Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sehpan hayırlı olsun bence gayet derli toplu görünüyor, iyi olmuş.
  • indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz çok güzel ama ben esas slr ye bayıldım. Güle güle kullanın en iyi f/p makinalardan biri ve çok mantıklı bie seçim. Ben de uzun yıllar slr kullanmış ancak çocuğun tonla eşyası yanında taşıyamadığımdan compacta dönmüş biri olarak slr nin kadrajanı gördükçe içim eriyor kaşıntı tutuyor yine acaba diye düşünmeye başladım
    Sizde lens olarak neler var.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

indigo blue epeydir yoksun gerçekten.
    Sehpan hayırlı olsun bence gayet derli toplu görünüyor, iyi olmuş.

Atilla abi teşekkürler
  • @ireyal teşekkürler

@mecanica
    ben bir ara SLRlara sogudum herkesin elinde bir SLR vardı, şimdilerde yeni hobim video çekmek ve editlemek SLRlarında video özellikleri gelişmeye başladığından tekrar ilgi odağım oldular.

lesnlerim
    sigma 10-20
    canon 50mm 1.8
    Canon L serisi 24-70 F2.8
    Canon 18-135 STM
    Canon 50-250 STM
    Canon 400mm L serisi F2.8 (bu lensi satmak üzereyim)

70d öncesine kadar 24-70i çokça kullanıyordum ama artık 18-135i daha çok kullanmaktayım. STM lensler videoda çok smooth odaklama yaptıkları için çok başarılı. hatta sırf bu yuzden 50mm 1.8 yerine 40mm stm f2.8 lens almayı düşünüyorum

makinanın tek handikapı crop faktor 1.6 olması. ama zaten bu cihazı full frame yapsalar ne 7d ne 6d satar.
  • Sepha çok sıradışı olmuş çok beğendim güle güle kullan Cihan
  • Sehpa güzel hayırlı olsun ama ben ps3 kolların standını çok sevdim.Daha önce görmemiştim.
    Foto olayında bu olayın tadını ve hakkını vererek çalışma yapmak için elinizde "canon 50mm 1.8" mutlaka bulunsun diyecektim zaten varmış, süper, ama 50 1,8 yerine 40 2,8 çok faklı.
    anaog makinarla başlamıştım ben de bu işe o zamnalar Canon AE-1 ler yeni çıkmştı. Aldık bir tane başladık. Sonrasında A-1 ler Nikon F801 ler Eos 1000 ler falan çok filmli makina da kullandım yani zamanında. Tüm bu dönemler boyunca edindiğim tecrübeler şunu der ki bana 50mm alabileceğiniz en doğru eğimi ve verebilecek bir 50mm 1,8 lens her çanatada olmalı. Çok çok öenmli bir mm dir. arada fark önemli ben olsam elimde tutar ekstra 40mm alır denerdim. Stm de farklı bir yapıda ve autofocus ile video çekme üzerine kurulu bir amaç sonucunda üretildi ama kullanıcı tarafında hissedilen bu özellik dışında sadece sessiz focuslaması. Bunun dışında çok faklı hissedilebilen bir farkı yok. Bu yüzden 40 ı denemeden 50 yi satmayın derim ben.
    Full frame ve eski fillmli makinalardaki kadraj çok fakrlı tabiki. Full frame olmayan bir cihaz full frame bir makinaya göre sanki daha bir yakın çeker. Ama artık dediğiniz gibi artık sizin ve benim gibi hobidaşların birçoğu için video da foto kadar öenmli bir durumda ve gerekirse fotoda ufak fedakarlık bile yapptırabiliyor bize. Auto focus video muazzam önemli bir konu idi her zaman. Gerçekten bugün alacak olsam ben de düşünmeden bu modeli alırdım. Çünkü sanatsal çalışma yapmadığınız sürece full frame olmaması kullanıcıya bir sıkıntı yaratmıyor.
    Güle güle kullanın çok sevindim artık bolca güzel fotolar da bekliyoruz. Fotokritik vs yerlerde üyelik varsa takip de ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Foto olayında bu olayın tadını ve hakkını vererek çalışma yapmak için elinizde "canon 50mm 1.8" mutlaka bulunsun diyecektim zaten varmış, süper, ama 50 1,8 yerine 40 2,8 çok faklı.
    anaog makinarla başlamıştım ben de bu işe o zamnalar Canon AE-1 ler yeni çıkmştı. Aldık bir tane başladık. Sonrasında A-1 ler Nikon F801 ler Eos 1000 ler falan çok filmli makina da kullandım yani zamanında. Tüm bu dönemler boyunca edindiğim tecrübeler şunu der ki bana 50mm alabileceğiniz en doğru eğimi ve verebilecek bir 50mm 1,8 lens her çanatada olmalı. Çok çok öenmli bir mm dir. arada fark önemli ben olsam elimde tutar ekstra 40mm alır denerdim. Stm de farklı bir yapıda ve autofocus ile video çekme üzerine kurulu bir amaç sonucunda üretildi ama kullanıcı tarafında hissedilen bu özellik dışında sadece sessiz focuslaması. Bunun dışında çok faklı hissedilebilen bir farkı yok. Bu yüzden 40 ı denemeden 50 yi satmayın derim ben.
    Full frame ve eski fillmli makinalardaki kadraj çok fakrlı tabiki. Full frame olmayan bir cihaz full frame bir makinaya göre sanki daha bir yakın çeker. Ama artık dediğiniz gibi artık sizin ve benim gibi hobidaşların birçoğu için video da foto kadar öenmli bir durumda ve gerekirse fotoda ufak fedakarlık bile yapptırabiliyor bize. Auto focus video muazzam önemli bir konu idi her zaman. Gerçekten bugün alacak olsam ben de düşünmeden bu modeli alırdım. Çünkü sanatsal çalışma yapmadığınız sürece full frame olmaması kullanıcıya bir sıkıntı yaratmıyor.
    Güle güle kullanın çok sevindim artık bolca güzel fotolar da bekliyoruz. Fotokritik vs yerlerde üyelik varsa takip de ederiz

@htokyay yurtdışından aldım o cihazı cok pratik bir sarj unitesi

@delerium yüce teşekkürler

@mecanica
    abi zamanında Fotokritik ile falan uğraşıyordum ama oralar eş dost ahbab beğenmesiyle yürümeye başlayınca bıraktım. hiç özelliği olmayan kardajlar 3000-4000 beğeni topluyordu mantıksız hale geldi.
    2008 de foto yukluyormusum FKe yinede bakmak isterseniz portfoyume linki aşağıda

http://www.fotokritik.com/kullanici/vividsky

şimdi bakınca bazı fotolara olmasa da olurmuş diyorum :) ama aralarında hala çok sevdigim fotolarım var. nedense FK da fotoların oranı bozulmuş fakat

Baktım linke. Çok güzel bence siz mütevazilik yapıyorsunuz. İşin uzmanı değilim ama hep sanatsal bir yaklaşım izlemeye çalışan bakışınız olduğunu hissettim.
    Tebrik ediyorum sizi, fotoğrafçılık buradaki hifi cihaz alıp dinlemeye benzemez. Tamamen kişinin sanatsal yönünü kabiliyetini yansıtır. Yani kişiyi yansıtır çünkü müziği makinanın elinde tuttuğu kişi yapar aslında.
    Saygı duyduğumu da ifade etmeden geçemeyeciğim,
    Başarıları çalışmalar diliyorum,
    Sevgiyle kalın,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Baktım linke. Çok güzel bence siz mütevazilik yapıyorsunuz. İşin uzmanı değilim ama hep sanatsal bir yaklaşım izlemeye çalışan bakışınız olduğunu hissettim.
    Tebrik ediyorum sizi, fotoğrafçılık buradaki hifi cihaz alıp dinlemeye benzemez. Tamamen kişinin sanatsal yönünü kabiliyetini yansıtır. Yani kişiyi yansıtır çünkü müziği makinanın elinde tuttuğu kişi yapar aslında.
    Saygı duyduğumu da ifade etmeden geçemeyeciğim,
    Başarıları çalışmalar diliyorum,
    Sevgiyle kalın,

ince sözleriniz için teşekkür ederim.
  • guzel olmus hocam eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

guzel olmus hocam eline sağlık

eywallah nuri :)
    senin trans am nasıl gidiyor bitmedimi sevdası bezdirmedimi canından ? :))))))))
    Cihan ( indigo_blue ) kardeşim, epeydir forumda olmayınca wanted ilanı açacaktım ... Gerçi tel den görüştük ama sen yine de topiğnden uzak kalma. Hoş geldin.
    Sehpa nın tasarımı da uygulaması da çok başarılı olmuş. İyi günlerde kullan. Klipsch lerin heybetine de maşallah ...
    Anadolu yakası grubu olarak avrupa yakasındaki dost ve arkadaşlarımızı hala misafir etme imkanımız olmadı. Davet organizasyonu için bi ara Sertaç la da beraber de bi görüşelim. Bu organizasyonu gerçekleştirmek gerek. Hasret de gidermiş olacağız dostlarla. Serdar hocam dan taş yiyoruz kafamıza ... Saygılarımla Cihan kardeşime ...
  • bezdirmezmi ne sistem paralari yedi ama olsun istedim gibi oldu isin kotusu sardim amerikanlara bitanede camaro alicam kismetse yakin zamanda :)

• Sinan Abi bizde iş yok muzdarip olduk o konuda hakikaten hadi biz neyse de diğer arkadaşların yüzlerini unutacağız
  • Arkadaşlar ben de anadolu yakasında oturuyorum, sahrayıceditte. Bu tarz sistemleri canlı olarak hiç dinlememiş biri olarak ve yakın bir zamanda ev sinema sistemi kurmaya çalışacak biri olarak, ben de dinletilerinize katılmayı çok isterdim. Biraz damdan düşer gibi oldu ama lütfen yüzsüzlük gibi de algılanmasını istemem. Eğer katılma imkanım olursa çok mutlu olurdum.

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Cihan ( indigo_blue ) kardeşim, epeydir forumda olmayınca wanted ilanı açacaktım ... Gerçi tel den görüştük ama sen yine de topiğnden uzak kalma. Hoş geldin.
    Sehpa nın tasarımı da uygulaması da çok başarılı olmuş. İyi günlerde kullan. Klipsch lerin heybetine de maşallah ...
    Anadolu yakası grubu olarak avrupa yakasındaki dost ve arkadaşlarımızı hala misafir etme imkanımız olmadı. Davet organizasyonu için bi ara Sertaç la da beraber de bi görüşelim. Bu organizasyonu gerçekleştirmek gerek. Hasret de gidermiş olacağız dostlarla. Serdar hocam dan taş yiyoruz kafamıza ... Saygılarımla Cihan kardeşime ...

Sinan abi

Olmazsa bir ara bende toplanalım yine.
    Filmleri siz seçin..
    Müsait bir gün ayarlayalım inşAllah..
    Stereocu arkadaşlar bizim MK ların verdiğiyle idare edecek artık

• Ramazan gelmeden bende de bir buluşma yapabiliriz
    Nisan da planlamıştık ama Serdar dışında kimseden ses çıkmayınca kaldı.
    Yaz gel dimi kimseleri buralarda bulamayız bir daha sonbahara kadar.
  • nuri Z4 e ne oldu camaroyu radara almışsın hemen?
    araç içine de bir ses sistmei kurarsın sen artık
    Deleriumdan destek al bu konuda bence
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.