Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Petek 2 yada asimetrik 2.
  • Bence asimetrik 2. Hem güzel görünüyor hem kapasitesi asimetrik 1 e göre daha fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

seçeneklerin hepsi
    daha doğrusu hepsinden biraz demeliyim.
    zira bu işe meraklı ve bu foruma da belli süredir takılan çoğu hobidaş gibi tabiiki inceleme yazılarını fırsat buldukça okumayı, forumlara takılıp okumayı seviyorum. Buradan paylaşımda bulunan tecrübeli hifi dostlarının önerileri de gayet yol gösterici oluyor, fiyat her zaman etkili bir unsur ama tek belirleyici değil, kullanılan metaryeller hususunda malzeme bilgim ve mühendislik bilgim hiç olmadığından öyle bir değerlendirmeye tabii tutamıyorum ama ikna edici yorum ve değerlendirmeler mutlaka etkiliyordur beni.
    Aslında kablo ile ilgili özel olarak demo odalarına gidip deneme yapmışlığım yok daha çok elektronik ve hoparlör dinlemek ve incelemek amaçlı ziyaretlerim oluyor.
    Daha önce bu forumda ama hangi başlıkta hatırlamıyorum bahsetmiştim;
    bir zaman lotusa uğradığım bir günde magicoların yeni S serileri dinleniyordu. Şimdi hatırlyamayacağım elektroniklerle kurulan setupt önce daha sıradan noname hoparlör kabloları ve ara kablolar bağlıydı. Sonra Transparent xl kablo ile Nordostun üst seri bir hoparlör kablosu bağlandı ve sesteki değişimi odada bulunan ben dahil 3-4 kişi net şekilde farkettik. Ben o noktadan sonra kabloların önemini anladığımı düşünüyorum. Ondan önce kabloların sistemlere etkisi konusuna biraz mesafeli bakanlardandım.

Ne güzelmiş valla. Ben extrem ile o kadar alışverişim oldu bana kablo önermediler mesela, bir iki kablo felan lafı ettim hiç tınmadılar.
    actuelle daha yeni kablo pazarlığı yaptım hiçde müşteri odaklı bir yaklaşım göremedim.
    bu ara 4 m. orta kalite bir hoparlör kablosu bakınıyorum. AQ teknolojisi ve sesini beğeniyorum.
    Varsa AQ , Nordost marka 4 metrelik hoparlör kablosu denemem amaçlı verebilecek firma yada forumdaş memnun olurum.

Mevcut AQ King Kobra XLR kablomuda upgrade etme niyetindeyim. Zira Accuphase ASL rca kablo edindim bir süre önce bu AQ XLR kablodan daha iyi sonuç aldım şimdilik onu kullanmaktayım.
    Yine başta AQ markasının olmak üsere orta/üst seviye XLR kablosunu denemek için bana verebilecek firma/forumdaş var ise memnun olurum.

Maxwele göndermiş olduğum power kablolarımdan "şimdilik" memnunum daha önceki kutu içeriği kablolara göre sistemime ve ses olumlu katkı yaptıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu kablolarda değişiklik bu aşamada düşünmediğim için power kablo ihtiyacım ve deneme ihtiyacım olmayacaktır.

Benim bildiğim kadarıyla audioavm, fil elektronik ve timpani kablolarda deneme yaptırıyor(ücretini ödeyerek ve sonra iade alarak)... Mutlaka başka firmalarda vardır... Actual power maalesef kablo konusunda çok kapalı iyi kablo her sistemde iyi çalar gibi düşünceye kapılmışlar ki son derece yanlış bir düşünce...

Eğer .5 m yeterse size Xlr bir kablo gönderebilirim ancak öncesinde sizden herhangi bir ara kablo rica ederim zira tek ara kablom bu :)

Sistemde denemeden kablo almak işi çok şansa bırakıyor maalesef, ben uzun süredir sistemimde denemeden kablo almıyorum bazen çok merak ettiklerim olursa özellikle dijital tarafta o zaman yurtdışından satın alıp deniyorum. Gerçi hoparlör ve ara kablomu uzun süredir sabit tutuyorum arada denemeler oldu ama değiştirme ihtiyacı pek duymadım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Iyi pazarlar.aski aparati problemim var sizinkini resimlerden gordum bulabilecegim yeri ogrenebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: htokyay

Iyi pazarlar.aski aparati problemim var sizinkini resimlerden gordum bulabilecegim yeri ogrenebilir miyim?

size de iyi pazarlar. hangi aski aparatından bahsediyorsunuz acaba?
    Projeksiyon.standart ask8 aparatini baglayamadim.malum sizin eski 5910 u baglayacagim;))

• htokyay H kullanıcısına yanıt
    ben pro av den almıstım, yardımcı olurlar diye dusunuyorum ;)
    teşekkürler.tuncay beyle bir görüşeyim o halde.
  • Cumartesi günü Serdar ( astramastra )daki toplantımızda Darbee yi kullanmış birisi olarak az da olsa Darbee hakkındaki kullanım tecrüelerimi paylaşmıştım.
    Burada Darbee hakkındaki düşüncelerimi forumla da paylaşmak isabetli olur düşüncesindeyim.
    Darbee nin kullanım şekli ile başlayalım. Bu cihaz en iyi performansını ( ! ) görüntüyü veren panel ya da projeksiyona en yakın mesafede kısa bir HDMI kablo ile bağlantı yaptığında veriyor. Tabi ki performans kısmına daha sonra değineceğim. İşin enteresan tarafı Darbe nin marka ve cihaz seçmesi gibi sorunu da var ayrıca. Zira avs forumda bu durumla ve bağlantı şekli açısından sorun yaşayan bir çok kullanıcı var.
    Darbe nin kutusundan çıkan tavsiyelere uygun bağlantısını yapıp ilk olarak 64 inç Samsung plazma panelime bağlantı yaptım. İlk 10-15 dakika daha önceden ayarlarını bildiğim modlar da kullanmaya başladım. İnanın benim gözlerimden çok Samsung plazma isyan etti Darbee ye. O an anladım ki Samsung plazmadaki görüntü işlemcisinin kesinlikle Darbe ye ihtiyaçım yok diye bas bas bağırdığını hissettim. Zira darbee ye Samsung plazma da yaklaşık 4 – 5 gün şans verdim. Hatta plazma panelin tüm Picture ayarlarını değiştirmeme rağmen sonuç nafile.
    Hatta Darbe nin etki oranını %40 a kadar düşürmeme rağmen Darbee ile panelden istediğim performansı alamadım. Yurt dışında Darbe yi % 80-%100 ayarlarda kullanlara şaşırmıyor değilim.
    Darbe yi denemek için sıra projeksiyon bağlantısına gelmişti. Açıkcası buradaki alacağım sonuç daha önemliydi benim için. Ne de olsa büyük perde de film izlediğimden paneldeki sonuçu pek de tınmadım açıkcası …
    Yine panasonic ae4000 cihazıma darbee nin bağlantısını yaptıktan sonra aldığım görüntüye hayran kalmıştım. Ama bu hayranlık çok kısa sürdüğünü söylemeliyim. Zira gözümle gördüğüm görüntüdeki detay beni etkilemişti. Fakat gözle gördüğüm görüntüye daha beynim müdahale etmemişti. İlk başta şaşkınlıkla görüntüdeki hatayı aramak yerine ortaya çıkan detaylara gözünüz takılıyor. Ve mutlu oluyusunuz ilk başta. Eğitimli bi göz olsa da ilk önce bu aldatmacayı Darbe yediriyor insana. Biraz zaman geçip kullandığınız da gözler ve beyin senkronize çalışmaya başlayınca anlıyorsunuz ki izlediğiniz görüntü tamamen işlenmiş ve tamamen digitalleşmiş. Fark ettim ki bu suni ve sahte detaylar doğal görüntünün çok uzağında ….
    Darbe nin üzerinde bulunan üç tane görüntü modu mevcut. HİDEF - POP OUT – GAME modları için %5 ile başlayıp %120 ye kadar artırabileceğiniz step step ayarlama imkanı mevcut. Cihazı hidef modunda %100 ayarladığımda görüntdeki digitalleşmeye gözlerim tahammül edemedi açıkcası. Bu cihazı yurt dışında %80 - %100 ayarlarda kullananlara üzülüyorum. Neden mi baktıkları görüntünün suni ve digital olduğunu bilmemeleri …. Benim bu cihaz da maximum sınırım %40 ı geçmedi ve geçmemesini de tavsiye ediyorum.
    Oppo yeni modellerinde darbe etkisini bluray player cihazlarına seçilebilir bi özellik olarak ekleme yapmış. İyi de yapmış. Zira oppo nun görüntüdeki tecrübesi Darbe nin kontrolsüz görüntü işlemesini dengelemiştir diye umuyorum. Buradaki güvenim tamemen oppo ya.
    Zira Darbee gibi bi özelliğe ihtiyaç var mı diye sorarsanız. Orijinal darbe cihazı test edip kullanmış birisi olarak şuan da bendeki Darbee yi biraderimin panelinde kullanması için verdiğimi söylemek isterim ….
    Darbee den bende kalan tek şey Darbee nin boş kutusu … Saygılarımla ….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 11 Kasım 2013; 13:08:00 >

• Bu da bende kalan Darbee nin boş kutusu ...

Indigoblue'nun ev sinema sistemi
  • darbee görüntüye darbeyi vurmuş desenize
  • darbeenin yaptigi maalesef pop yada punch diye tabir edilen golge alanlardaki kontrast degerini yukseltmek. bu kaya ve cilt gibi gozenekli zeminlerde kumlanmaya yol açıyor ve doğallıktan uzaklaşıyor.

darbee kanımca güvenlik ve sağlılk alanlarında çok başarılı olur. fiyatı makul seviyeye çekerse ev sinema sistemlerinde ozellikle konsolla oyun oynayanlarda cok populer olur ama iyi goruntu isteyenler uzak duracaktır

Sinan abi ye değerli vakti ve yorumları icin tesekkur ederim
    Oppo 95 daki görüntü mod larını Refik de evde bakarsa iyi olacak. Zira Serdar ın at6000 de yaptığım ayarlar da servis menüsünden reresh native 120hz ye cihazı ayarladığımda hareketli nesnelerin silüet kısımlarında belli belirsiz kırılmalar yaptı. Anlam veremediğim sonuç. Daha sonra interlace olarak OFF olan FRAME CREATION u mode2 yaptım destek versin diye pek düzelmedi namıssuz.
    Ben de yaptığım ayarların oppo veya hdmi kablo da bi doku uyuşmazlığı olabilir diye içimden geçirmiştim. AT6000 deki ayarlar kullandığım ae4000 deki ile aynı olmasına rağmen silüetlerde kırılma yapmıyor. Hatta Refik in at6000 de de böyle bi durum gözlemlemedim.
    Bu durumu mercek altına alıcağız bakalım ….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 11 Kasım 2013; 14:17:02 >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Teklifiniz için teşekkürler.
    Uzun arakabloya ihtiyacım yok şimdilik. Zira sistem bir arada duruyordu ve yeni yerleşimimde de öyle duracak. 1m ve altı ara kablolar şimdilik bana kafi.
    Benim ihtiyacım uzun hoparlör kabloları. 4m. ve üzerine ihtiyacım var. Ve bu orta/üst segmentde ha deyince bulanabilen şeylerden değil. Siparişle felan gelecek uzunluk.
    Timpaniye bir sorayım. Gerçi Ecosse ben de daha önce vardı giriş modeli de olsa az çok tecrübem var o marka ile ilgili ve pek tercih etmiyorum.Yine timpanin nin sattığı DHlaps kablolarda ilk tercihlerim arasında değiller.
    Fil elektronik İzmir merkezli olduğu için iste göndersinler dene geri gönder vs.. biraz vakit alıcı olabilir ama acoustic system sanırım kabloların satışını yapıyorlar bu kabloları Mr.Tchang dan dolayı merak ediyorum. ama 4 m. ellerinde var mı sormam lazım. Ve fiyatda epey çıkıyor bu metrajda. O fiyatlara çıkabilir miyim ona da emin değilim
    audioavm de sanırım Oyaide markanın satışını yapıyor. SM de Oyaide Tunami incelemesini okumuştum. 4m temin edebiliyorlar mı kendileri ile irtibata geçeceğim.

• Audioavm de audience da var, butceniz dahilinde ise degerlendirin derim bu arada butcenizi belirtirseniz daha saglikli oneriler gelebilir. Ayrica butceniz icine interconnectleri katmayi unutmayin. Kablolarin cogu takim halinde kullanildiginda bence iyi sonuc veriyor. Bir sisteme giren tek iyi bir kablo farkli marka ise ne kadar iyi olursa olsun kendini gosteremiyor. Bu arada transparentin ucuz kablolarida mevcut bir takim yapip ileride upgrade etmek mumkun, kendi upgrade planlari var. Tabi butun bu fikir jimnastigi sizin butceniz ile cerceveleniyor. Son olarak tavsiyem, sisteminizde gelistirmeyi dusundugunuz en ufak sey varsa kabloya para harcamayin, yada sisteme her ilave ayni sonucu veriyorsa (marginally) kablo,degisiklik zamaniniz gelmis demektir.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Power kablolarım AQ NRG10 ve ve sub kablomda sub-3 olduğu ve mevcutda da AQ CV-8 kablo kullandığım için ilk tercihim yine AQ kablo olacak. Arakabloya şu an için bütçem yok. Mevcutda AQ King Cobra XLR var ama Accuphase ASL Rca kablodan daha iyi sonuç aldığım için daha iyi bir XLR kablo alana kadar accuphase asl rca ile devam edeceğim. Ve AQ hoparlör kablosu alırsam XLR da yine AQ tercih edeceğim.

Bunun dışında nordostların magicolara yaptığı etkiye şahit olduğum için ikinci alternatifim nordost olacak.
    Sistemim de şu aşamada değiştirmeyi düşündüğüm bir ekipman yok. Hoparlörlerim daha 6 aylık ve çok memnunum. Amfi ve CD çalara zaten aşığım. Bolcana CD ve bluray temin ediyorum arşivimi genişletiyorum. Hoparlör kablosu değişikliği ana sebebim yerleşim kaynaklı. 2x4 metre beklkide 4.5 metre kablo ihtiyacı hasıl oldu. Yoksa AQ CV-8 lerden memnundum. Satışa koydum ama gelen teklifleri geri çeviriyorum zira bir tanesini centerımda kullanabilirim
    Bütçe konusu da ödeme seçeneklerine göre bir bant üzerinde yer alıyor. Metrajdan dolayı bütçeyi elimden geldiğince yukarıda tutmaya çalışıyorum. 2 - 3 bin tl arası olacak tahminimce.

• Nordost hizli ve dinam calar, aq ler daha sakin hatta birbir line lari karsilastirirsaniz daha muzikal calar. Amfiniz hklasik accuphase cizgisinde ise hizli calan bir amfi olmali, nordost bunu vurgular, aradiginiz buysa komple degisiklik yapin. Tabi aq, accuphase kablo nasil bir sonuc veriyor bilemiyorum dinlemek lazim. 2000-3000 butceniz ise cv-8 muadili 2x4 metre kabloyu aq temin edebilirsiniz. Saniyorum rocket serisi olur. Tek tavsiyem nordost akliniza takilmis gorunuyor denemeden bir sey almayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Teklifiniz için teşekkürler.
    Uzun arakabloya ihtiyacım yok şimdilik. Zira sistem bir arada duruyordu ve yeni yerleşimimde de öyle duracak. 1m ve altı ara kablolar şimdilik bana kafi.
    Benim ihtiyacım uzun hoparlör kabloları. 4m. ve üzerine ihtiyacım var. Ve bu orta/üst segmentde ha deyince bulanabilen şeylerden değil. Siparişle felan gelecek uzunluk.
    Timpaniye bir sorayım. Gerçi Ecosse ben de daha önce vardı giriş modeli de olsa az çok tecrübem var o marka ile ilgili ve pek tercih etmiyorum.Yine timpanin nin sattığı DHlaps kablolarda ilk tercihlerim arasında değiller.
    Fil elektronik İzmir merkezli olduğu için iste göndersinler dene geri gönder vs.. biraz vakit alıcı olabilir ama acoustic system sanırım kabloların satışını yapıyorlar bu kabloları Mr.Tchang dan dolayı merak ediyorum. ama 4 m. ellerinde var mı sormam lazım. Ve fiyatda epey çıkıyor bu metrajda. O fiyatlara çıkabilir miyim ona da emin değilim
    audioavm de sanırım Oyaide markanın satışını yapıyor. SM de Oyaide Tunami incelemesini okumuştum. 4m temin edebiliyorlar mı kendileri ile irtibata geçeceğim.

Bendeki ara kablo 0,5 m, 5 m olarak gördünüz sanırım virgülden önce "0" koymayınca... Audio Avm ile görüşün dilerseniz bu durumda...

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    AQ kabloyu gözüm kapalı alırım. Bir çok modelini malum forumdaki arkadaşlarında sistemlerinde görme ve dinleme fırsatımız oldu.
    Evet bütçe yetmez ise rocket serisine yönelebilirim ama Castle Rock olsun isterim hani
    ACC. dinamik Sonus Faber sakin karakterde iyi örtüştüler aslında. Araya dinamikliği arttırıcı kablodan çok altları kontrol edebilmeye destek olan bir kablo tercih ederim.
    Accuphase ASL kablo çok başarılı en azından AQ King Cobra XLR dan daha iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim.
    Hoparlör kablom yine AQ olursa ileride XLR kabloyu da yine AQ den temin etmek isterim
    rocketlarda DBS sistemi yok CV-8 de var o yüzden DBS li bir modeli tercih edebilirim.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Evey 0 çıkmayınca 5 m. yazdığınızı sandım
    audio avm ye dün mesaj attım. bakalım dönecekler mi?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.