Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün aksam Synology 1513+ NASi teslim aldım.

Synology DS1513+

üstüne her ne kadar WD in Nas icin özel üretilmiş RED serisi hardisklerinden almak istesemde, ciddi fiyat farkından ötürü green serisine yöneldim ve 5x3tb ile RAID5 yaptim.

hard diskleri yerlestirrken ufak bir time lapse video yaptim. maalesef ışık çok iyi değilmiş sonradan fark ettim :(

Bu da masa üstüne yerleştikten sonraki hali.

Indigoblue'nun ev sinema sistemi

şu an disc verification devam ediyor, fark ettigim arkada 2 fan olmasına rağmen cihaz cok sessiz. elimde 2x2gb ram bulunuyor bunları üstüne taksammı diye düşünüyorum fakat nasıl bir fayda saglar kestiremiyorum

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun abi güle güle kullan.
  • Timelaps iyi fikir, bende 6 sürücülük Asustor almıştım, RED'ler ve WD RE , SE bayağı fiyatlı olduğundan 3*4 TB WD Green Raid 5 yaptım yarısı doldu :( .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 16 Kasım 2013; 13:58:22 >
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    bluray writer her derde deva usta ;) ne hdd doldu derdin var nede yeni filmler geldi acaba eski filmlerden hangisini silsemde pişman olmasam derdi :)):
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

bluray writer her derde deva usta ;) ne hdd doldu derdin var nede yeni filmler geldi acaba eski filmlerden hangisini silsemde pişman olmasam derdi :)):

Dün baktımda bdxl diye bir standart var ama diski çok pahalı hepde piyasada yok , hep aynı dert bu dvd içinde ne vardı diye arayıştan bd lerde ne vardı diye aramaya geçmek , nope
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

her 3-4 filmde bir yeni bd yaz falan ugrasılacak sey degil.
    Hayırlı uğurlu olsun Cihan. Sistem koşmaya devam ediyor .... Güzel paylaşımlara devam ...
  • Dostlar selamlar, hayırlı pazarlar herkese. Bildiğiniz üzere ses sistemlerindeki power kablosunun ses üzerindeki etkisini bir çok arkadaş forumda paylaşmıştı. Benim de uzun süredir power kablosu ile özellikle görüntü sistemleri ( panel + projeksiyon ) arasındaki ilişkiye (olumlu ya da olumsuz ) bi etkiye sahip mi diye merak etmişimdir. Bu merakımı forumdan dostların göndermiş olduğu farklı marka ve modeller de power kabloları panel ve prıjeksiyonlarda deneme imkanı buldum. Buradan yardımlarından dolayı tüm arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim ....
    Toplam da üç adet farklı kablo denemesi sonuç almak için yeterli oldu diye düşünüyorum. Zira sırasıyla denediğim kablolar : AQ NRG-10 - Slient Wire - Lookab Optirius
    Öncelikle AQ NRG - 10 kabloyu Samsung 64 inç PS64d8000 plazma panelin ferit çekirdek takılı kendi power kablosunu söküp AQ NRG - 10 kabloyu takıp görüntüyü incelediğimde gözle görülür hiç bir fark göremedim. Yaklaşık iki saat kadar D-smart - bluray - mkv denemesi yaptıktan sonra diğer iki kabloda da sonuç aynı idi. Durum böyle olunca panelin yatay tarama ve refresh gibi bilgilerini merak bile etmedim açıkcası. Panel de ki sonuç budur.

Power kablosunun projeksiyon görüntüsünde belki olumlu etkisi olur düşüncesi ile panasonic pt-ae 4000 ve panasonic pt-ae10000 cihazların ferit çekirdekli kablosunu çıkarıp AQ NRG - 10 kabloyu ve diğer kabloları takıp yaklaşık 6 saate yakın bluray ve mkv incelemeleri yaptım. Fakat projeksiyonda da çıplak gözle görüntüde hiç bir iyileşme veya bozulma tespit etmedim. Durum böyle olunca incelemeyi daha fazla derinleştirme gereği de duymadım.
    Sonuç olarak belki de kullandığımız panel veya projeksiyonların orjinal kablolarının yeterli olduğunu düşünüyorum Tabi ki elektrik tesisatı ve diğer faktörlerin katkısını düşünerek ... Saygılarımla ...

• max-well kullanıcısına yanıt
    Sinan abi teşekkürler

yaptığın testi buradan paylaşmana da teşekkür ederim.
  • Sinan abi test için teşekkürler.

Zaten forumda herhalde gördüğüm kadarıyla görüntü kriterlerini baz alarak bu testi yapabilecek başka kimse yok en referans senin yaptığın bu test oldu. Belki işin içine ölçüm yapan teknik alet vb. ekipman girdiğinde iş değişkenlik gösterebilir belki ama çıplak gözle dediğin gibiyse en sağlam iş heleki PJ için besleme hattına veya tüm sisteme sağlam bir regülatör bağlamak kablo yatırımından daha faydalı olacaktır. En azından stabil elektrik için.
  • Sevgili max-well sağolasın merak ettin uğraştın denedin ve paylaşımda bulundun.
    Power kablolarının cebe etkisi daha fazla olduğu aşikar
    Görüntü tarafında olumlu/olumsuz etki yaratamamışsa da
    ses tarafında yarattığı etkiyi ben kendi sistemimde rahatlıkla duyabildiğimi de belirtmeliyim.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Yüce ( delerıum) kardeşim farklı marka power kabloları ile yaklaşık 8 - 9 saat debelendikten sonra gözlemlediğim sonucu paylaştım dostlarla. Senin de tespit ettiğin gibi besleme hattına regülatör yatırımı daha mantıklı ....
  • Dostum ISOTEK EVO 3 MINI MIRA modeliwww.isoteksystems.com benim gozlerimle kuro yu bile saha kaldiran bir conditioner keske deneme sansin olsaydi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conditioneer bir LPF mı? Fiyatı ne kadardır?
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    çek cumhuriyetinde 600-700 tl arası sanırım
    Cihan, oppo da son durum nedir? Bi gelişme var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Cihan, oppo da son durum nedir? Bi gelişme var mı?

Sinan abi

oppo ile yazışmalarımdan sonra Extreme audioya goturmem gerektigi sonucu çıktı. az önce extreme e cihazı teslim ettim. haftaya yurt dışında olacağım icin o arada bakarlar diye tahmin ediyorum.

extreme gitmişken biraz ikinci ellere biraz ana demo odasına takıldım. focal stella falan dinleyip yaşama sevincimi kaybettim
  • Cihan çözülür umarım sorun.
    Yahu o mekan tehlikeli sık sık gitmemek gerek. Ben sene de 1-2 kere uğruyorum yetiyor da artıyor bile
  • Harbi orada dinledigim vsi75 ve accuphase yuzunden amfi beğenmiyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cihan çan eğrisinin tepe noktasına yaklaştıkça yaşama sevincin dip yapar malesef ... Sertaçs ın durumunu yakından biliyorum ...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.