmıştır.

• bu lastiğin 2017 üretimini şimdi bulabilir miyiz yoksa beklemek mi gerek?

bir de almanya üretim ile polonya üretim arasında fark olur mu?
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsunuz mutlaka bir şeyler farklıdır.

cevap veren herkese teşekkürler.

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    Eğer w sınıfı bulamazsanız. İki adet V sınıfı alıp öne takın, eskilerden birini ikinci elde satın veya yedek saklayın.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.