Şimdi Ara

Inception (2010) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.852
Cevap
3
Favori
120.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hey yavrum hey! IMDB Top 250'de The Shawshank Redemption ve The Godfather'ın ardından 3.sıraya yükselmiş Bakalım tutunabilcek mi orda...

http://www.imdb.com/title/tt1375666/
    http://www.imdb.com/chart/top

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 18 Temmuz 2010; 19:08:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

Top 250: #3 (Sıralamada 9.0)

9.4/10

20,248 votes »

Resmen OHA! H

Yürü be Inception. Bir anda nasıl 20.000 oldu hayret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoraZ

O kadar çok yorum okudum ama bu en güzeli sanırım,

Roger Ebert from Chicago Sun-Times: “Here is a movie immune to spoilers: If you knew how it ended, that would tell you nothing unless you knew how it got there. And telling you how it got there would produce bafflement. The movie is all about process, about fighting our way through enveloping sheets of reality and dream, reality within dreams, dreams without reality. It’s a breathtaking juggling act.”

ingilizcesi biraz ağır geldi.tam olarak ne diyor...
  • Bu arada konuyu açan Onur arkadaşımız;

başlığa IMDB Top 250: #3 gibisinden birşeyler eklersen daha ilgi çekici olacaktır malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARTU

Hey yavrum hey! IMDB Top 250'de The Shawshank Redemption ve The Godfather'ın ardından 3.sıraya yükselmiş Bakalım tutunabilcek mi orda...

Bakalım tutunabilecek mi? Ya da bakalım daha da yükselecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Hey yavrum hey! IMDB Top 250'de The Shawshank Redemption ve The Godfather'ın ardından 3.sıraya yükselmiş Bakalım tutunabilcek mi orda...

Bakalım tutunabilecek mi? Ya da bakalım daha da yükselecek mi?

Tabii o da var Ne de olsa Nolan abimizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 18 Temmuz 2010; 19:14:54 >

• oy oy oy.
  • Daha 12 gün var yaa!!!
  • Nolan abimiz bugüne kadar yaptıklarıyla artık 1.sırada bir filmi hak ediyor, ha gayret diyorum

Inception (2010)

Inception (2010)

• En son 6000 mi ne oy vardı hayret ne zaman 20000 olmuş, filmi merakla bekliyorum ama benim kafa filme basar mı diye de korkmuyor değilim. Mementoyu 2. izleyişimde analamıştım o da az çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrotello

En son 6000 mi ne oy vardı hayret ne zaman 20000 olmuş, filmi merakla bekliyorum ama benim kafa filme basar mı diye de korkmuyor değilim. Mementoyu 2. izleyişimde analamıştım o da az çok.

Hocam hem sakin kafa gerekiyor hem de Memento az buz film değil. İlk anlamada çözen olamaz. Ben de okuduğum yorumlarla az çok oturttum senaryoyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

O kadar çok yorum okudum ama bu en güzeli sanırım,

Roger Ebert from Chicago Sun-Times: “Here is a movie immune to spoilers: If you knew how it ended, that would tell you nothing unless you knew how it got there. And telling you how it got there would produce bafflement. The movie is all about process, about fighting our way through enveloping sheets of reality and dream, reality within dreams, dreams without reality. It’s a breathtaking juggling act.”

ingilizcesi biraz ağır geldi.tam olarak ne diyor...

"İşte spoilerlara bağışık bir film: Filmin sonunu biliyorsanız, o sonuca nasıl ulaşıldığını bilmediğiniz sürece size hiçbir şey ifade etmeyecektir ve size sonuca nasıl ulaşıldığı anlatılsa da karışıklığa sebep olacaktır. Film tamamen süreç üzerine; rüyalar içindeki gerçeklik ve gerçeklik barındırmayan rüyalar ile rüya ve gerçek hakkında bildiklerimizi bir kenara koyabilmemiz üzerine kurulu. Nefes kesen bir hokkabazlık performansı."

Bir kaç yerde ilk anlamı dışında kullanılan sözcük ve yapılar mevcut olduğundan düz bir çeviri yapılamıyor. Anlayıp çeviremediğiniz türden bir sözce. (:

• quote:

En son 6000 mi ne oy vardı hayret ne zaman 20000 olmuş, filmi merakla bekliyorum ama benim kafa filme basar mı diye de korkmuyor değilim. Mementoyu 2. izleyişimde analamıştım o da az çok.

Basar basar Olmadı filmi izledikten sonra illa ki bir beyin fırtınası olacak, benim de ve herkesin anlamadığı yerler bi şekilde giderilir ne de olsa bu adam öyle Lost gibi mistik bir halde ucu açık bırakmıyor çoğu şeyi, illa bir sonuca ulaşılıyor

• quote:

Kimse anlamadığı için film bitince hemen diğer seansa bilet alıyor tekrar. O yüzden hemen fırladı böyle.
  • quote:

Nolan abimiz bugüne kadar yaptıklarıyla artık 1.sırada bir filmi hak ediyor, ha gayret diyorum

Inception (2010)

Inception (2010)

Oylamada 9.4 puan görünüyor ama sıralamada 9.0 puan görünüyor.

• Bu arada Christopher Nolan'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı şu ana kadar toplam 6 filmi var ve şimdi incelediğim IMDB Top 250 değerlendirmesine göre

Dark Knight 12.sırada
    Memento 29.sırada
    The Prestige 73.sırada
    Batman Begins 109.sırada

ve Inception son haliyle 3.sırada

keza ilk filmi Following de izleyenler bilir harika bir yapımdı (onun da IMDB puanı 7,6 imiş)

ve çok şanslıyız ki bu adam henüz 40 yaşında
  • quote:

Oylamada 9.4 puan görünüyor ama sıralamada 9.0 puan görünüyor.

IMDB Top 250 listesinde değerlendirilirken bazı kriterler var mesela belli bir oranın üstünde oylanması veya Top Voters denilen kesimin puana ve listeye etkisi gibi.

Godfather ve Shawshank Redemption'ın da asıl puanı 9,2 ama listede 9,1

Inception'ı da atıyorum 100.000 kişi falan oyladıktan sonra puan iyice oturmaya başlayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 18 Temmuz 2010; 19:52:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

quote:

Hocam hem sakin kafa gerekiyor hem de Memento az buz film değil. İlk anlamada çözen olamaz. Ben de okuduğum yorumlarla az çok oturttum senaryoyu.

Aylar önce canım bir film izlemek istemişti, kolay kolay bir filmi oturuşta izleyen biri değilim, bunu da 2-3 kere durdurup başlatıp öyle izledim, aksiyon ne biliyim komedi filmlerinde sorun olmuyor, film bitti ben de ulan ne oldu da bitti dedim kendime sonra da. Yorumları falan okuyunca filmin karışık bir film olduğunu öğrenince rahatladım ve filmi bu şekilde izleyerek eşşeklik yaptığımı da fark ettim.

Hazır Nolan filmlerinin lafı geçmişken ben Prestige'in puanın daha fazla olmasını beklerdim, Mementoya yakın bir puanı hak ediyor bence.

• quote:

Bu arada Christopher Nolan'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı şu ana kadar toplam 6 filmi var ve şimdi incelediğim IMDB Top 250 değerlendirmesine göre

Dark Knight 12.sırada
    Memento 29.sırada
    The Prestige 73.sırada
    Batman Begins 109.sırada

ve Inception son haliyle 3.sırada

keza ilk filmi Following de izleyenler bilir harika bir yapımdı (onun da IMDB puanı 7,6 imiş)

ve çok şanslıyız ki bu adam henüz 40 yaşında

Son cümle mükemmel.

• quote:

Hazır Nolan filmlerinin lafı geçmişken ben Prestige'in puanın daha fazla olmasını beklerdim, Mementoya yakın bir puanı hak ediyor bence.

Bana sorsan The Prestige burun farkıyla Memento'dan daha iyi film derim ama işte IMDB bana sormuyor

Gerçi puanları yakınmış birbirine
    birinin 8,6
    diğerinin 8,4
    ama malum listedeki sıralamada küçük bir miktar bile baya fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 18 Temmuz 2010; 20:03:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.