Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odin kablo 10k lık vardır, şimdi projeksiyona, tv ye, avr ye, subwoofer a, bd player a, wd tv ye kaç tane lazım sayamadım
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Altan ince esprin konusunda pm le Cihan ı uyarmıştım. Mesajı görmemiştir sanırım görünce kablo listesini günceller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Kasım 2013; 19:33:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Benim gariban Ttaf i listeye bile almamışlar peh :p

Yardım sever komşumun ttaf ının yeri ayrı gönlümüzde ...
  • Hocam 6-7 bin tlmyi bulmusmudur acaba bu sistem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRsn- -- 7 Kasım 2013; 19:59:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Altan ince esprin konusunda pm le Cihan ı uyarmıştım. Mesajı görmemiştir sanırım görünce kablo listesini günceller.

ben anlamam laf ağızdan bir kere çıkar kablo gelecek dendi bekliyoruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Kablo konusunda altanpsx ve valiaikaistaya katılıyorum ben de.

Kablo konusu çoook su kaldırır. Ve sonuçta da subjektif tercihe gelir dayanır konu.
    Öyle her kabloyuda almadan önce denemek ve öyle almak gibi seçenekler ülkemizde nerdeeee!!!
    Varsa şöyle üç beş marka beş on model ve farklı uzunluklarda ve farklı konnektörlerle deneme imkanı veren firma bilenlerin bizimle de paylaşmasını rica ederim.

Ben kendi özelimde elimdeki kablolarımı mesela denemek isteyenlerle zamanın ve durumumun imkanı ölçüsünde paylaşıyorum.

Sn.aticus,

Siz kablolunuzu neye göre seçiyorsunuz peki? Bu sorumu samimi olarak merak ediyorum, herhangi bir ima bulunmuyor içinde...
    Bu arada firmalar kablonun ücretini ödediğiniz zaman denemek için veriyor iade ederseniz paranızı iade ediyorlar, ayrıca ilişkinizin bulunduğu firmalar bu kolaylığı sanırım size sağlar...

Magazinlerden okuyarak mı?
    Yurtiçi, yurtdışı forumlardan okuyarak mı?
    Distribütör Firmaların önerilerine göre mi?
    Kulağına güvendiğiniz hobidaşların önerilerine göre mi?
    Kullandığınız elektroniklerin firmalarının önerilerine göre mi,
    Fiyatına göre mi?
    Kullanılan materyallere göre mi?
    Farklı bir sistemde demo yaparak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 8 Kasım 2013; 17:31:00 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    seçeneklerin hepsi
    daha doğrusu hepsinden biraz demeliyim.
    zira bu işe meraklı ve bu foruma da belli süredir takılan çoğu hobidaş gibi tabiiki inceleme yazılarını fırsat buldukça okumayı, forumlara takılıp okumayı seviyorum. Buradan paylaşımda bulunan tecrübeli hifi dostlarının önerileri de gayet yol gösterici oluyor, fiyat her zaman etkili bir unsur ama tek belirleyici değil, kullanılan metaryeller hususunda malzeme bilgim ve mühendislik bilgim hiç olmadığından öyle bir değerlendirmeye tabii tutamıyorum ama ikna edici yorum ve değerlendirmeler mutlaka etkiliyordur beni.
    Aslında kablo ile ilgili özel olarak demo odalarına gidip deneme yapmışlığım yok daha çok elektronik ve hoparlör dinlemek ve incelemek amaçlı ziyaretlerim oluyor.
    Daha önce bu forumda ama hangi başlıkta hatırlamıyorum bahsetmiştim;
    bir zaman lotusa uğradığım bir günde magicoların yeni S serileri dinleniyordu. Şimdi hatırlyamayacağım elektroniklerle kurulan setupt önce daha sıradan noname hoparlör kabloları ve ara kablolar bağlıydı. Sonra Transparent xl kablo ile Nordostun üst seri bir hoparlör kablosu bağlandı ve sesteki değişimi odada bulunan ben dahil 3-4 kişi net şekilde farkettik. Ben o noktadan sonra kabloların önemini anladığımı düşünüyorum. Ondan önce kabloların sistemlere etkisi konusuna biraz mesafeli bakanlardandım.

Ne güzelmiş valla. Ben extrem ile o kadar alışverişim oldu bana kablo önermediler mesela, bir iki kablo felan lafı ettim hiç tınmadılar.
    actuelle daha yeni kablo pazarlığı yaptım hiçde müşteri odaklı bir yaklaşım göremedim.
    bu ara 4 m. orta kalite bir hoparlör kablosu bakınıyorum. AQ teknolojisi ve sesini beğeniyorum.
    Varsa AQ , Nordost marka 4 metrelik hoparlör kablosu denemem amaçlı verebilecek firma yada forumdaş memnun olurum.

Mevcut AQ King Kobra XLR kablomuda upgrade etme niyetindeyim. Zira Accuphase ASL rca kablo edindim bir süre önce bu AQ XLR kablodan daha iyi sonuç aldım şimdilik onu kullanmaktayım.
    Yine başta AQ markasının olmak üsere orta/üst seviye XLR kablosunu denemek için bana verebilecek firma/forumdaş var ise memnun olurum.

Maxwele göndermiş olduğum power kablolarımdan "şimdilik" memnunum daha önceki kutu içeriği kablolara göre sistemime ve ses olumlu katkı yaptıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu kablolarda değişiklik bu aşamada düşünmediğim için power kablo ihtiyacım ve deneme ihtiyacım olmayacaktır.

• herkese selam

evdeki blurayleri koymak icin bir raf istiyordum ve eşim yine bir tasarımla geldi. rafı bal peteği şeklinde yapmak istiyoruz. biri asimetrik diğeri işlevsellik ön planda bir raf. siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Simetrik
     Indigoblue'nun ev sinema sistemi

Petek 1

Petek 2

asimetrik 1

asimetrik 2

sanırım WAF yavastan beni de etkilemeye basladı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indigo_blue -- 9 Kasım 2013; 10:33:44 >

• Tasarımlar güzel ve dekoratif.

Biz böyle birşey yapsak duvarın biri komple petek olur heleki plaklar için yaptığımı düşünemiyorum
  • indigo_blue kullanıcısına yanıt
    eldeki bluray sayısını artırmayı düşünmüyorsan olabilir ama arşiv işine girersen bir süre sonra yetmeyecektir ,sonra benim gibi nerede boşluk bulursan oraya tıkmaya başlarsın :)
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Bu rafin kapasitesi simdilik 100 blurayi aliyor. Yeter diyorum ama elbet yetmeyecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue
    eşim bunun gibi olsun istiyor

sanırım WAF yavastan beni de etkilemeye basladı :)

valla kimin hangisini sectiğine bakmaksızın kesin tercihim bu oldu. çok beğendim.

akabinde bal peteği mucizesine dayanarak duvarlara
    Gen6 şeklinde ahşaptan ses sönümleyici yapılsa akustik sesin üzerinde ki etkisi ne olur ilginç olurdu.

• Asimetrik dizaynlar hep daha çok hoşuma gitmiştir.

Benim önerim kesinlikle bal peteği şeklinde olanı.
    Ama bu rafın içerisine blu-ray koymak amaçlı değil.
    Zaten o kadar film hiç bir zaman yetmeyecektir.
    Oraya yerleştirilcekler ise film figürleri ve box setler olabilir.
    Böylelikle bu figür ve boxsetler diğer filmlerin yanında eğreti şeklinde durmaz.
  • indigo_blue kullanıcısına yanıt
    eşiniz yine güzel tasarımlara imza atmış tebrikler. benim de favorim asimetrik olan.
  • herkese yorumları icin tesekkur ederim

Levent bey fikriniz hoşuma gitti tesekkürler.

bu arada 2 yeni render ekledim. şu an için favorim Petek 2
  • asimetrik 2 eklendi
  • oyum Simetrik 2'ye. hatta bu daha güzel. asimetrik 1'de üçgen bölgesi var. o üçgen olmamalı bence. sırttı sonra.
  • Poll yapın : Asimetrik 1
  • asimetrik 1 benım tercihim olurdu
  • Asimetrik 1 güzel görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.